Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Ma sad tek vidim da nije stigo tekst nego samo ovo,nesto mi zabagovao tel,ostavio sam ga tako jutros u 5,posle 12sati bila ista prica,izlazio na exit par puta i nista ,uvek zabode na tom bloku,pokusao da ubacim sinhronizovan blockchain da preskocim to i nece,izbaci erorr unsuported file format,i krene od prvog bloka,sad sam pokusao opet od pocetka izbrisao sam sve kao sto si i reko da treba i startovao od nule gadi mi se vise sve ovo :mad:

Bez nervoze... hoces da uradim sinfornizaciju narezem na CD blockchain i posaljem postom?

Stvarno vam se divim što imate strpljenja za taj ******ski wallet... ali ne razumem.
Kopanje direktno na menjačnicu najbolje rešenje a koliko vidim dwarf može i manuelno (ne mora da čekamo 10 kom da se nakopa), samo pošaljete mail vlasniku pool-a.

Haha :) ma jok ako sad nece macola ce da radi

Dok dwarf radi ne menjam,da pomognem hocu kad mogu ali na svoju stetu ne.

Stvarno vam se divim što imate strpljenja za taj ******ski wallet... ali ne razumem.
Kopanje direktno na menjačnicu najbolje rešenje a koliko vidim dwarf može i manuelno (ne mora da čekamo 10 kom da se nakopa), samo pošaljete mail vlasniku pool-a.

Tesko menjam navike... ne znam ni sam i ne kopam na dwarf pool-u.

Razumem te...
Samo izračunaj koliko si vremena potrošio na taj monero wannabe wallet ;)

Nekapiram toliku famu oko tog walleta, skini najnoviji 0.8.8.3 i pokreni ga, blockchain je ~2.5gb ostavi da se sinhronizuje preko noći i to je to.... wallet normalno radi, prima/šalje....

GUI wallet radi najnormalnije, iz drugog puta se sinhronizovao, svi novcici su legli, i to je to.

Gasite antiviruse prilikom sync. kome nece da se sync.
Meni Kasperski ne daje da se daemon sinhroniziuje cak i kada je pauziran...

Razumem te...
Samo izračunaj koliko si vremena potrošio na taj monero wannabe wallet ;)

Meni isto primamniji princip kopanja direktno na exchange.
Reci mi kako kucas na dwarfu adresu?
Ja sam gledao uputstvo ali mi ne pise jasno.
Prvo napises wallet adressu sa berze pa posle nje razmak pa onda transaction id,
tipa jnjnbkjbnk3454 kjlknoln4l ???
I koliki je fee za slanje od dwarfa na berzu?

Molim clanove koji kopaju na monero.rs za komentar, da li ste dobili manje ili vise nego na dwarf-u (u poslednjih 48h)?
Obratite paznju na Pool Blocks listu, posle optimizacija bitmonerod daemona nalazimo 3x vise blokova nego ranije

http://www.monero.rs/#pool_blocks

Meni isto primamniji princip kopanja direktno na exchange.
Reci mi kako kucas na dwarfu adresu?
Ja sam gledao uputstvo ali mi ne pise jasno.
Prvo napises wallet adressu sa berze pa posle nje razmak pa onda transaction id,
tipa jnjnbkjbnk3454 kjlknoln4l ???
I koliki je fee za slanje od dwarfa na berzu?

Tačka a ne razmak. Fee 0

Nekapiram toliku famu oko tog walleta, skini najnoviji 0.8.8.3 i pokreni ga, blockchain je ~2.5gb ostavi da se sinhronizuje preko noći i to je to.... wallet normalno radi, prima/šalje....

I ja ne kapiram, prica se 10 strana o walletu bez ikakve potrebe.

Verovatno jer se ljudima ne sviđa da čekaju na 10 XMR za auto-payout ili da cimaju mailom za manual payment na menjačnicu + ne vole da drže novčiće online. Ko odmah dumpuje za BTC, nema taj problem. :)

Da

Verovatno jer se ljudima ne sviđa da čekaju na 10 XMR za auto-payout ili da cimaju mailom za manual payment na menjačnicu + ne vole da drže novčiće online. Ko odmah dumpuje za BTC, nema taj problem. :)

Bas tako ,imam samo jedan rig ,pravim 1,3-1,5 xmr dnevno i svaki dan dumpujem sto iskopam, 0,1nije mnogo ali svaki dan gubim 7,5 i vise posto na to,uspeo sam da sinhronizujem ovaj stari,i sad mi je trosak 20x manji

Ja dampujem kad mi cena odgovara, do tada ne diram nista. Nema potrebe svakog danas da se to radi i pogotovu ne po ceni da gubis 7.5% svakog dana na glupu proviziju. Sada si makar to resio.

Ja dampujem kad mi cena odgovara, do tada ne diram nista. Nema potrebe svakog danas da se to radi i pogotovu ne po ceni da gubis 7.5% svakog dana na glupu proviziju. Sada si makar to resio.

Kopao sam ja vtc oko 80 dana,i cekao na tu bolju cenu pa je ista od 0.002 pala na 0.0002,da sam prodavao svaki dan sad bi imao 4-5x vise btc-a u protivvrednosti,xmr mi je totalno mutav coin za razliku od vtc,antivirus prepoznaje miner kao virus,ko zna sta iza toga stoji,los wallet ,kradje na sve strane itd.kopam kao i svi zbog isplativosti i pretvaram u drk svakog -svakog drugog dana ,prosecna prodaja mi je 0.0039 sto je i trenutna cena,dok sam drk prosecno kupovao po 0.0055 ja sam zadovoljan jer mislim da drk ima potencijala za pump,i mislim da je to trenutno dobitna kombinacija

Molim clanove koji kopaju na monero.rs za komentar, da li ste dobili manje ili vise nego na dwarf-u (u poslednjih 48h)?
Obratite paznju na Pool Blocks listu, posle optimizacija bitmonerod daemona nalazimo 3x vise blokova nego ranije

http://www.monero.rs/#pool_blocks

Smanji min isplatu na 5 ili jos bolje na 3 xmr-a.
10xmr-a neki od nas treba da kopaju po nekoliko dana.

dakle ako je xxx wallet na mintpalu a yyy transaction id onda stavljam kao username xxx.yyy u clamore-u??

Čisto da ne bude zabune nije TRANSACTION-ID već PAYMENT-ID

Evo ti moj .bat file :

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

NsGpuCNMiner.exe -o stratum+tcp://erebor.dwarfpool.com:8100 -u 463tWEBn5XZJSxLU6uLQnQ2iY9xuNcDbjLSjkn3XAXHCbLrTTErJrBWYgHJQyrCwkNgYvyV3z8zctJLPCZy24jvb3NiTcTJ.448dceb248764193b642e31392d6ea503047a635a3b346198e72b2c9244dd76f -p x -a 1 -dbg -1

to je ako ne koristiš proxy

Korisna informacija za Monero.rs ......kopam na francuzu...imaju oko 13 x vise hasrate-a od monero.rs...a nalaze u proseku 11-12 blokova na sat....sto znaci da bi monero.rs trebao da nalazi oko 20 blokova na dan sa ovim hasrate-om da budu na istom....inace za 24h sam dobio sa 10kh tacno 7.82 XMR-a ....korektno...jer po dwarf calcu trebao sam da dobijem oko 8.22 XMR...mada na dwarfu je zadnja 2 dana bio mashio zestoko pa sam zato i presao...na francuza

Poslednja izmena:
Jes, i ja primetio to na dwarfu. Mada vratio se sad blizu calca

dwarf pao ...izgleda da je neki napad na njega u pitanju

edit : sve ok posle nekih pola sata

Poslednja izmena:
jel monero i dalje najprofitabilniji coin? savetujete da je njega sada najbolje kopati?

ako je tako, ako moze preporuka za neki dobar pool, i ako nekog ne mrzi, ako moze da mi baci kako batch file treba da izgleda za 280x?

Vrlo ukratko, šta je meni trebalo da pohvatam kad sam počinjao:

Pool, solidan imaš na http://dwarfpool.com/xmr, linkovi do minera i podešavanja su na istoj stranici dole, ispod pregleda cene i statistike blokova.

Za Win mašinu, preporuka je Claymore miner, poslednja verzija 6.1, od verzije 4.0 (mislim) šalje autoru 5% shareova. Možeš zaobići korišćenjem Miner Proxy ili opcijama na nekom od drugih poolova (npr. monero.rs.

Bat file za 280x:

Kod:
NsGpuCNMiner.exe -o stratum+tcp://moria.dwarfpool.com:8050 -u [COLOR="#FF0000"]47sghzufGhJJDQEbScMCwVBimTuq6L5JiRixD8VeGbpjCTA12noXmi4ZyBZLc99e66NtnKff34fHsGRoyZk3ES1s1V4QVcB[/COLOR].[COLOR="#00FF00"]56ea6c28b48557daafd518f8f194d4d750308776a02e636bab195fa585468153[/COLOR] -p x -a 1

Crveni deo je adresa menjačnice, zeleni tvoj PaymentID koji dobiješ kada otvoriš nalog. Alternativno, umesto svega toga ubacuješ svoju local wallet adresu, mada sam ja preskočio taj deo sa lokalnim novčanikom zbog upotrebljivosti istog u ranijim fazama.

Podešavanja taktova i napona radiš iz nekog od programa za te stvari ili podesiš u BIOSu. 7970/280x na 1075/1500@1075mV, temperature su ~60 stepeni, ceo rig sa 4 karte troši ~550-600W. Hynix primerci daju i do 480h/s (Asus 7970DC2T/280x), Elpida ~360-380h/s (280x Sapphire Vapor-X, doduše na taktovima 970/1500 i 1000/1500).

Možeš kopati pristojnom brzinom i na novim procesorima, Claymore miner 3.3 za CPU daje ~370H/s na i7 [email protected], oko ~280-300H/s na 8320@default, mada je umelo dosta da varira na AMDu.

PS. Ujedno i veliko izvinjenje i pozdrav mom drugaru Nikolasu61 što mu ovo ne poslah po dogovoru iz objektivnih okolnosti, pa evo bar malo da se iskupim. :D

Ako moze info od nekog ko ima 5850, koliko se moze ocekivati od ove karte i na kojim klokovima vam radi, koji driver i claymore.

Nazad
Vrh Dno