Ne znam kakva je baterija na G4, ali je meni na Moto Z baterija bila sasvim dobra, o cemu sam ovde u temi i pisao par puta (nisam imao Battery mod). Znam da 2.600 mAh zvuci malo za taj hardver, ali da li je ekran stedljiv, ili je sw optimizacija strava, ili oba - ko zna, tek baterija je bila solidna. Bolja no sto mi je sad na Lumii 950 XL, doduse za malo.
Bilo kako bilo, G4 nisam imao, ali sam ga procackao svojevremeno, i to bas uvece, i opalio sam par fotki. Iskreno, mislim da je kamera u tim, vecernjim uslovima, bila malcice bolja nego na Moto Z - napominjem, to je sve po secanju, tako da mozda nije revnosno.
Moto Z ima pristojnu kameru uvece, ali to je to. Kada se na Nexusu 5X ne bi ukljucio HDR+, mislim da bi Moto Z bila bolja; naravno, sa HDR+ Nexus je sije primetno. U odnosu na G4, rekao bih da nocne fotke sa Moto Z imaju malo manje detalja, a i boje su nesto ispranije, ali nije strasno (LG inace napucava svoje boje prilicno). Svetlosti kroz blendu f1/1.8 prodje dosta, tako da tamne nisu, cemu i OIS pomaze, pa i ostrina bude ok.
Eto, bas nedavno na odmoru, slikajuci sa Lumiom 950 XL neretko sam dobijao slike losije od onoga sto sam ocekivao, i Moto Z (koji je sad kod devojke) bi napravio lepsu fotku. Kad konacno uspem da nateram Lumiu da odradi posao kako valja, bude bolja slika od Motoroline, ali ni tad nije neka razlika. Cak me devojka zezala kako ima bolju kameru, posto sam ja prethodno, kad sam kupio Lumiu, govorio kako je to nepobedivo dobar aparat na njoj...
U sumrak su slike dosta dobre, tad jos nema ni suma mnogo, pa posto ga ne eliminise softverski, i detalji budu ocuvani. Sa vise mraka, to se pogorsa, ali ponavljam - ostane u domenu korektnog. Jedino bas jaki izvori svetlosti pri mraku upropaste sliku: deo kadra oko tog izvora bude onda potpuno spaljen... No,to je u sustini retka situacija.
Kameru Moto Z bih ocenio otprl ovako:
Dnevne fotke 9
Sumrak 7.5
Nocne 6.5
Selfi dnevne 8
Selfi nocne 9 (zbog blica)
Eto, to mu dodje to.

Sent from a fantastic Lumia 950 XL