Pregled fotki je za nijansu losiji nego na iPhone-u, priznajem, animacija nije toliko tecna (mada daleko od toga da je seckanje u pitanju, samo manji broj fps-a od iPhone-a). Medjutim, treba imati u vidu da Milestone mora da barata u galeriji sa slikama od 5MP a iPhone sa 2MP na 2G-u odn. 3.2MP na 3G(S)-u. Takodje, daleko mi je bitnija cinjenica da se sama galerija otvori u roku od sekunde na Milestone-u, dok je to na mom iPhone 2G-u proces koji zna da potraje i po 4-5 sekundi. Pozabavicu se pinch to zoom-om na kraju.
Browsing takodje ima prednosti i mana u odnosu na iPhone. Najveca prednost je naravno rezolucija, stane duplo vise stvari. Osetno brze ucitava stranice u odnosu na iPhone (2G, ne znam kako bi bilo u odnosu na 3GS, nisam probao). Skrol je sasvim tecan, nista losije nego na iPhone-u. Mozda je za nijansu malo brzi, desi mi se da odskroluje stranu vise nego sto sam navikao kada mlatnem prstom jednakom jacinom kao na iPhone-u. Nikad se ne pojavljuju kockice, sto je na iPhone-u redovna pojava bila (kada mlatnes prstom brze nego sto CPU moze da isprati da ucita stranu, toga na Milestone-u nema).
E, sad, pinch to zoom. Nije dobar kao na iPhone-u. U galeriji je bolji nego u browser-u, cak je i blizu tecnosti i upotrebljivosti na iPhone-u. Losiji je po tome sto zoom animacija ne prati prst tako lepo i nije toliko osetljiva, opet se lakse desi da zumiram vise nego sto zelim. U browseru je malo losija situacija, prilicno je smandrljana multi-touch podrska i zoom je prilicno skakutav i ponekad se desi da uopste ne ukapira da pokusavas da zumiras vec te samo ignorise. Medjutim, primetio sam da je potreba za samim zoom-om drasticno redukovana zbog velike rezolucije ekrana, u velikoj vecini slucajeva uopste nema potrebe da se bilo sta zumira. Takodje, imam utisak da se multitouch ponasa razlicito od aplikacije do aplikacije. Npr. u Dolphin browseru je multi-touch osetno bolji (tecniji, precizniji, bolji odziv) u odnosu na fabricki browser. U cemu je fora - ne znam.
Summa summarum, ne razbijajte previse glavu oko multi-toucha, nije uopste los. Da iPhone nekim slucajem ne postoji, multi-touch implementacija kakva je na Milestone-u bi se dizala u nebesa, jer je zaista dobra. Stvar je u tome sto je na iPhone-u savrsena pa je onda tesko napraviti nesto jednako dobro.