Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Bili su DDOS-ovani sinoc, monero isplate samo sto nisu proradile, nekome rade, a nekome ne za sada, ali kazu jos malo strpljenja i bice sve ok.

Jos nisu resili problem traje rekordno dugo.Ali sam siguran da niko nece biti ostecen.

Da, rade na tome, posteni su stvarno bili do sada, verujem da ce to resiti danas u toku dana.

Najbolja podesavanja za Sg miner za R9 380?
Ima li neko neku ideju baca mi manje od claya a trebalo bi vise valjda.

20170201148597032148176.png
[/IMG]

Ovo je maximalno za sada sto sam izvukao u pitanju je R9 380 4GB Nitro, Elpida memorija ja sam radio tajminge.
kad se ne dira nista po rigu stabilizuje se na 700H/s mislim da je dobar rezultat, inace sa default biosom bilo je 505H/s ovo je sad drasticno ubrzanje, temperaturama sam bas zadovoljan Fan Rpm ispod 1000RPM- 60c. U koliko bude stabilno ovako bice odlicno.
Malo cu se jos poigrat sa podesavanjima u batu, ali mislim da je ovo maximum za 380 4Gb modele.

Bat ako nekome zatreba
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_MAX_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_MAX_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

sgminer -k cryptonight -o stratum+tcp://xmr.suprnova.cc:5222 -u goldi.Xzeko -p x --rawintensity 512 -w 4 -g 2

Hvala ti Goldi evo probacu iz radoznalosti kako kopa ova moja iz opisa pa kacim rezultate :)....

meni moje ne modovane 380-ice sa 2 giga rama daju po 630 na 1000/1500 -100...

Poslednja izmena:
kopas sa samo 1 kartom?jel radi ceo rig?

Samo sam jednu modovo da oprobam rade inace sve 4, stabilizuju se oko 700H/s po karti.
Sa clayom imao sam oko 660H/s tako da savjetujem sgminer, bar za mene je bolji od claymore 9.7

Uradio sam tajminge univerzalne (elpida i hynix) mogu na sve modele 380 4GB (asus, msi, sapphire, gigabyte, XFX,powercolor, His, club3d) za sve modele znaci na svima radi takdodjer R9 380X za sve kartice odgovaraju i daju jako fino ubrzanje...jos cu se malo pozabaviti da vidim moze li se jos ista izvuci.

Meni daju na 1125-2080 tacno 730mh/s evo i slike....http://prntscr.com/e38crv
Bios je modovan za Eth verujem da za Monero idu druga podesavanja?
Jel zna neko koliko se isplati rudariti sa rx 480 8gb na dnevnom nivou?

dal si propustio da covek pise o kartama R9 380???

@ goldi

ja na 380-icama imam micron i samsung memorije pretpostavljam da ne odgovaraju ti biosi i moje su sve sa 2 giga rama ???
imam i jednu hinyx sa 4 giga onu pcs sa slog ventovima, za nju ce da odgovara bios, ako moze download link ili na PM...

Poslednja izmena:
Nisam propustio samo sam uzeo podesavanja za softver tj. start bat fajl sto je goldi stavio i napisao hvala...
Nisam pitao nista za r9 380....

Inace tolko daju i moje 480-ice znac 730 na 1300/2000 -96, sam modovao biose po uputstvu nekog lika sa you tube. nisam hteo da smanjujem gpu klok...
probaj sa -w 8, meni 380 tako daju vise...

inace ovo modovanje 380 kartica je neka visa matematika i zato su moje ostale nemodovane...

Poslednja izmena:
za 380 2Gb nisu ovi biosi.
Inace malo vam daju te 480 8GB ja fatam 800H/s treba sto nize tajminge za 480-ke ustvari za sve karte monero trazi niske agresivne tajminge.

pa na 480 sam stavljao strapove od 1500...

Hvala za podesavanja Zlatni :banana:

Poslednja izmena:
za 380 2Gb nisu ovi biosi.
Inace malo vam daju te 480 8GB ja fatam 800H/s treba sto nize tajminge za 480-ke ustvari za sve karte monero trazi niske agresivne tajminge.

Nije samo tajming sa mem. strapova bitan, oni koji su napravili od 0 tajminge kao stilt wolf0 i jos par ljudi na btc kazu da su totalno pogresni tajminzi za sve strapove. Recimo ja imam rx nitro sa hynix mem. i kad overklokujem preko 1850 krenu mem. error-i u hw monitoru da luduju sto dalje dovodi do incorrect share u claymoru. Pitao sam wolf0 da proda tajminge za hynix i nije hteo pitacu Eliovp da vidim sta ce da kaze. Inace lako je vama na samsung memarama sve idu preko 2000MHz. :D

Samo da pitam da li se radi modovanje biosa i za MSI 280x?

Ja imam hynix i dok sam kopao xmr cepao sam na 2000mhz dok na eth nemere

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Na XMRu mi memorijski klok nije baš puno značio ako se ne varam...
Juče pređoh na Pascal preko SuprNove i za sada mi je isplativije i od ETHa i od XMRa a algoritam je sličan XMR-u.
Klokove držim na 1262/825!!! Da, da. Dobro vidite. memorija je 825MHz jer ne može niže iz AB-a, inače Pascalu memorija ne znači ništa, pa što niže-to bolje po kartice.
GPU klok je poželjno da se šiba (probao sam na mojim MSI 1300 ali nije stabilno pa sam ovde ostao na 1262MHz) a bog me i da katica ima što više Stream Processors-a. RX 480 ekstra lepo radi (ima 2304 SP-a)...
Moja Pasc računica je trenutno ovakva: 25pasc/dan*30dana*0,00054BTC*1014$= 410$/mesečno bruto.
Potrošnju struje direktno iz zida ću javiti pa ćemo videti.

Uživajte ;)

Poslednja izmena:
Varaš se da memorijski klok nije bitan za xmr.

A i kad smo već tu, možeš li da objasniš kako su Cryptonight i Pascal slični algoritmi?

Ja se ne varam, a za tebe ne zbam. Stavljajući mem klok na 2000 ili na 1750MHz imao sam jako malu, zanemarljivu, promenu hešrejta tako da meni ne igra ulogu, ako se ne varam, kao što tekoh.
Pasc i XMR "spadaju" u istu grupu cryptocurrency minera. Na to sam mislio. Kod algoritma, naravno, nije isti...
Sent from Lumia 950@TT

Ja se ne varam, a za tebe ne zbam. Stavljajući mem klok na 2000 ili na 1750MHz imao sam jako malu, zanemarljivu, promenu hešrejta tako da meni ne igra ulogu, ako se ne varam, kao što tekoh.
Pasc i XMR "spadaju" u istu grupu cryptocurrency minera. Na to sam mislio. Kod algoritma, naravno, nije isti...
Sent from Lumia 950@TT

Ovo je tacno ako su ti iste latencije na oba kloka za memoriju. Ako ti nije modovan bios, moguce je da je mem protok na 1750 sa nizim latencijama slican kao i na 2000 sa visim. No nebitno, vazno je da si zadovoljan odnosom potrosnja/zarada.

Na sve strapove iznad 1625 je je kopiran baš taj strap. Monero ne kopam već Pascal. Potrošnja će biti premerena pa javljam. Za sada sam zadovoljan.
Sent from Lumia 950@TT

Samo da pitam da li se radi modovanje biosa i za MSI 280x?

Radi imam ja te karte, ako je hynix memorija bude finog ubrzanja na moneru i zecu, mislim da sam negdje kacio bas slike od te karte, posto sam ih ja modovao i radio biose mogu ti dati informacije, ako te nesto zanima koliko daju pri kojim taktovima itd.
Sto se tice konkrentno monera od svi coina koji se trenutno kopaju najvecu dobit od nizi latencija i veceg takta memorije upravo ima monero, suludo je napisati takvo nesto, da memorija na moneru ne utice.
Citiram @miljana
Varaš se da memorijski klok nije bitan za xmr.

Inace kad smo kod Rx 470 i 480 kartica, @evilop i wolf0 prodaju biose sa costum tajminzima za sve kartice, ja sam pitao evilopa posto je za elpidu i samsung odgovorio mi je po 0.75BTC po kartici, znaci ako imas samsung na jednoj elpidu na drugoj moram platiti 1.5BTC, naravno sulude cijene, takodjer drugi clan foruma pitao je wolf0 za biose izgleda on jos skuplji 1BTC trazi ;( iskreno pretjerali su sa cijenama, da je monero bas toliko isplativ pa ajde da se skupi vise ljudi ali ovako zarad 5-10% ubrzanja nema smisla toliko traziti.

aH7xanZ.jpg
Potrebna pomoć da mi neko ovo iz spoilera prevede bukvalno.
Kopah od juče i noćas mi je bila Succed isplata koje još uvek nema na Poloniexu. Da se opraštam od nje ili da držim fige?
Fala svima koji pomažu :)

Sent from mTalk@Lumia 950

:( a mene obradovala ova zelena slova na kraju...

Sent from mTalk By Lumia 950 DS

Mislim nije tema za pascal, o moneru ovde ljudi.
Slobodno otvorite temu za pascal ako nema vec.... i meni su propali coini oko 80 komada *** shitcoin.

Nazad
Vrh Dno