Šta je novo?

Motorola (an)DROID

I ja sam isto rekao TRENUTNO precenjen, isto kao sto je i N97 bila kada je izasla (mislim da je i dalje)... I ja cekam talas jeftinijih androida koji je jednostavno neminovan. Pa ni jedan android se ne moze ni po oglasima naci ispod 300e, na stranu sto smatram da je Motorolin najkvalitetniji kao uredjaj... I u Nemackoj je puno 400e u radnji a kod nas je 500e na crno sa sumnjivom garancijom

I ja sam isto rekao TRENUTNO precenjen, isto kao sto je i N97 bila kada je izasla (mislim da je i dalje)... I ja cekam talas jeftinijih androida koji je jednostavno neminovan. Pa ni jedan android se ne moze ni po oglasima naci ispod 300e, na stranu sto smatram da je Motorolin najkvalitetniji kao uredjaj... I u Nemackoj je puno 400e u radnji a kod nas je 500e na crno sa sumnjivom garancijom

Kako ne moze. HTC Magic su isli za 240-250 novi ovde na benchu..

I dalje su toliko. Tattoo bi trebao da bude i manje, ali mora da se saceka jos.

Ja sam moj Pulse platio 260e. Veci ekran, bolja baterija i bluetooth u startu u odnosu na Magic.

Dobro je, cene padaju :)

Šta mislite, hoće biti Droida/Milestoneta po nekim krštenim cenama? Ostajao bi na androidu (jer, kapiram, biće jeftinije od N900 koji mi je gotivan u ovom trenutku), ali bih qwerty :)...

Moe misljenje je da nece skoro... Izgleda im prodaja ide kako su ocekivali i ovako, pogotovo u US a Evropa ce izgleda papreno da ga placa

Ajde da dignem temu iz mrtvih i da pitam jel uzeo neko ovaj telefon i kakvi su utisci?

i ja bih postavio isto pitanje ^ ali izgleda da ga niko na bench-i nema + voljan da nesto napise. :)
btw ima li negde da se nadje i t-mobile pulse ?

ovaj tjedan stigla u vip(hr).cjena bez predplate oko 540€.vidio ju uzivo,ugasenog.Nista sto vec nije vidjeno.Ekran dosta manji od htc hd2 cak i od omnie2.Eto ima metalno kuciste i android.Nesto je bolji izgledom od n900 ima manje ram-a.O kvaliteti ekrana i kamere nemogu nista reci jer ne daju da se proba.

Poslednja izmena:
Stize i kod nas ali ne u vip ;)

ovaj tjedan stigla u vip(hr).cjena bez predplate oko 540€.vidio ju uzivo,ugasenog.Nista sto vec nije vidjeno.Ekran dosta manji od htc hd2 cak i od omnie2.Eto ima metalno kuciste i android.Nesto je bolji izgledom od n900 ima manje ram-a.O kvaliteti ekrana i kamere nemogu nista reci jer ne daju da se proba.

hah mozda je bolji izgledom od n900 al nije bolji telefon po specifikacijama vjeruj mi ;)
radje dodati 10 evra i kupiti n900 nego taj "DROID":p

Bas i ne bih rekao. Android+ kapacitivnim ekranom cini motorolu apsolutno ispred bilo kakve Nokie N900. Ne mogu sad da pogledam ali mislim da cak ni procesor nije (ili je neznatno) brzi na Nokiji.

Bas i ne bih rekao. Android+ kapacitivnim ekranom cini motorolu apsolutno ispred bilo kakve Nokie N900. Ne mogu sad da pogledam ali mislim da cak ni procesor nije (ili je neznatno) brzi na Nokiji.

neznam jesil isprobao n900 ako nisi isprobaj pa onda opet odgovori;)
maemo=Linux jedan od naj sigurnijih sistema da nekazem najsigurniji, sto se tice procesora iste koriste samo sto je u droid-a "underclockovan" na 550 a u n900 600mhz,
kapactivni ili ne, meni za moje potrebe bolje odgovara resestivni ekran:D
osim toga da napomenem da jedino danas mozes surfati netom "normalno" na n900
jer ima adobe flash player i dr...
Sve u svemu probao sam obadva tel i mogu reci da je n900 bolji telefon (moje misljenje:-devil-:)

Poslednja izmena:
O svemu moze da se diskutuje, ali kada telefon u ovo vreme ima rezistivni ekran, e to se u startu zove Fail. Ja to posle kapacitivnog ne bih znao da koristim. :)

pa kako kome al svako ima svoj ukus, u n900 je stvarno osjetljiv ekran na dodir i ako je resestivni. nikad ne koristim olovku sasvim sam precizan prstima;) nemam nikakvih problema:)

(pisano preko n900:guitar:)

Motorola Droid Lego Robot Solves A Rubik’s Cube Faster Than You Can

500x_lego-robot.jpg

The Mindstorms robot was programmed using a Motorola Droid, which runs on an Arm A8 processor clocked at 550MHz, to show the speed of their chips. A specially-built app takes a photo of the cube’s side facing the camera, with the commands being sent to the Mindstorms robot over Bluetooth.

Heh. :)

Uzeo sam Milestone pre par dana u Telenoru, ako nekog nesto zanima, pitajte.

Uzeo sam Milestone pre par dana u Telenoru, ako nekog nesto zanima, pitajte.

Video sam da je motorola izbacila zvanicni update firmware-a / androida na 2.1 verziju kao i podrska za flash. Da li si isprobao mozda ?

LINK

Dobio sam telefon sa fabricki instaliranim 2.1 Androidom, nema potrebe za update-om.
Flasha nema za sad, to se obecava za 2.2.

Kako si zadovoljan generalno telefonom ? Znam da si ga skoro uzeoa al ono ... Prvi utisci ... :) Dvoumim se izmedju njega i Legend-a ... Da znam , nisu uopste ista namena/klasa ... Al mi oba deluju od svih androida najprimamljivije .... Te ne mogu da se odlucim da li mi se dizajn/velicina Legenda vise svidjaju od svih ostalih prednosti koje milestone nosi(mmm tastatura , za coveka operisanog od touch-a poput mene ... :D ) ...

Nego, gde ste vi to gledali Motorolu, ja bio u knezu nema, u kosovskoj nema. Pitao u kosovskoj da li imate motorolu da se pogleda, kaze nema, ja reko a gde ima da se vidi kaze niko do sad nije dobio i ne moze jos uvek nigde da se vidi...

@Bosla Motorola ima PowerVR grafiku, po meni vredi uzeti pre nego neki HTC.

Poslednja izmena:
Nego, gde ste vi to gledali Motorolu, ja bio u knezu nema, u kosovskoj nema. Pitao u kosovskoj da li imate motorolu da se pogleda, kaze nema, ja reko a gde ima da se vidi kaze niko do sad nije dobio i ne moze jos uvek nigde da se vidi...

@Bosla Motorola ima PowerVR grafiku, po meni vredi uzeti pre nego neki HTC.

Samo u Knezu...mada mozes gde hoces da narucis da ti dodje

Ok to da naručiš, ali gde može da se vidi? Malo je glupo naručiti tako skup telefon bez da imaš priliku da ga uopšte vidiš/probaš.

Ja sam u dva navrata pre nego sto sam uzeo Motorolu samo banuo u Knezu u radnju i imali su da se vidi oba puta. Nije bila izlozena, nego sam trazio da mi daju da pogledam.

@Bosla: Bas sam zadovoljan Motorolom (imao sam pre nje iPhone 2 godine tako da me je tesko impresionirati), ekran i kvalitet izrade su dve stvari koje bih izdvojio kao najbolje. 480x854 na ovoj dijagonali izgleda fantasticno, i iPhone i Legend tu nemaju sta da traze. Rezolucija je sasvim dovoljno velika da u landscape orijentaciji citam vecinu sajtova bez potrebe za zoomom. Softver je kao sto sam rekao 2.1 fabricki i lepo je ispeglan, nisam primetio neke bug-ove.

Prednosti:
+Android 2.1 (update-ovan interfejs kamere i sam kvalitet slika, ispeglani svi bugovi)
+QWERTY tastatura u 4 reda (nisam mislio da ce mi trebati ali sad vidim da skoro samo nju koristim, D-Pad je izuzetno koristan za kretanje kroz otkucani tekst). Bilo bi lakse za kucanje da su tasteri malo izdignutiji, ali ovo je cena tankog uredjaja.
+Kvalitet izrade, kvalitet izrade, kvalitet izrade! Nisam drzao u rukama kvalitetnije napravljen telefon (uporedjujem sa Desire-om, Legend-om, iPhone-om). Najblizi mu je Legend.

Mane:
-U portrait orijentaciji virtuelne tastature ne postoji mogucnost da se predje u novi red. Ne moze da se iskljuci vibracija prilikom slide to unlock.
-Motonav istice za 60 dana
-Market ne moze da prismrdi App Store-u
-To bi bilo to, ne pada mi nista vise na pamet
-E, da, nema FM radio.

Meni je licno kod Legenda dealbreaker bio ekran (ista rezolucija kao na iPhone-u plus manji ekran; zasto bih to sebi radio).

P. S. Ceo post napisan sa MIlestone-ove QWERTY tastature.

Poslednja izmena:
I ne smeta ti seckavi surf i pregled fotki npr u odnosu na to kada si koristiio iPhone? Evo sad bas gledam na tjubu i pokusavam da skapiram zasto animacije seckaju.

Pregled fotki je za nijansu losiji nego na iPhone-u, priznajem, animacija nije toliko tecna (mada daleko od toga da je seckanje u pitanju, samo manji broj fps-a od iPhone-a). Medjutim, treba imati u vidu da Milestone mora da barata u galeriji sa slikama od 5MP a iPhone sa 2MP na 2G-u odn. 3.2MP na 3G(S)-u. Takodje, daleko mi je bitnija cinjenica da se sama galerija otvori u roku od sekunde na Milestone-u, dok je to na mom iPhone 2G-u proces koji zna da potraje i po 4-5 sekundi. Pozabavicu se pinch to zoom-om na kraju.

Browsing takodje ima prednosti i mana u odnosu na iPhone. Najveca prednost je naravno rezolucija, stane duplo vise stvari. Osetno brze ucitava stranice u odnosu na iPhone (2G, ne znam kako bi bilo u odnosu na 3GS, nisam probao). Skrol je sasvim tecan, nista losije nego na iPhone-u. Mozda je za nijansu malo brzi, desi mi se da odskroluje stranu vise nego sto sam navikao kada mlatnem prstom jednakom jacinom kao na iPhone-u. Nikad se ne pojavljuju kockice, sto je na iPhone-u redovna pojava bila (kada mlatnes prstom brze nego sto CPU moze da isprati da ucita stranu, toga na Milestone-u nema).

E, sad, pinch to zoom. Nije dobar kao na iPhone-u. U galeriji je bolji nego u browser-u, cak je i blizu tecnosti i upotrebljivosti na iPhone-u. Losiji je po tome sto zoom animacija ne prati prst tako lepo i nije toliko osetljiva, opet se lakse desi da zumiram vise nego sto zelim. U browseru je malo losija situacija, prilicno je smandrljana multi-touch podrska i zoom je prilicno skakutav i ponekad se desi da uopste ne ukapira da pokusavas da zumiras vec te samo ignorise. Medjutim, primetio sam da je potreba za samim zoom-om drasticno redukovana zbog velike rezolucije ekrana, u velikoj vecini slucajeva uopste nema potrebe da se bilo sta zumira. Takodje, imam utisak da se multitouch ponasa razlicito od aplikacije do aplikacije. Npr. u Dolphin browseru je multi-touch osetno bolji (tecniji, precizniji, bolji odziv) u odnosu na fabricki browser. U cemu je fora - ne znam.

Summa summarum, ne razbijajte previse glavu oko multi-toucha, nije uopste los. Da iPhone nekim slucajem ne postoji, multi-touch implementacija kakva je na Milestone-u bi se dizala u nebesa, jer je zaista dobra. Stvar je u tome sto je na iPhone-u savrsena pa je onda tesko napraviti nesto jednako dobro.

Poslednja izmena:
Kakva je vidljivost na displeju kada si napolju, da li se može lagano kucati tekst i prelistavati vesti na nekom sajtu ili se mora ćorati?
Čitao sam da je na Desireu vidljivost loša kada se ekran nađe na suncu.
Kako Mile stoji sa baterijom, jel može da izgura ceo dan sa onolikim ekranom?

Nazad
Vrh Dno