Stigao Gigabyte M32UC (tj ja sam isao po njega) i prvi utisak je WOW!
Prvo mi je najveca frka bila da nema neke falinke (preveliko probijanje,mrtvake.kojekakve anomalije),ali hvala Bogu nista od toga,sve je normalno i OK
Drugo,posto sam presao sa VA 32" 1440p 75hz na VA 32" 2160p 144hz (oba blago 1500r zakrivljena) znao sam sta mogu da ocekujem sto se tice slike,pa ne mogu bas da kazem kako je razlika "nebo i zemlja",ali definitivno 2160p rezolucija je nesto mnogo gotivnije i lepse......jos uvek se divim kako vecina igara detaljnije,ostrije i fotorealisticnije izgleda......npr jedan screenshot iz NFS Heat....stim sto slika ne moze da docara bas pravi dozivljaj...
Boje su vrlo dobre kao i na Philipsu 325E1,crna je bas crna,bela bela tako da tu nisam doziveo neki s(h)ok.......koristim monitor uvek u mraku ili polumraku pa mi tamne scene u igrama i filmovima deluju sasvim OK....sve boje su jake i izrazajne kao sto volim....
Ja inace nisam bas nesto zaludjen sa osvezavanjem kod monitora,meni je i 75hz bilo OK,ali moram da priznam da je sada na 144hz ipak sve nekako fluidnije i "tecnije klizi" po ekranu....mislim,nije ni ovde bas "nebo i zemlja" ali ipak primeti se pozitivnija razlika
Malo je bedak sto mi je vecina filmske kolekcije u 1080p rezoluciji,pa cu sada morati da skidam 2160p sadrzaj da bi slika u filmovima bila bas kristalno ostra,ali ipak ova 2160p rezolucija ne skalira lose 1080p,sto je tacno 4 puta manje,pa je vrlo gledljivo i tako....
I da,ovaj 2160p 144hz monitor pogonim sa vremesnom 1080ti grafikom.....naravno,nema smisla ni da pokrecem neke bas novije igre,ali ono sto me trenutno zanima od igara su uglavnom nesto stariji naslovi sa kojima se 1080ti (i Ryzen 3600) solidno nosi.....postigne 50-100fps zavisno od igre,detalja itd. (npr Need For Speed The Run iz 2012 pici na 143fps

)......ali u svakom slucaju,moracu uskoro da predjem na nesto mnogo jace...prvo sam mislio 3080,ali vidim da su 4080 grafe dosta brze,pa cu sacekati njihov pad cena......taman dok se izigram sa ovim starijim igrama