Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Onda lepo idi na dwarf pa neka te kradu 30% dnevno, meni ni iz dzepa ni u dzep.

@karanovicz

Evo odavde sam skinuo GUI wallet, poslednja verzija je 0.38.2 ako se ne varam, sve sljaka kako treba. Naravno, kad saljes novcice na menjacnicu treba uz adresu da saljes i payment id.

Hvala za link...nego, jel još neko probao ovaj novčanik jer nekako mi nick ovog lika "jojatekok" (po naški "joja_te_koka :d) ne uliva poverenje....

meni se u jednom trenutko zakovao, morao sam da ga ugasim u tasmenazderu nakon cega mi je ostao ostecen wallet. dat fajl ili kako se to vec zove, uglavnom sa sobom je odneo 10tak monera .. :)
od tada direktno na bittrex i cao ...

Zato oriđinale wallet i sve ok. Kao da je problem otkucati dva reda u konzoli.

nije mi jasno da devovima monera nije jasno da im je wallet unfriendly i da trebaju to pod hitno da promene, sta fali LTC ili BTC ili DARK walletima koji rade jednostavno i D*E*B*I*L su friendly...

meni se u jednom trenutko zakovao, morao sam da ga ugasim u tasmenazderu nakon cega mi je ostao ostecen wallet. dat fajl ili kako se to vec zove, uglavnom sa sobom je odneo 10tak monera .. :)
od tada direktno na bittrex i cao ...

To si ti nešto pogrešno uradio, *.keys se ne menja, ostaje takav kakav jeste kad si ga kreirao, za razliku od BTC i njegovih klonova, gde se *.dat menja.

Poslednja izmena:
pa dobro aj ti dam ja keys pa ga ti resi i podelimo sve sto je na njemu ???

Ne moramo podeliti, ali da ga vidim što da ne?

Hvala za link...nego, jel još neko probao ovaj novčanik jer nekako mi nick ovog lika "jojatekok" (po naški "joja_te_koka :d) ne uliva poverenje....
Ja sam pokretao sve moguce verzije i imao sam puno problema s njim. Pricao sam dosta sa Jojom, lik je skroz ok i resavao je probleme na koje sam sigerisao ali jednostavno wallet je daleko od sjajnog i puni mi je problema pravio, jedva sam izvukao novcice i rekao sam sebi da se nikada u zivotu vise necu drkati s tim. Zato i koristim dwarf, da izbegnem wallete. Ako budem morao da ih koristim jednostavno cu preci na neki drugi novcic i to je to.

Izgleda da sam ja jedini kome radi... Jedini problem, ako se to tako moze nazvati, je taj sto nekad kada startujem wallet, ne otvori jos jedan prozorcic gde kucam password, nego moram na exit, sacekam da se ugasi, ponovo startujem i to je to. Inace, taj wallet voli ram :D posto kada se startuje, zauzme vise od 4 GB, tako da je pozeljno raditi sa njim na masinama koje imaju 8 GB rama.
Od kada rudarim monero, nikada nisam koristio onaj dos prompt wallet, posto me mrzi da kucam :D vec samo ovaj gui i to je sve.

Edit: Nije 3 nego 4 GB rama :)

Poslednja izmena:
Šta da kucaš? Copy paste iz txt fajla, samo iznos menjaš :)

To sa ramom je zbog blockchaina, i zvanični toliko uzima.

Šta da kucaš? Copy paste iz txt fajla, samo iznos menjaš :)

To sa ramom je zbog blockchaina, i zvanični toliko uzima.

Ma necu bre ni to da kucam :D jedino sto radim je copy/paste payment ID sa menjacnice, i gotovo.

Radi i meni ali mašina mora da bude stabilna. Zamenio sam RAM na toj gde mi je wallet i nije radio sync.
I wallet i daemon se gase sa exit ne klikom na X

ako koristite simple wallet obrisite povremeno
fajl koji nosi ime novcanika(neznam ekstenziju)
p2pstate.bin
poolstate.bin
simplewallet.txt
bitmonerod.txt
tj.sve fajlove osim izvrsnih i pored njih ostavite
blockchain.bin
pmfrulez.address
pmfrulez.keys

da bi se wallet resinhronizovao...ponekad transakcija zaglavi i ne stigne a da to i ne primetimo...meni se pojavilo 7 xmr-a u novcaniku sto znaci da su mi 3-4 transakcije zaglavile i nisu prosle
kratko traje nekih minut-dva a nije lose mozda imate neki coin a da to i neznate :)

Zato oriđinale wallet i sve ok. Kao da je problem otkucati dva reda u konzoli.

a sto da kucas kad mozes da napravis tekstualni fajl sa adresom i pay.id i da samo menjas iznos koji saljes...kopiras ...u gornjem levom uglu novcanika kliknes i ides na opciju edit /paste i resen problem :)

Figurativno, vidiš da sam posle to i napisao. Al ljude i to mrzi vidiš :)

Meni kad je hteo da sljaka nije hteo vise od 2 novcica da posalje. Mozes da zamislis koliko je to mucenje i svaki put ide provizija. Odlepio sam od tih walleta.

Figurativno, vidiš da sam posle to i napisao. Al ljude i to mrzi vidiš :)

pogresan tekst citiran hteo sam da citiram

Izgleda da sam ja jedini kome radi... Jedini problem, ako se to tako moze nazvati, je taj sto nekad kada startujem wallet, ne otvori jos jedan prozorcic gde kucam password, nego moram na exit, sacekam da se ugasi, ponovo startujem i to je to. Inace, taj wallet voli ram posto kada se startuje, zauzme vise od 4 GB, tako da je pozeljno raditi sa njim na masinama koje imaju 8 GB rama.
Od kada rudarim monero, nikada nisam koristio onaj dos prompt wallet, posto me mrzi da kucam vec samo ovaj gui i to je sve.

Edit: Nije 3 nego 4 GB rama

nema ljutis odma :)

Meni kad je hteo da sljaka nije hteo vise od 2 novcica da posalje. Mozes da zamislis koliko je to mucenje i svaki put ide provizija. Odlepio sam od tih walleta.

salje bez problema i 5-6-7 kom kolko sam najvise slao...ako ga imas jos uvek pokusaj da ga resinhronizujes imas sigurno zaglavljenih novcica ako nije hteo da salje

Poslednja izmena:
Što bi ga kucao, kad možeš ovako da napraviš *.bat:

Tako je.

Cemu onda stavljanje passworda na wallet? :) Valjda je poenta da (i) ako ti neko upadne na komp, da ne moze bas tek tako da svuce novcice iz walleta.

salje bez problema i 5-6-7 kom kolko sam najvise slao...ako ga imas jos uvek pokusaj da ga resinhronizujes imas sigurno zaglavljenih novcica ako nije hteo da salje

Nema tu zaglavljenih ali 1.9 je mislim max koji je hteo da posalje. Nekima je radio normalno ali kod mene ne. Ako probam bilo sta preko toga zabode wallet. Pricao sam sa Jojatekokom oko toga, sredjivao je on minere svaki put i dosta drugih stvari je resio ali na 0.39.0 RC2 sam defitivno odustao, tacno 45 dana od tada je proslo.

Fee za povlacenje novcica iz walleta mora da bude setovan na 0.1 XMR. Onda sljaka (kazu da radi slanje do 10 XMR-a, preko toga pravi problem).

Poslednja izmena:
I sad mi reci da je to ok wallet?
Razumeo bih da nismo videli bolje ali pre će biti da nema gore.

Ama nece. Dal mogu da budem jasniji od toga? Ljudi, lupao sam glavu, pricao sa Jojom desetak dana i na kraju nista pametno nije uspeo da resi. Kod nekih nije htelo nikako da radi, kod drugih je radilo normalno. Vidim da posle 0.39.0 RC2 nije ni izbacivao drugu verziju. Dzaba mi to.

I sad mi reci da je to ok wallet?
Razumeo bih da nismo videli bolje ali pre će biti da nema gore.

Po meni - ima gore, a to je dos prompt. Ovde setujes 0.1 za fee (ili on sam to uradi prilikom update-a najnovije verzije, ne znam), i to je to. Ne znam ni da li su sredili to za 10 i vise XMR-a kad saljes - nisam probao, ja sam samo u par navrata slao po 8-9 komada i sve je radilo normalno.
Hocu reci, za monero trenutno nema bolje, a funkcionalan je. Pogotovo ako je jedina alternativa to da neko zeli da direktno salje monero na menjacnicu, a tu mu ukradu 30%, ili lepo rudaris nedeljama na francuzu i sve torbaris u wallet. I to radi.

Po meni - ima gore, a to je dos prompt. Ovde setujes 0.1 za fee (ili on sam to uradi prilikom update-a najnovije verzije, ne znam), i to je to. Ne znam ni da li su sredili to za 10 i vise XMR-a kad saljes - nisam probao, ja sam samo u par navrata slao po 8-9 komada i sve je radilo normalno.
Hocu reci, za monero trenutno nema bolje, a funkcionalan je. Pogotovo ako je jedina alternativa to da neko zeli da direktno salje monero na menjacnicu, a tu mu ukradu 30%, ili lepo rudaris nedeljama na francuzu i sve torbaris u wallet. I to radi.

ma na 0.8.8.1 sa 0.005 fee salje i vise 7 komada sam sad upravo proverio ...proslo ekspresno...mozda da se pokusa da se skine novi 0.8.8.1 sinhronizuje deamon iz pocetka...mozda je kod saja ******o u samom walletu *** kreiras novu adresu pa probas

Vrh Dno