Šta je novo?

MoneyBookers - informacije / iskustva

Na koju adresu da im pošaljem mail? Ja kopao po sajtu jedno sat vremena (doduše odavno) i nisam našao ništa osim forme...

Sta si slao ? Kod mene je proslo sve u najboljem redu. A poslao sam im vozacku , racun za infostan i izvod iz banke

Više se ni ne sećam šta sam slao. Infostan nije na moje ime tako da to ne mogu ali slao sam neke silne druge račune, ličnu kartu, pasoš, itd...

Pozdrav kolege kako ide koriscenje skrill karte u Srbiji jer to funkcionise bez problema,dakle ovde u Nemacku dizem u eure kako dole jel u dinare kako se to obracunava,ima neko ko je iz EU korstio prepaid kartu dole kod nas???
Kartu bi koristio u istocnoj Srbiji Negotin,Zajecar,Kladovo.

U dinarima podižemo, malo niži bude kurs ali ništa strašno (tipa 116-117 din).

Primaju je svuda bez problema, čak i na benzinskim stanicama.

Poslednja izmena:
U dinarima podižemo, malo niži bude kurs ali ništa strašno (tipa 116-117 din).

Primaju je svuda bez problema, čak i na benzinskim stanicama.

Hvala kolega puno,znaci funkcionise kako i ovde.A reci mi jel je isto 250e limit dizanja i dole nema frke oko toga?

Edit: Znaci ako dizem u dinarima 250x116=29000din.Kako da znam kako obracunava automat ili banka kurs jedino da se dize do 200e malo mi to nejasno :trust:

Poslednja izmena:
Tako je, 250€ je limit. Znaš kako, svako uzima neki svoj referentni kurs, ja npr. lično pogledam zvanični kupovni kurs Reifeissen banke i spustim za 1 dinar.

Znači na današnji dan bih podigao baš toliko - 29000 din.

Izbegavaj ove grčke banke i Banku Inteza - imaju loše kurseve. I kada te bankomat pita da li hoćeš sa konverzijom ili bez, UVEK biraj bez konverzije, ili će te odrati sa istom.

Hvala za ovo, tako jednostavan mail, a ja isto nisam mogao da nadjem ništa osim one forme na sajtu, naravno bez odgovora.

Inače baš dugoo koristim skrill, tj prvo moneybookers i kako nisam imao nikakvih problema nisam ni imao potrebe da ih kontaktiram, osim u početku oko nekog povećanja limita. Ali sada su izgleda postali baš neozbiljni i teško dostupni, a neko tu drži dosta novca i nije svejedno nekada kada ti niko ne odgovara..

Trenutno imam neki problem oko verifikacije visa kartice, verifikovana je ali neće povlačenje novca (što inače i ne koristim, ali nervira me da ne radi). I preko te kontakt forme nikakav odgovor..

Nedavno sam bio u Kambodži i bankomat u nekoj čudnoj prodavnici mi proguta skrill karticu. I to taman uneo pin, ono nešto klik klik i izbaci priznanicu da sam podigao 700 dolara (koje niti sam podigao niti sam došao do toga da unesem iznos koji dižem). A subota popodne, ne rade banke niti serivseri koji bi izvadili karticu.

Bio sam tada skoro siguran da je neki scam u pitanju (kambodža, tek uneo pin i bankomat se pogubi..) i odmah (sa mobilnog neta :S:) odem na skrill sajt i nadjem tamo telefon za blokiranje u slučaju ukradena/izgubljena kartica. I zovem kao deb1l sat vremena i niko se ne javlja. Ispostavilo se posle da je sve ok i zaista je bio samo kvar na bankomatu, ali da je bila zaista neka prevara, nista ne bih mogao da uradim.

Posle sam blokirao karticu preko sajta i stigla mi druga dok sam još bio na putovanju, ali ono nejavljanje na telefon za hitne slučajeve nema opravdanja :/

To sto ne radi podizanje na vizu, nije do skrila. Od koje je banke visa kartica ? Treba nju da verifikujes.

Verifikovana je, visa virtuon rf banke. To mi je već ko zna koja po redu, predhodne su istekle.

Na početnoj strani piše da je verifikovana, mogu da uploadujem novac, ali kada idem na povlačenje stoji da treba da se verifikuje. Imali su neki (mislim baš ovde sa sam čitao) isti slučaj i rešili su im.

@Exodusbgd @bmibmc Hvala kolege na odgovrima.

Izbegavaj ove grčke banke i Banku Inteza - imaju loše kurseve. I kada te bankomat pita da li hoćeš sa konverzijom ili bez, UVEK biraj bez konverzije, ili će te odrati sa istom.

Ne bih se slozio za Banku Inteza. Dizem pare preko njihovog bankomata i bukvalno mi racunaju po srednjem kursu ~120 din...
Exchange rate used: 1 RSD = 0.008327 EUR
Amount sent: 13000.0 RSD

Ja sam isprobavao razne bankomate, i nisam primetio da neki isplacuje dinare po boljem kursu od drugih. Dokle god se bira isplata bez konverzije, verujem da bankomat nije vazan, i da se dobija mastercard kurs. On za evro/dinar najcesce jeste malo losiji nego u pristojnim menjacnicama, ali nista dramaticno. Oko 0.5-1%

Poslednja izmena:
Kako nema? Ima provizija na kurs, 3.99%, sto znaci da ti oko 115din racunaju evro kad placas karticom.

For transactions involving currency conversion Skrill adds a fee of between 2.99% and 4.99%** to the wholesale exchange rate we offer.
**We add 2.99% for transfers between USD, GBP, EUR, CAD or PLN currencies. 3.99% for transfers between USD, GBP, EUR, CAD, PLN and any other currency. 4.99% for transfers involving any other currency.

^ Jesi li placao/kupovao nekada Skrill karticom?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Nisam, koristim Neteller. Kod Netellera je 2.95% fee na exchange rate. Evo bas sam juce placao Netellerom karticom, 116.5 ispada evro.

Poslednja izmena:
Sve to mastercard radi, pricali smo vec o tome. Za USD imaju vrhunski kurs, dok je za evro nesto malo losiji, ali nije ni blizu tih 3 ili 4% koliko skrill naplacuje za uobicajene p2p transfere sa konverzijom.

Ljudi otvorio sam skrill ne bas iz neke zelje i potrebe. Ali eto, hteo da uplatim pare na kladionicu i moze preko toga, ja nevoljno otvorio i da li je bilo tako odmah ili sam ja stavio slucajno dinare za valutu. I to tek sad skontao(balans u DIN) jer sam hteo da verifikujem visu electron koju sam dobio od intese. Kopao po accountu da promenim i nema opcije. Pogledam help, kad tamo pise da ne moze da se promeni osim ako ne ugasis nalog i ponovo ga ne otvoris sa drugom valutom. Ako deaktiviram nalog i otvorim ponovo sa istom mail adresom, verifikujem istu karticu, ali naravno da stavim euro pri otvaranju naloga, hoce to biti neki problem? Radio neko nesto slicno? Saveti? :)

Mislim da ne moze da se otvori novi nalog sa istom mail adresom a razlicitom valutom od prethodne.

Pa i ja kontam, ali rekoh da pitam za iskustva iz prve ruke.

Da se javim za problem koji sam imao i kako sam ga resio. Zvao sam jedan dan Skrill preko skype-a i javila se neka riba i pogubila i nista nije uradila i dalje nisam mogao da koristim karticu svaki put bi ispisalo da sam prekoracio limit. Posle vikenda nazovem ja ponovo i javi se ovog puta neki lik. Covek mi je samo digao limit za izlazne transkacije koje sam izgleda presao i kartica je odma proradila isti taj dan. Ovo mi je omoguceno jer sam im bio vec slao papire tj dokumente, racune i sta vec traze posto su mi jednom zakljucali account i trazili te podatke kako bi verifikovao account.

Sto se tice bankomata:
Svi bankomati na kojima sam dizao a dizao sam na 5,6 razlicitih sigurno su mi uvek davali srednji kurs i sigurno bolji kurs od menjacnica. Jedino je bitno da se uvek bira bez konverzije.

imao sam probelm pre 15 dana sa skrill-moneybookersom ali resio sam promenio mail adresu i sve je uredu sada.imam pitanje kada mi bude 10.00eur na racunu i narucim mastercard-skrill koliko se ceka na karticu iz beograda sam.i jos nesto sta prvo dolazi pin za bankomat ili mastercard i koliko se ceka jedno i drugo.i jel 250.00eur je podizanje po danu ili transakciji.

Ja sam čekao malo manje od 2 nedelje, a i pin i kartica su došli zajedno... :D

odlicno znaci oko 15 dana.mora biti na racunu 10eur da bi poslali.imam neteller-mastercard.imacu skrill.imam telenor itd.:D

Nazad
Vrh Dno