Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Dal je moguce da je 60% hash rate-a bili asic :d

Evo jednog riga od 5 kartica sa 1140/2001 po kartici i sa spec. 1500 XMR strapom samo za Hynix...
2386ecaf92b94f4cb8b295adec8f55f8.jpg
6f5d01b1a8a6ae881d43935a084af928.jpg
fd109863f6cfbbb039d2e3e851fc4268.jpg

Sent from my Moto Z2 Play using Tapatalk

Sapphire Pulse Rx 570 4GB

Sent from my Moto Z2 Play using Tapatalk

Dal je moguce da je 60% hash rate-a bili asic :d

Tako se to radi, ubiju se paraziti i lepo se nastavi dalje. Svi ASIC-i su u sustini parazitiranje na mrezi i tezak oblik centralizacije. BTC je upao u ovu zamku centralizaciji i mala je sansa da se iz nje ikada otrgne. Naprosto masine za stampanje novca niko ne prodaje. Sve sto bilo ko kupi od ASIC-a je zastarela oprema i niko nije otplatio ASIC tako sto je rudario i svaki dan prodavao coine, to ne postoji. Onaj ko ga je otplatio taj je cuvao coine, ali onda je taj neko jednako mogao odmah kupiti BTC i cuvati ga i prosao bi bolje nego sa ASIC-om, cak i tada.

E sad malikice o ETH: Zanimljvo je kako developeri na celu sa Vitalikom imaju stav oko ASIC-a da je pogresno "objavljivati rat ASIC-ima" i da je trenutno bespotrebno forkovati coin i da je to kao veliki rizik, kao precice svakako uskoro u PoS fazu i tako to.

1. Sami delevoperi ETH su u startu rekli da je coin ASIC resistan i da ce to i biti.... dakle lagali su
2. Prica o PoS-u je kao prica o zagrobnom zivotu. Ako predju u PoS mogu slobodno kljuc u bravu da stave i da "uteraju" jedno 2-3 nule izmedju decimale u kursu prema BTC kao sto je i DOGE prosao. Trenutno ni BTC ne bi bio sposoban da se zivi u PoS fazi, a svakko ne moze neki "mali" (bez uvrede) ETH.

Znam da sve ovo nema direktne veze sa Monerom ali je princip itekako isti. Kljuc uspeha svakog coina du developeri, ako oni rade na coinu ima buducnosti, a ako samo filozofiraju nema tu buducnosti. Jos jednom svaka cast Monero timu.

Strap nemere jer je plaćen dobro (prošle godine) tako da njime ne mogu da vas prosvetlim ali mogu sledećim podacima:

GANDALF3000 SAJT i MINER D/L LINK

Sadržaj .bat fajla:
cast_xmr-vega -S xmr-eu1.nanopool.org:14444 -u wallet(.walletID).worker_name/email -a 1 -G 0,1,2,3,4 --forcecompute --fastjobswitch
-G x,x,x,x,x je broj kartica koliko imate u rigu. Ja imam 5 kartica pa je postavka -G 0,1,2,3,4...

@GoranM

Lepo napisano, a problem kod POSa bi bio što dobar deo ETH bi bio zaključan u node-ova, niko ga ne bi dirao a time bi i manje transakcija bilo pa bukvalno stalo bi sve.
Toga se oni plaše, a opet su sisice da urade lepo fork.

Mogu bar na primeru Monera da vide kako se to radi, bukvalno je prešlo bezbolno. Nije stala mreža, minere su napravili brzo, samo da jave svima na vreme i sva zvona.

Ja se sve nadama da imaju keca u rukavu, čekaju da bitmain zagrize.

Inače će stvarno ETH da otpadne, nije to BTC da ima sentimentalnu vrednost.

Strap nemere jer je plaćen dobro (prošle godine) tako da njime ne mogu da vas prosvetlim ali mogu sledećim podacima:

GANDALF3000 SAJT i MINER D/L LINK

Sadržaj .bat fajla:

-G x,x,x,x,x je broj kartica koliko imate u rigu. Ja imam 5 kartica pa je postavka -G 0,1,2,3,4...

Hvala. Za ovaj miner nisam cuo. Sve sam probao, claymore definitivno daje najvise hesa; ali mi jedini srbminer i xmrstak rade stabilno.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Sada sam podešavao SRBminer i dobijam iste rezultate uz lakše podešavanje CastXMRa (bukvalno u 2-3 klika).
Probajte Cast-a. Nećete zažaliti!

Sada videh da doktor83 (ili kako već) nudi VGA ROM fajlove koji su prilagođeni (valjda) za CryptoNight, ali se naplaćuju, pa neka neko proba koga interesuje (cena i nije visoka 5$).

Poslednja izmena:
Sada sam podešavao SRBminer i dobijam iste rezultate uz lakše podešavanje CastXMRa (bukvalno u 2-3 klika).
Probajte Cast-a. Nećete zažaliti!

Sada videh da doktor83 (ili kako već) nudi VGA ROM fajlove koji su prilagođeni (valjda) za CryptoNight, ali se naplaćuju, pa neka neko proba koga interesuje (cena i nije visoka 5$).
Gde to moze da se vidi?

Mislim da je mem algoritam, jer 1080 manje daje od 1070.

Zbog losih tajminga na GDDR5X koje imaju sve 1080 (osim ti).

Gpu jeste kao 100% ali sto se tice snage sa kojom radi je nekih 40-60%.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Kod mene RX580 Nitro+ SE Samsung, SRBMiner (intensity 59) daje po karti 1015 h/s, sa klokovima 1280/2050

Dzaba sve... Vec je pala isplativost, isto je kao eth.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno