Šta je novo?

Motorola (an)DROID

Pa,kako mi se cini Milestone ce konacno oterati(posle 5 godina) mog vernog A1000 u penziju.Slava mu :)

u Q1 2010 treba da izadje Droid Tablet, makar po onom procurelom Motorolinom planu. Trebalo bi da ima 8 MP kameru i bez tastature. Ja se nadam da ce imati xenon blic pa da imamo prvi image oriented android

O2 u Nemackoj krece sa prodajom Milestone-a za 1 e uz ugovor od 20e mesecno i pritom ce biti sim-free. Ehhh, a kada ovde stigne, bice neki ugovor od 4000din i telefon za 300, 400e :(

Ne verujem da će stići. Motorolu niko ni ne uvozi zvanično.

Pa to se ce sigurno promeniti, jer su napokon, posle dugog vremena izbacili na trziste telefon koji je konkurentan trenutno najpopularnijim modelima.
Takodje posto je Motorola u problemima vec dugo vremena i njen trzisni udeo veoma opao, ponudice ovaj i naredne modele znatno povoljnije pa tu vidim interes nekih velikih nasih uvoznika da obnove ugovor sa Motorolom ili da uvoz ide preko operatera a da servis rade neke nase firme

Pa to se ce sigurno promeniti, jer su napokon, posle dugog vremena izbacili na trziste telefon koji je konkurentan trenutno najpopularnijim modelima.
Takodje posto je Motorola u problemima vec dugo vremena i njen trzisni udeo veoma opao, ponudice ovaj i naredne modele znatno povoljnije pa tu vidim interes nekih velikih nasih uvoznika da obnove ugovor sa Motorolom ili da uvoz ide preko operatera a da servis rade neke nase firme

Pa dok oni to obnove, srede servis, podršku i sl., pa dok operateri uzmu... izaći će Milestone 4...

Nema ovde mnogo zasluga motorole. Već viđeni hardver i operativni sistem "na poklon" i ne vidim koji deo ovog telefona može da se nazove "motorolin" :).

Kao potrošaču, bitno mi je da ima što više android telefona, a da li mi motorola treba... ili bilo koja mamutska kompanija na ivici propasti, pa..., ne baš :).

Poslednja izmena:
Koliko je Magic HTC-ov, a Galaxy Samsungov, toliko je i Milestone Motorolin. :)

Ono sto ima motorolin pecat na ovom telefonu su svakako materijali izabrani za njegovu izradu. Svi prethodni modeli koji i nisu bili nesto po specifikacijama su konstruisani odlicno

Koliko je Magic HTC-ov, a Galaxy Samsungov, toliko je i Milestone Motorolin. :)

Samsung je ponudio OLED... a i super kameru. Tako da ti poređenje ne pije vodu. HTC nudi najbolji interfejs i odličnu komunikaciju sa programerima, radi daljeg razvoja romova i softvera. Ma koliko android bio otvoren, proizvođači mogu na ovaj ili onaj način, svesno ili nesvesno, da "ograniče" da nešto napisano za jedan telefon ne radi na drugom. Za tu otvorenost je HTC kewa. Tako da ne možeš nikako da kažeš da je isto.

Ako cemo tako, onda je Motorola povecala ekran za 0.5 inca u odnosu na "standard", o rezoluciji da ne pricamo (408 x 854) . Tastatura je takodje tu (ako racunamo kameru, sto da ne racunamo i tast. )

Sto se Magica tice, nemaju sve verzija jos uvek Sense UI, a proslo je dosta od pocetka prodaje telefona, tako da to ne bi uzeo kao neki plus.

Poslednja izmena:
Koliko ja znam Motorola je zvanicno prisutna u Srbiji.

Koliko ja znam Motorola je zvanicno prisutna u Srbiji.

Reci to mom RiZr Z8 koji 3 meseca ide od servisa do servisa i ljudi sa negodovanjem na licu i cupanjem kose (serviseri) govore NE MOTOROLA ...

A i daj majke ti reci mi ko je generalni distributer/serviser ? Da nije mozda WPTIM ? Ili mozda nesretni YuGo Trade ?

pa na zalost jeste
"JUGOTRADE d.o.o. je ovlašćeni distributer MOTOROLA mobilnih telefona od 1998. i u svom sastavu ima jedini ovlašćeni SERVIS MOTOROLA mobilnih telefona u Srbiji."

najboli android telefoni

promeio sam dosta telefona ove godine, ima sam HTC HD, odlicna sprava, problem sto nema mehanicku qwert testaturu i sto win hoce po neki put da zakuca ako krenete da ga forsirate. Jos mi stoji bleackberry storm, taodje ima svojih odlicnih stvari, ali nema naprimer wifi i slab je sa programima, premda displej i fazon mehanickog klika ekrana je jako dobar. Sad je izasao storm 2, probacemo i njega. Iphoa nsam pormenio 2 do sada, od onog starog 2g do 3g, nisam imao 3gs. fenomelana telefon, nema sta. Ali dok nisam nedavno dobio G2 iliti novi google phoe htc nisam se smiro. Od kad imam njega, i od kad sqam se upoznao sa android OS-om za boravljam na sve pre toga. motorulu upravo jurim preko ebay, droid vidim da ima vec nov za 500 dolara sto je oko 350 eu, a ima i za 450, cene padaju. Mislim da je to savrsentsvo telefonije. Ako je ovaj G2 ovako dobar sa manjom rezolucijom i 1.5 andorid sistemom mogu da zamislim sta radi drodi sa 2.0. Motorola je zadala domaci zadat svima, nema sta

Tesko da ce ta n900 da utice na milestone, ipak daleko Android daleko ispred Maemo.

Ih pa N900 nema ni kapacitivni touchscreen. Nokia jednostavno nema sta da trazi pored pa moglo bi se reci vecine ostalih.

Ih pa N900 nema ni kapacitivni touchscreen. Nokia jednostavno nema sta da trazi pored pa moglo bi se reci vecine ostalih.
Nema kapacitivni iz praktičnih razloga - da bi se mogao koristiti stylus. Sad ispade da sve što nema kapacitivni ne valja.

Od kada je stylus potreba? Sta je dobro u tome da nosas olovcicu i ubadas po ekranu?

Da ne pricam o multitouch-u.

Nisam rekao da sve sto nema kapacitivni ne valja, vec da nesto sto kosta 600+ evra a nema kapacitivni ekran, plus je top model kompanije, e to nikako ne valja.

Stigla moto i do srbije, na jednom domacem sajtu(da ne reklamiram) prodaju za 550e

Zavisi...ako je to cena sa sve porezom i ostalim glupostima, a prodaju i "na sivo" (za 20-ak % manje) - onda je OK.

Eee, to je onda nesto drugo... Ugradjuju se kao "exkluzivni" distributeri :D

jel ima najava da ce ga neko uvoziti (od mobilnih oepratera) kod nas?

Ima i u oglasima za 500, samo puno je to, svaki android je trebutno precenjen...

Ima i u oglasima za 500, samo puno je to, svaki android je trebutno precenjen...

Precenjen? Sta je N97, ako su Androidi precenjeni? Pa vec sada je Android doveo da se cene naprednih telefona unormale, a na prolece ce tek biti pojeftinjenja jer ce biti jedno 20ak aktivnih Androida i ostalima nece bas biti svejedno.

HTC Hero je definitivno precenjen. Nudi bolju kameru od Magica a kosta 150e vise.

Ali cinjenica je da je Milestone trenutno precenjen, sto ne znaci da ce biti kad se situacija malo normalizuje. Uostalom, tako je kod nas sa svim telefonima.

Inace, ja sam uzeo T-Mobile Pulse i za sada sam prezadovoljan. Ima neke prednosti u odnosu na ostale Androide, a jedina mana mu je katastrofalna kamera.

Nazad
Vrh Dno