Šta je novo?

Mortal Kombat [reboot]

Tako je :). I nemoj ni da se pitas da li je to u redu i zasto je tako. Uzivaj u igrici i svom ukusu :)

Mada je te atmosfere mnogo vise bilo u prva tri dela, a i nasim godinama, ali 'ajde...

Ne znam zasto su se udaljili od drevne Kine kao inspiracije (mada je i trojka bila u super fazonu sa manje toga).

U pravu si Ivane.. kad je nesto previse HC to postaje obaveza.. Ja sada vise uopste ne uzivam igrajuci protiv Bojana (Bojan_N) recimo :) Do skoro smo bili koliko toliko blizu u SF-u, ali on se podigao na nivo japanskih turnira bukvalno :d i sad je premija ako ga dobijem 2 partije od 15 :) Bilo bi sjajno kad bi mi MK pruzio takav osecaj kao ranije i da ne razmisljam o balansu i komboima i qrcima palcima.. ali tesko je to uspeti, ako nista drugo iz razloga sto mi vise nismo takvi kao kad se igrao.. :)

MK ti je to pruzao zato sto su se ljudi (fizicki :)) okupljali oko te stvari i dolazili jednako opusteni da se zabave, nista manje, nista vise. Tad je bila velika vest sto je Sub Zero skinuo masku u trojci, ne postavljas pitanja o balansu kad to vidis :) (a inace je jedino sto tad balansiras da li ces da 'ladis muda ceo dan ili 99% dana:)) Ja sam to dobro balansirao :D

Fora je samo u nacinu razmisljanja, ne u kvalitetu igara... Vrhunski je sto SF pruza to sto pruza, tome nema sta da se zameri, naprotiv. Ali ponekad se zapitam: "Koji je to covek koji moze toliko vremena (i jos gore, paznje, zivaca) da posveti necemu takvom sada? (nek se niko ne uvredi, nije losa namera u pitanju, moje "gluposti" su jos vece). Nekako mi to prirodnije deluje u Japanu :), oni u krvi imaju tu vrstu cimanja, kao da im i nije cimanje :).

Mnogo smo se svi raspricali o svemu, meni fali malo tog opustenog fazona, sedimo i igramo manje ili vise izbalansiranu igru i lepo nam je :). Ako neko i prsne zbog disbalansa, pa sta? :). Delom je tako zbog nasih godina, a delom i zbog danasnjeg vremena, kad svi o svemu vise prdimo u prazno nego sto uzivamo... Veliki deo tih lepih secanja je i u okupljanju oko tih stvari, danas smo zabijeni u sobe.

Cak bi mi ta vrsta cimanja bila prirodna da je sada "arcade" vreme, pa da nas dvojica cepamo na automatu svaki dan i da nam to bude neka vrsta sporta. Ali cimanje radi cimanja sa online likovima koji mozda samo to rade 24h dnevno...ne znam. Mislim da to vise ne mogu da radim.

Moramo ponovo da naucimo neke osnovne stvari, malo nas je internet ubio...

Ako se secas price o Killzone-u, ona je na istu temu - nacin razmisljanja. Moze 500 likova da dodje sa svih strana i da vristi "Mape, disbalans, uski hodnici, ovo, ono". Boli me uvo, ako sam ja u tome nasao nesto sto mi se svidja da odigram u fazonu u kom sam sad. Sta me briga sta je od svega toga zapravo tacno? Mnogo mi je bitnije od toga sto sam tu igru igrao sa ortakom, izmedju ostalog, za razliku od ostalih koje nemam s kim da igram, npr. Takve stvari su mi sad bitnije od broja ubistava, sto pravednijih ubistava :) itd..

Poslednja izmena:
Apsolutno, slazem se u potpunosti.. :) Samo okupljanje je bilo mozda 90% celog iskustva, pa tek onda igre :) Ali.. posto je na veliku zalost proslo vreme takvih okupljanja, ipak jeste bitno da igra ima balans i da ti ne vredja inteligenciju..

Poslednja izmena:
http://shoryuken.com/f345/mortal-ko...news-happens-240888/index49.html#post10375953
As some of you may know, this demo is made from a very old build of the game from before they had top players test it. Alot of things HAVE changed since this build was current. Throws have been completely re-worked, damage has been tweaked, the way the game manages corner juggles has been completely changed, etc. Basically, this demo is just for fun and to get a feel for it. Don't expect to spend time in the lab with the game now and have it be the same when the game is complete.

Evo, da stavimo opet ovo, mozda ima onih koji nisu videli, a cool je :)

[youtube]axKd5UVMpqA[/youtube]

Pogledajte ovog Messia :d
[youtube]51GQeQiDOdg[/youtube]

..............................................
Danas pocinje Pax East valjda, tako da ocekujte uskoro jos video klipova. :)

Poslednja izmena:

Igra radi u 720p, framerate ne pada ispod 59, sem sto X-Ray ide oko 30.
Dosta bolje od MKvsDC.

Ako nekoga slucajno interesuje dosadasnja prica :

MK1
- Shang Tsung has a tournament and invites fighters around the world
- Scorpion avenges his death and kills Sub-Zero
- Liu Kang wins tournament

MK2
- Shao Kahn has had enough of Shang Tsung, invites fighters to Outworld so he can kill them himself
- gives Shang Tsung youth
- Sonya follows Kano into outworld, both get locked up by Shao Kahn
- Scorpion sees Sub-Zero is still alive, follows him to Outworld and finds out he is the brother of the dead Sub-Zero
- Liu Kang wins tournament

MK3/UMK3
- turns out Shao Kahn created a diversion in Outworld, his real plan was to bring his queen (Sindel) back to life which would give him the power to merge Outworld and Earth
- Sub-Zero and Smoke are marked for death by their clan because they refuse to be turned into a cyborg willingly as Sektor and Cyrax were. Smoke is captured and turned into a cyber ninja, Sub-Zero is on the run
- Liu Kang wins tournament, saves earth

MK4
- fallen Elder god Shinnok alongside Quan Chi kidnap Kitana to try and take over Outworld/gain some amulets power
- Liu Kang wins tournament, saves Kitana

MK5 Deadly Alliance
- Quan Chi and Shang Tsung form Deadly Alliance
- Deadly Alliance kills Shao Kahn
- Shang Tsung kills Liu Kang by snapping his neck
- Deadly Alliance defeats Raiden and succeeds in their goal to revive the army of the dragon king, however, something they didn't anticipate happens...

MK6 Deception
- Shujinko (new character that you play in the rpg mode called "konquest") is revealed to have unknowingly spent his life serving Onaga (and not the Elder Gods as he thought) and ended up performing a chain of events which led to the return of Onaga.
- Reptile's body is used as a surrogate for Onaga to be reborn as the Dragon king
- In one last desperation attempt, Raiden blows himself up (along with Shang Tsung and Quan Chi) to stop Onaga but Onaga survives
- Noob Saibot reveals himself to be the original Sub-Zero
- Raiden reappears but now wears black instead of white
- Liu Kang appears in two forms, his undead corpse which is being used to do evil, and his soul, he ends up reuniting his body and soul by the end of the game

MK7 Armageddon
- Onaga now has his own body and Reptile has been freed
- Liu Kang now exists as a living corpse
- Mortal Kombat fighters are out of control, Elder Gods response is to kill a shitload of people to keep things under control via Blaze
- character named Taven goes on a long journey which results in him killing Blaze and becoming the protector of Edenia. The problem of the realms becoming unstable remains unresolved.

MK8 MK vs DC Universe
- not a canon game

MK9
- Shao Kahn (who didn't die at the hands of the Deadly Alliance; his clone was killed) defeats Raiden and before he can deliver the final blow Raiden sends a message back in time to himself during the MK1 era
- according to Boon, during MK9 we are going to see similar events unfold that occured from MK1-3 but not everything will be the same, Liu Kang might not win every tournament, some other people might be turned into Cyborgs, etc

Ma za***i pricu, samo nek urade oni gameplay kako treba i nek poprave ovaj damage bar i sve pet :) Vidim da je ljudima (ne mislim ovde na nas :) ) dosta bitna prica i ako ona ne valja onda ni igra nije dobra. Sad kad procitam ovo sve mi je maltene kao spanska serija, ovaj mrtav, pa nije pa opet mrtav, pa se vrati iz mrtvih i pobije sve zive, za ovog Noob Saibota se ispostavi da je on pravi Sub Zero:smash: previse informacija brate, to je igrica, hocemo dobru zabavu a ne dramu.

Prica u borilackoj igri...

3.jpg

(nemojte da se za je ba va mo!) :)

A zamislite da Scorpion ovako izgleda :D

AU7ra.jpg

Ovaj mi lici na mladjeg Svarcenegera obucenog u zuto:d

Nego evo malo pred spavanje pogledao sam kakvi su utisci ovih sto su bili na PAX East-u danas i da li su primetili neke promene pa ovako sta kazu........ Mada i ovo sto su doneli na PAX je neki demo samo noviji build ali ok.....

-izgleda da su regulisali damage bar bolje nego u ovom demou za PS (super)
-blok bolje radi (mada ne znam sta je pisac hteo da kaze ovim)
-animacije su dosta poboljsane (meni su bile dobre i do sad, ali ajde videcemo sto kazu uvek moze bolje)
-kada se udari protivnik u vazduhu rukom vise ne odskace od zemlje (ovo bi bilo super ako je tacno)
-Mileena i Sub Zero su dobili jos po jedan specijalan udarac (objasnio je lik al je dugacko i mrzi me da pisem, videcemo uostalom :D)

Poslednja izmena:
Ne izgleda toliko lose, samo se neke animacije prebrzo dese! I ovaj x-ray mi nije jasan..

Meni se ne svidja xray sto se tako lako radi i za svakog je isto, bar do sada u ovim buildovima. Ok, treba da se ispuni taj bar dole na dnu ekrana ali se mnogo lako radi, samo 2 dugmeta treba valjda da se pretisnu L1 i R1 valjda. Kazu da moze da se izbegne i da se blokira i da treba birati trenutak kad da se iskoristi al opet...... ne znam:trust: Ipak taj udarac od jednom oduzima 30-35% heltha.
A ne znam dal ste primetili. Liu Kangov xray je skoro isti kao njegov fatalit u kecu :) samo sto sad na kraju posle aperkata sledi udarac nogom.

Poslednja izmena:
MK bas ima do jaja pricu, ima izvanrednu pricu samo eto takav je tip igara i ta prica bas ne dolazi do izrazaja.

Inace ja mislim da bi bilo do jaja ukoliko bi napravili MK igru ali nekog drugog zanra, recimo neka akciona-avantura sa puno fajta ili neki H&S, mislim uz takvu jednu pricu, uz te likove, uz "outworld" i te silne zanimljive lokacije bas mi moglo do jaja da ispadne.

MK bas ima do jaja pricu, ima izvanrednu pricu samo eto takav je tip igara i ta prica bas ne dolazi do izrazaja.

Inace ja mislim da bi bilo do jaja ukoliko bi napravili MK igru ali nekog drugog zanra, recimo neka akciona-avantura sa puno fajta ili neki H&S, mislim uz takvu jednu pricu, uz te likove, uz "outworld" i te silne zanimljive lokacije bas mi moglo do jaja da ispadne.

MK Shaolin Monks. Odlicna igra za PS2.

Danas izgleda izlazi demo ovog Mortal Kombata za PS3, za ove koji nemaju plus.

Ja ga cekam ceo dan, ali jos nema nista...

Evo par novih fatalitija :smash::banana:

I dalje nista... :( Valjda ce sutra da se pojavi i za nas siroke narodne mase :)

Konačno moja omiljena igra se vraća korenima! Ovo je po meni pun pogodan posle onog "promašaja" sa DC Universom, ovo podseća najviše na MK 2 i 3, a najviše mi se dopada što su kamere konačno vraćene sa strane....

Pa daj bre, noob saibotov fatality je stvarno... nemam reči. Brutalan je malo

Konacno je izasao! Skidajte! Nemam reci kako kida! :D:d

Skroz je na fazon starih MK... Vidim ja da cu ovo igrati poprilicno :)

Da znas da jeste skroz! :) Ovaj demo je perfekcija! Ne mogu ni da zamislim full verziju :banana: Isto je dobro sto su izbacili glupavi RAGE, sto je bio u vs DC.. Vidim ja da ce se SF4 ubrzo zaboraviti :eyebrows: Inace, kakvi su vam utisci za sada?? Ja sam bez tekstra koliko je dobarrrr..

Vrh Dno