Šta je novo?

Mortal Kombat [reboot]

MK je meni najbolja tabacina, i u ovom novom delu su uspeli da pogode samu srz te igre, ono sto MK cini igrom kakvom je svi pamtimo.
Vidim da je vecini MK2 bio najbolji iz serijala, za mene je ipak MK3 bolji, i stoga sa nestrpljenjem cekam najavu Kabal-a.
Mnogima se MKvsDC ne svidja , ne znam zasto , posle silnih gluposti pocev od MK4 pa na dalje ,ne zna se sta je bilo gore, MKvsDC je najvise podsecao na MK,ali ovo sad je pravi pogodak.

KABAL WINS!

Sektor izgleda do ja*a, kao Predator :) I gde je Kabal, hoce ga biti uopste?

Ostalo je jos cetiri mesta za "fightere" koji nisu "bossovi". U onom zvanicnm obrazlozenju zbog cega ce zabraniti igricu u Australiji navedeni su izmedju ostalog fataliti Kabala i Quan Chia. Na twittery dat je nagovestaj od strane nekog clana iz NRS studia da ce Sheevin "gameplay" biti prikazan na PAX Eastu sada. A Smokeov glas isto kao i Kabalov glas je procureo na netu jos pre 2 meseca tako da je ceo glavni "roster" poznat za MK 2011. Jedino sto je ostalo je da vidimo Kabala, Sheevu, Quan Chia i Smokea u igrici. Shao Kahn i Goro ce gotovo sigurno biti na onom principu glavnih skrivenih bossova za koje trebaju sifre.

Quan Chi je po meni suvišan, jako bezvezan i jedan bezličan lik. Uopšte nije ostavio neki utisak na mene :/

Iskren da budem ja nemam ni pojma koji je taj. Ali po ovome sto citam na sajtu za MK, vecina se nalozila sto ce biti u rosteru zato sto ima extra pricu:d

[video]http://www.gametrailers.com/video/noob-saibot-mortal-kombat/710618[/video]

Noob Saibot Combo Trailer HD

UK's The Telegraph has posted its hands-on preview of the upcoming Mortal Kombat (2011). Much of the article is comprised of things we've already read about countless times already. However, they do reveal a few features of the game we've all been waiting for to get konfirmed.

For starters, they claim there are 28 characters in the game. 14 will need to be unlocked (Kratos included), and two spots are reserved for DLC.

They also claim each character will have three fatalities, with only one being available at the start and the other two needing to be unlocked.

Here's the link:

http://www.telegraph.co.uk/technology/video-games/8361332/Mortal-Kombat-hands-on-preview.html

----------------------------
Што значи да да ако на постојећих 28 одузмемо 14 већ стављених у GDC демоу добићемо коначну листу:
Кабал, Шива, Кван Чи, Рајден, Барака, Смоук, Синдел, Страјкер, Горо, Шенг Санг, Шао Кан и Кратос (за ps3).
Преостала два места су за DLC. Сад је питање да ли ће Горо,Шенг Санг и Шао Кан бити плејбл карактери.Шенг Санг највероватније да, али за преосталу двојицу не знам.

Ja mislim da su vec rekli za Goroa i Shao Kahna da ce da budu na foru sakrivenih boraca, kao u MK2 i MK3.
I kakva je ovo fora za demo koji treba valjda veceras da izadje na sajtu playstationa?

To je za Plus pretplatnike..

Evo jos malo gameplaya:) sa Kanovim fatalityjem i Liu Kangoivim stage fatalityjem

[youtube]MJvRBfkrEeM[/youtube]

[youtube]tvdbMlYtBAI[/youtube]

[youtube]Ci0GjDvBOJA[/youtube]

[youtube]Bz4gYfeUzWY[/youtube]

[youtube]s_cJSNG2TD4[/youtube]

Ovi sto su igrali demo odusevljeni su kako ce izgledati igra i pricaju da je osecaj isti kao kad igraju MK2. Gameplay je na principu mesavine MK2 i MK3 s tim sto je brzina samog gameplaya malo brzi od "trojke". Kazu da je igrica napravljena i za totalnog pocetnika i za eksperta. Da se uglavnom lako hvataju svi potezi, ali da bi se izvele neke malo jace i bolje kombinacije (misle na kombo udarce verovatno) potrebno je vezbe. Grafika izgleda sjajno i ne moze ni blizu da docara ovo sto se gleda preko klipova. Kazu da je mnogo dobra stvar sto se i ovi x-ray udarci mogu lako izbeci i blokirati pa treba birati pravi trenutak za koriscenje istih. U mecu moze se koristiti samo jednom ovaj x-ray. Ova 4 borca koja su u demu su odlicno izbalansirana i svi imaju svoje prednosti i mane na neki nacin. Odusevljeni su zvukom i specijanim efektima u igrici.
Evo ako nekog zanima kako je neki lik igrao demo ;) http://www.justin.tv/trmk/b/281177928

Poslednja izmena:
AvoidingthePuddle - Mortal Kombat Demo Video Review: First Impressions

[YOUTUBE]KJ7I1E7rWXY[/YOUTUBE]

Колико видим демо је одличан.Штета што нема опције за двоје.

Borise, sta tek kazes na ovo :

Poslednja izmena:
Posle svega sto sam rekao, ovo mi deluje sve bolje... Ako je i "osecaj" dobar (za to cu morati da probam), bice to konacno dobar MK posle 20 godina...

Ono sto mi se nikako ne svidja je dizajn novog Mortal Kombata kao "proizvoda", meniji su mi grozni, sve sto se ispisuje po ekranu itd. Cak nije bitno koliko se meni svidja, ali kad su se vec vracali korenima, trebalo je nekako da se oseti da je to Mortal Kombat i po tom pitanju, ovo mi ne lici ni na sta. Vizuelni identitet ove igre mi je prilicno jadan, a svidjao mi se kod prva tri dela. Jeste da je ovo 2011, ali mora da se nadje resenje i za to. Ali, kad god se zapitam zasto nisu ovo ili ono odradili, mogu samo da se setim da su to ljudi koji su posle prva tri dela napravili sve sto su napravili :). Takodje, kad je vec vracanje korenima u pitanju, likovi su mogli da budu malo manje kicerica, a malo blize starom, jednostavnijem dizajnu. Cemu seljacki momenti, da mi je znati...

Nadam se da muzika i zvuk generalno nece da iznevere (a ne znam na osnovu cega se nadam), to je bio veliki deo MK iskustva... Ovaj "spiker" je morao da bude kao stari, nikako ovaj koji zvuci drugacije, nesto ga razvlaci, ROUND 3, FAAAJT...

Jel imamo ovde nekog Plus pretplatnika koji je probao? :)

Poslednja izmena:
Borise, sta tek kazes na ovo

Ovo je zaebalo i Tekken :) U SF-u kad ti neko ne da kontrolu nad svojim likom par sekundi to su sve stvarno tesko izvodljivi komboi i mozes samo da se divis posle.. a ovo pimpovanje.. :)

Posle svega sto sam rekao, ovo mi deluje sve bolje... Ako je i "osecaj" dobar (za to cu morati da probam), bice to konacno dobar MK posle 20 godina...

Ono sto mi se nikako ne svidja je dizajn novog Mortal Kombata kao "proizvoda", meniji su mi grozni, sve sto se ispisuje po ekranu itd. Cak nije bitno koliko se meni svidja, ali kad su se vec vracali korenima, trebalo je nekako da se oseti da je to Mortal Kombat i po tom pitanju, ovo mi ne lici ni na sta. Vizuelni identitet ove igre mi je prilicno jadan, a svidjao mi se kod prva tri dela. Jeste da je ovo 2011, ali mora da se nadje resenje i za to. Ali, kad god se zapitam zasto nisu ovo ili ono odradili, mogu samo da se setim da su to ljudi koji su posle prva tri dela napravili sve sto su napravili :). Takodje, kad je vec vracanje korenima u pitanju, likovi su mogli da budu malo manje kicerica, a malo blize starom, jednostavnijem dizajnu. Cemu seljacki momenti, da mi je znati...

Nadam se da muzika i zvuk generalno nece da iznevere (a ne znam na osnovu cega se nadam), to je bio veliki deo MK iskustva... Ovaj "spiker" je morao da bude kao stari, nikako ovaj koji zvuci drugacije, nesto ga razvlaci, ROUND 3, FAAAJT...

Jel imamo ovde nekog Plus pretplatnika koji je probao? :)
U ovom trenutku sada to je ono sto bih i ja napisao :D Mada ja cu ipak sacekati taj April pa cu da hvalim ili da kudim. Pogotovo jer ima dosta postova ovih koji su igrali i koji kazu da uzivo igranje i vizuelni utisak je mnogo bolji nego kad gledamo ovako preko klipova.

Generalno meni se dosta svidja ono sto sam video dosad , recimo neki likovi mi izgledaju fascinantno i bas se vidi da su autenticni (recimo Jax, Kano, Sub Zero, Scorpion) dok za neke mislim da su ih ujebali skroz kao recimo sto je slucaj sa Johny Cage-om, realno on nikad nije izgledao onako prenabildovano i jos kad vidim onu dzinovsku tetovazu preko njegovih prsa Johny sere mi se........(znaci taj detalj mi nikako ne ideuz njega i to stvatno nije bilo potrebno)

Ja veceras probam (kad proradi PSN), pa cu vam javiti kakva je IGRICA :)

To to, uradi i po koji fatalik! :D

Fatalik? To je bilo samo u tvom kraju :D (mada je i u mom bilo legendarnih primera :))

Prodao nas Ivan, nista od Bebalika i Fatalika :)

Prodao nas Ivan, nista od Bebalika i Fatalika :)

Nisi cuo da nije radio psn? :)

Za sada samo kratko, odlican mi je novi MK, bas ono sto sam ocekivao, sem zamerki za neke elemente dizajna, ali ono glavno nije razocaralo, sto se mene tice - naprotiv. Detalji malo kasnije :)

Ed Boon prso (takav je bar utisak :) ) na twitteru:d Naime neki likovi su uspeli da hackuju demo i da provale sve biose boraca koji ce biti igrivi u novom MK-u, provalili su pricu, dosta detalja sa onog challenge tower-a, kao i to da ce svaki borac imati u startu po jedan fatalit a moci ce da se otkljucaju jos 2 po borcu i jos neke stvari.

Evo konacnog rostera za Mortal Kombat: Baraka, Cyrax, Ermac, Goro, Jade, Jax, Johnny Cage, Kabal, Kano, Kintaro, Kitana, Kratos (PS3), Kung Lao, Liu Kang, Mileena, Nightwolf, Noob Saibot, Quan Chi, Raiden, Reptile, Scorpion, Sektor, Shang Tsung, Shao Kahn, Sheeva, Sindel, Smoke, Sonya Blade, Stryker, Sub Zero.

Ne znam, neke stvari mi se nikako ne svidjaju (meter building, skokovi, no auto-turnaround).
Nije mi ni jasno zasto su menjali kontrole u odnosu na prvih par igara iz serijala (FP + FK za bacanje, stance button).
Sve u svemu, ovo vise lici na 2d tekken, nego na ostale 2d tabacine.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno