To jednostavno NIJE TACNO! Ljudi sada trpaju novac u te coine, i ti coini zato rastu, i zato imaju veliku vrednost. I po toj vrednosti, svi oni su u debelom profitu! Ali oni NE MOGU da naplate taj profit! Sada kada bi masa njih krenula da stvarno UZME te PARE, cena bi naglo pala! Znaci oni sada imaju samo "na papiru" veliku vrednost, ali to ne mogu da naplate. Naplatice samo manjina ljudi koji na vreme medju prvima izadju! Kad budu svi ti "dobitnici " krenuli da prodaju po tim velikim cenama, cena ce otici u kanal i videce da zapravo nista nisu stvarno zaradili. Dobices ti koji si u manjini dok prodajes coine i na vreme izlazis, a novi kupci ubacuju novac i tebe isplacuju po toj visokoj ceni. Ali kad i svi ti kupci budu krenuli da izlaze, a nemaju kome da prodaju, e onda ce skontati da imaju skoro bezvredne coine. Najjace je to sto ce na Shibi 90% ljudi da IZGUBI novac! A vi to predstavljate kao pricu na kojoj se profitira. Nemoguce je profitirtati (osim naravno manjine)! Sada svi mi kupujemo, jer ocekujemo veliko bogatstvo, a Pera Peric nam prodaje. Cena raste jer samo Pera prodaje, a masa nas kupuje. I cena je narasla u nebo. I onda vise nema tako puno novih ulagaca (jer sad je cena skupa), a svi mi smo zadovoljni i sad svi mi krecemo u prodaju da unovcimo milione! I kome cemo prodati svi mi te Shibe? Cena u trenutku dozivljava slom, i ono sto nam juce vredelo 1.000$, sada nam vredi 100$. Taj lik navodno ima 5 milijardi dolara u Shibi. Ima ih na papiru. Neka krene da izme dollare, neka krene da prodaje, pa da vidimo koliko ima. Oborice cenu i nece imati ni delic toga. Lako je na papiru imati milione kad svi mi necemo da prodajemo i cuvemo jer hocemo jos vise. I cena tako skace. Kad masa bude zadovoljna i kad bude htela da unovci cenu, skontacec da je cena leti u kanal, a samo najbrzi ce izaci na vrhu. Zato ako imate Shibu i ostale shitove, ne budite alavi, izadjite na vreme. Bolje uzeti 5x i odreci se potencijalnih 10X, nego cekati 10x, pa ostati zarovbljen u shitcoinu.