Šta je novo?

Moto Z

Moze da izdrzi dva dana bez pomenutih stvari.
Ja sam bas zahtevan visim po ceo dan na par aplikacija i uvek koristim 4g i ja bateriju ubijam.Moj kolega je prosecan korisnik (pozivi,sms,viber,mail,malo fotka) on izgura bez batery moda i po 1,5 dana.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Poslednja izmena:
Tako je , evo mog slučaja, baterija je skroz korektna, samo ako nema draina.
Inače, imam 4 gmail naloga, bluetooth non stop uključen, i 4G takođe (mada sam većinu vremena na wi-fi)...
9c6d58af77292eb542906c1d54fe6d7c.jpg
4fd0ff60134952c0382f859f73bbb158.jpg
47a296772d7dce805407efd7b3109ff1.jpg

XT1650

Mts muški spustio cene... Uz paket od 2120 33k din, uz 2700 24k din

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Super, možda ih sad bude povoljnije i po oglasima!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Super, možda ih sad bude povoljnije i po oglasima!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Ne verujem da će bitno uticati...Sad već na KP imaš nove za 300...a i polovne za 270-280 sa garancijom. To je i inače najpovoljnija ponuda prošlogodišnjih flagshipa sa SD820, čak su jeftiniji i od onog raspalog G5

XT1650

Koji je kvalitet kamere na moto z. Sa kim bi mogao da se poredi po kvalitetu. Kakav je recimo naspram nexusa 5x?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Losija je nocu, danju uporediva.

Da li je neko uzeo moto z preko mts-a, hitno mi treba info? Unapred hvala.

...Treba mi info da li je ovaj tel. kodiran u mts mrezi ili se moze koristiti i sa karticama drugih operatera? Hvala

Losija je nocu, danju uporediva.
Hvala. Znam da si oba imao tako da verujem u tvoju procenu. Koliko je losija kamera ne mislim na nocno snimanje vec kada nije bas prejako svetlo. Tipa sumrak. Trenutno sam na lg g4 i kamera je odlicna, ali baterija je katastrofa. Tako da trazim neku drugu soluciju za mob.

Nisam siguran koliko je bolja baterija na moto Z u odnosu na g4 ?
Druga stvar , ovde na moto Z kada ti oslabi baterija 15,20 % posle god dana ti faktički ostaješ na oko 2000mah sa 5.5 " 2k i s820.

Znam znam ima battery dodataka ali nije to to , posle njih je mob debeo 10mm i skroz gubi svoj smek

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne znam kakva je baterija na G4, ali je meni na Moto Z baterija bila sasvim dobra, o cemu sam ovde u temi i pisao par puta (nisam imao Battery mod). Znam da 2.600 mAh zvuci malo za taj hardver, ali da li je ekran stedljiv, ili je sw optimizacija strava, ili oba - ko zna, tek baterija je bila solidna. Bolja no sto mi je sad na Lumii 950 XL, doduse za malo.

Bilo kako bilo, G4 nisam imao, ali sam ga procackao svojevremeno, i to bas uvece, i opalio sam par fotki. Iskreno, mislim da je kamera u tim, vecernjim uslovima, bila malcice bolja nego na Moto Z - napominjem, to je sve po secanju, tako da mozda nije revnosno.

Moto Z ima pristojnu kameru uvece, ali to je to. Kada se na Nexusu 5X ne bi ukljucio HDR+, mislim da bi Moto Z bila bolja; naravno, sa HDR+ Nexus je sije primetno. U odnosu na G4, rekao bih da nocne fotke sa Moto Z imaju malo manje detalja, a i boje su nesto ispranije, ali nije strasno (LG inace napucava svoje boje prilicno). Svetlosti kroz blendu f1/1.8 prodje dosta, tako da tamne nisu, cemu i OIS pomaze, pa i ostrina bude ok.

Eto, bas nedavno na odmoru, slikajuci sa Lumiom 950 XL neretko sam dobijao slike losije od onoga sto sam ocekivao, i Moto Z (koji je sad kod devojke) bi napravio lepsu fotku. Kad konacno uspem da nateram Lumiu da odradi posao kako valja, bude bolja slika od Motoroline, ali ni tad nije neka razlika. Cak me devojka zezala kako ima bolju kameru, posto sam ja prethodno, kad sam kupio Lumiu, govorio kako je to nepobedivo dobar aparat na njoj... :D

U sumrak su slike dosta dobre, tad jos nema ni suma mnogo, pa posto ga ne eliminise softverski, i detalji budu ocuvani. Sa vise mraka, to se pogorsa, ali ponavljam - ostane u domenu korektnog. Jedino bas jaki izvori svetlosti pri mraku upropaste sliku: deo kadra oko tog izvora bude onda potpuno spaljen... No,to je u sustini retka situacija.

Kameru Moto Z bih ocenio otprl ovako:
Dnevne fotke 9
Sumrak 7.5
Nocne 6.5
Selfi dnevne 8
Selfi nocne 9 (zbog blica)

Eto, to mu dodje to. :)
Sent from a fantastic Lumia 950 XL

Veoma detaljno opisano, hvala ti puno. Gledam neki telefona do 250e, prednost dual sim, sa dobrom kamerom, ali ne nailazim na nesto konkretno. G4 je odlican tel, ali evo nabavio sam i drugu novu bateriju sa ebay-a i dalje se brzo isprazni. Rastao sam se od n5x zbog bojazni da ne crkne.

Haha, a ja porucio sebi jedan. :D ***, garancija je tu godinu dana, pa ako crkne, snaci cu se - duze od toga NIJEDAN smartfon nije bio kod mene, pa nece ni on. :)

Super ako imas validnu garanciju onda si miran. Koliko si ga platio?

Tehnicki, nisam ga jos platio: porucih ga prekjuce, stize mi verovatno preksutra (***, zakacio sam vikend), cena je 260e za 32gb verziju.

Cuvena Smiljana je u pitanju, u slucajevima crkavanja vec je menjala uredjaj drugim.

A hvala ti. Jos on drzi cenu dobro. Barem taj sa garancijom.

Danas stigao 7.1.1 update sa julskom sigurnosnom zakrpom, malo promenjene ikonice, kažu i da je Doze poboljšan, mada nešto ne primećujem za sada...

XT1650

Dobio si OTA ili si rucno odradio update? Koju verziju telefona imas?

Kod mene i dalje nista na "klasicnom"

Sent from my Commodore 64

Takodje nista, obican Moto Z. Video sam na XDA da budze preko odb sa hong kong update channel-a, ali ne bih bas da se upustam u takve avanture.

hmmm, možda i ima nekih manjih poboljšanja u doze:
e9c6b8bbbf8b44c7130151b907db6a42.jpg
566c51d822ae36fe7778b376d3b42733.jpg
edced4c4f2a96f2b7615428a42a1448a.jpg

XT1650

Da li ima razlike u potrošnji baterije?
Čitao sam na nekim forumima da se ljudi žale prelaskom na nugat,da im baterija dosta kraće traje nego ranije.

Sent from my XT1650 using Tapatalk

Ne, meni je, dok sam imao Moto Z, bila I bolja baterija na Nougat-u nego pre njega.

Sent from my BBB100-2 using Tapatalk

Nisam ga koristio na MMu, stigao je sa 7.0.1, ali na NG odlično radi, i baterija mi je recimo bolja nego na Z3+ koji je imao manju dijagonalu, a veću bateriju...Ali je imao i ono furunce od SD810...

XT1650

Stigla mi ona zastita za kameru sto sam nedavno pisao o njoj. Uglavnom 0 bodova. Fino se postavi i ne prekriva blic, ali dzaba - slike sa blicom katastrofa jer vjerovatno pravi neki odsjaj ili sta li vec.

Uglavnom skinuo sam to i bacio i sada cekam jednu maskicu sto sam narucio, pa vam javim utiske kada stigne.

O tome pricah. Zastita ali beskorisna :(

Sent from my Commodore 64

Nazad
Vrh Dno