Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Nisam samo ja ;) Video sam jos dva bota koja rade potpuno isto, cekaju blagi downtrend cene ali da im buy support na Poloniex-u, kupovina na Bittrex-u, cekanje na Poloniex-u da se buy podrska istanji i onda dump ali takav da se vecina kupi po visoj ceni a samo mali deo monera po onoj koji si kupio, to izaziva blagu paniku kod ostalih na Bittrex-u koji ocigledno prate glavnu berzu, to ti omogucava da kupis jos jeftinije i tako u krug. Sva trojica, ja i dva bota smo radili sa nekoliko stotina monera, manje od 1000 u svakom slucaju. Mislio sam da ce monero kao jedan od glavnih altcoin-a biti malo teze pomerati medjutim prema ovih zadnjih nekoliko dana iznenadjujuce je lako. Problem je sto je ovo moguce korisitit samo kad je monero vec nestabilan, kad je u blagom rastu ovo ne radi.

Sad je lako jer je probijen buy support..drzali su velike buy wallove na poloniexu ...preko 500 BTC buy walla otislo u jednom danu kad sam gledao tj neko dampovao na njih i sad nema sta da ga drzi

Izasao novi claymore
Current version: 9.0:

- Improved speed by 5-15%, depends on card:
About 810 h/s on stock 290X (Hynix memory).
About 710 h/s on stock 290X (Elpida memory).
About 690 h/s on stock 290 (Elpida memory).
About 550 h/s on stock 280X (Hynix memory).
About 440 h/s on stock 270X (Elpida memory).
About 410 h/s on stock 270 (Elpida memory).
- Reduced dev fee, now it is 2.5%.
- Improved "-li" option, Windows freezes even less.
- Best "-a" and "-h" values are set automatically for 290X,290,280X,270X,270,6950_2GB cards.
https://mega.co.nz/#F!e4JVEAIJ!l1iF4z10fMyJzY5-LnyC2A

Ovaj mintpal jos ne radi a rekli 12 sati..nedelju dana mi tamo zarobljeno preko 500 XMR koje sad vrede duplo manje nego tad..

Probao sam na jednoj masini 9.0 Claymore i diskonektuje se sam nakon minut dva... mnogo dobro radi ovaj rus ja to ne bih dirao :)

Pa clay nije normalan. Onaj rus bar toliko baca ako ne i vise plus ima manju proviziju. Jedino mi se cini da 290x tu vise baca ali ko zna koje je klokove racunao.
U svakom slucaju ja menjam rusa ni pod razno. Neka crkne clay!

Ja probo novog Clay-a ... dobijam (zbirno) na dve karte 7-8 h/s više. Kad se uračuna njegov fee onda i dalje imam manje nego na Rusu pa se zaključak sam nameće . Možda se vratim na Clay-a kad poveća hash za 150-200 u odnosu na Rusa :-devil-:

Au saj al si se naoštrio na čoveka, pa morao prvo sebe da zbrine :) Slažem se da je kminer bolji samo me nervira što mi 7950 kartice daju 550h/s (1125/1500) a 280x samo 530h/s (1070/1500) za neki veći hash od 578h/s na 280x jedino 1200/1800 taktovi (sve druge kombinacije hash mi je ispod 500 :(), ali mislim da je to preterano silovanje kartica tako da ih držim na 530h/s....

Poslednja izmena:
Serija 79 karti je bolja od novije serije 280x ... Moja 7970 na 1100/1500 gruva 550 na Rusu .

pa na rusu se najbolje pokazale asus 7950dcII na 1050/1500 daju ~540

Au saj al si se naoštrio na čoveka, pa morao prvo sebe da zbrine :) Slažem se da je kminer bolji samo me nervira što mi 7950 kartice daju 550h/s (1125/1500) a 280x samo 530h/s (1070/1500) za neki veći hash od 578h/s na 280x jedino 1200/1800 taktovi, ali mislim da je to preterano silovanje kartica....
Aauuuu.... 1125/1500 za 7950, jel to elpida? Ja na mojoj 7950 (hynix) dobijam 566 h/s na 1020/1500, ( -i11/ - m2) ali je debeli udervolt kao i 280x (-i10/ -m2 , 1020/1500- 545h/s)...

Sjajne kartice, retko dobre.
Naostrio sam se na njega zato sto je alava stoka. Nikad mu nije dosta. Cak i sada kada lik ima bolji miner on dere s provizijom. Al zanimljivo je da je izbacio novi miner cim smo svi presli na rusa. Bukvalno ljudima na kasicicu daje.
Sto se 7950 tice i dalje me muci isti problem, neke bacaju 486 neke 545. Dajte neke ideje ljudi, ne mogu da se smirim dok ne otkrijem sta je fora.

Fora u memoriji dok nesrede miner, kartice sa manje h/s su sa elpida memorijom i tu nema pomoći...

Au saj al si se naoštrio na čoveka, pa morao prvo sebe da zbrine :) Slažem se da je kminer bolji samo me nervira što mi 7950 kartice daju 550h/s (1125/1500) a 280x samo 530h/s (1070/1500) za neki veći hash od 578h/s na 280x jedino 1200/1800 taktovi (sve druge kombinacije hash mi je ispod 500 :(), ali mislim da je to preterano silovanje kartica tako da ih držim na 530h/s....

Na 1200/1800 je 620-630h/s po karti
Imas par stranica iza kolko bacaju koji klokovi na 1.2 putin mineru,dodaj jos oko 5-10h gore za verziju 1.3 i ti su ti klokovi

kopam sa kminer 1.3, drv su 14.6 beta sa ubačenim CL fajlovima iz 13.12 drajverima... Kako god da eksperimentišem i stavljam ponovo starije drajvere me mrzi ionako nema nikakva vajda....

Probao sam na jednoj masini 9.0 Claymore i diskonektuje se sam nakon minut dva... mnogo dobro radi ovaj rus ja to ne bih dirao :)

Ni ja pa makar davao i malo manje. Clay je za mene mrtav.

Pa clay nije normalan. Onaj rus bar toliko baca ako ne i vise plus ima manju proviziju. Jedino mi se cini da 290x tu vise baca ali ko zna koje je klokove racunao.
U svakom slucaju ja menjam rusa ni pod razno. Neka crkne clay!

Uz tebe sam .

Sjajne kartice, retko dobre.
Naostrio sam se na njega zato sto je alava stoka. Nikad mu nije dosta. Cak i sada kada lik ima bolji miner on dere s provizijom. Al zanimljivo je da je izbacio novi miner cim smo svi presli na rusa. Bukvalno ljudima na kasicicu daje.
Sto se 7950 tice i dalje me muci isti problem, neke bacaju 486 neke 545. Dajte neke ideje ljudi, ne mogu da se smirim dok ne otkrijem sta je fora.

Ima on miner koji baca kao svaka karta na scrypt algoritmu ali to koristi on i par odabranih ( koji su mu tutnuli desetine BTC-a )
Bas tako odmah posle Rusa obrzanje, pazi majku mu. E nece od mene dobiti vise ni jedan jedini ser.

Ni ja pa makar davao i malo manje. Clay je za mene mrtav.

Uz tebe sam .

Ima on miner koji baca kao svaka karta na scrypt algoritmu ali to koristi on i par odabranih ( koji su mu tutnuli desetine BTC-a )
Bas tako odmah posle Rusa obrzanje, pazi majku mu. E nece od mene dobiti vise ni jedan jedini ser.

Bas tako,cista manipulacija,cim primeti neku krizu pa i najmanju odmah izbacuje novi miner sa ubrzanjem,ko zna sa kojim minerom on kopa sve vreme.

Nemoguce da na forumu ne postoji nijedan mehanicar :) za minere da Mu skine blokadu i odradi tuning haha :D

Bas tako,cista manipulacija,cim primeti neku krizu pa i najmanju odmah izbacuje novi miner sa ubrzanjem,ko zna sa kojim minerom on kopa sve vreme.

Nemoguce da na forumu ne postoji nijedan mehanicar :) za minere da Mu skine blokadu i odradi tuning haha :D

mozda i ima mehanicara ali ga treba adekvatno stimulistati..... ;)

ajde ovako, ako ima neko ko zna i ima dobru volju da istjunira miner da se oglasi sa svojim predlogom, pa ako se ne daj boze srbi sa foruma sloze imacemo miner kakav treba da imamo a ne clay da nam na kasicicu deli !!!!

pa na rusu se najbolje pokazale asus 7950dcII na 1050/1500 daju ~540
Meni na 950MHz jedna baca toliko. Na 1100MHz prosek jeste oko 540 po karti ali neka mi baca 510, neka 556, neka 585. Sad bas gledam. Realno s nekim sredjenim minerom mislim da bi svaka mogla da baca 585. Mada ipak mislim da ne treba gurati karte toliko jer obzirom na potrebni napon i clock napredak od 40 hasha nije opravdan u odnosu na najjacu kartu i 950MHz, za ove karte sto malo slabije bacaju napredak je jos manji, samo 22-24hasha.
950MHz je stvarno sweet spot za monero, bar za sada. Mislim da miner ima jos dosta mesta za napredak i da je onaj smdljivac clay to odavno odradio. U svakom slucaju rusu dajem svu podrsku, dokle god bio egal. Sada ima extra motivaciju da proba i odradi jos bolji miner posto je ocigledno da i on zna posao ;)

Jel Clay iz Amerike? Hladni rat Rus protiv Amera. :D

@Saj

Da li si probao da pustis samo jednu problematicnu kartu, jel i tada isto daje, kao kad radi ceo rig?

Nešto poredim Rus vs Clay pa mi nije jasno...ukupni hash kod Clay-a je mnogo manji (1119h/s) nego zbir hash-a obe karte (1130h/s) dok je kod Rus-a zbir jednak ukupnom hash-u (1112h/s)..Opet Clay nešto mulja :smackbum:
Zbun.png

Poslednja izmena:
To se u biosu zateze. Ako je ista verzija biosa onda razlike nema ni u timinzima. Provericu kasnije za svaki slucaj ali nije to problem.
Ista je serija karti, sigurno nece svaku kartu setovati razlicito

Ovaj Clay je ****** ili smatra nas za budale. Ubrzao miner da daje isto kao ruski i jos nam je smanjio fee na "samo" 2.5%. Neka hvala, ostajem na rusu :)

Nemojte tako pa coek vam dao miner da kopate onda kad nije nicim drugim mogla da se pokrije struja za samo 5%....
Ahahahahahahah jeste videli u klejmur temi ala mu reko cacanin....kralj.....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno