Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Na 120k dobio 55xmr za 12h,za 24h 108 kom,menja se racunica non stop ali kad pogledas stanje moze da se kaze da je po digitronu.Na monero rs sam recimo sa slicnom 105k dobio ni 80 a diff je bio daleko manji.To je bez proxy i tih ****** koje NE RADE to sto bi trebale

Ako je to dobra racunica, koju si uradio, onda sam dobar i ja, proporcijalno gledano. Mislim, isplatili su oda kako treba.

Kako ne radi proxy? Kada sam ga isprobavao napravio sam novu adresu samo za devfee i bila je aktivna na poolu

Meni ponekad taj miner proxy pokazuje veći hash nego sam miner... tako da sumnjam u tu teoriju.

6e0a877e23225d19d2091a28efa90e83.jpg

Mašina sa 2x270x i 1x280x...

Stavi all time, klikni na taj prikaz hashrate i dobićeš realnu sliku kroz par sati (ili je možda već realna ako ti proxy radi duže vreme)

Poslednja izmena:
Sve je to ok ali mi malo malo izbaci ono brdo prozora sa greskom gde samo kill pomaze,kad saberes devfee i svoju adresu dobijes po 30% manje nego sto ocekujes itd...Ovako sve redovno klejmur,ab,klokovi na gigi 270 na 1160/1485,dwarfpool isplata na wallet i dobijes koliko ocekujes....probaj

Sve je to ok ali mi malo malo izbaci ono brdo prozora sa greskom gde samo kill pomaze,kad saberes devfee i svoju adresu dobijes po 30% manje nego sto ocekujes itd...Ovako sve redovno klejmur,ab,klokovi na gigi 270 na 1160/1485,dwarfpool isplata na wallet i dobijes koliko ocekujes....probaj

Taj memory leak se i meni desava. Na verziji 0.63 a na 0.71 mi puca mnogo cesce, njega nisam ni dan drzao na serveru.

Dobro i nakon par strana rasprave, šta je najbolja kombinacija?
-čist Claymore 6.1
-Claymore 6.1 + minerproxy
-čist Claymore 4.0
-Claymore 4.0 + minerproxy

Četvrta je izgleda bolja od druge, za sad to mogu da ti kažem... :) probaću ovih dana i ostale, mada me zeza što mi na jednoj mašini dve karte pucaju sa svim minerima pre v6..

Jel uspeo neko da da namesti monero na papazjanija masinama:)??
NA pr: 2x6870+7870+6950
Danas sam vrsljao po rudniku i ispitivao kako ferceraju masine na moneru i sve ok,
al eto naletek na jednu ovakvu pa driver puca na sve strane...
KAko mi se cini tu 6870 prave problem jer mi dva puta ispuca driver stopped responding
i onda cepa sa nekih 480-500h/s,sto mi odgovara hashu za 7870+6950??
Ako ste namestili stare 5xxx i 6xxx kojim claymore-om ste ih vozili?
JA sam eksperimentisao sa win 8.1 +13.12 i claymore v4 i sve radi fino

Po meni posle visednevnog drk*** cist 6.1 , 14.6mod drajveri, win 8.1 64bit za seriju 7 i r9.Naravno sve sto pricam odnosi se na 20+ masina.na manje masina verovatno je sve manje osetljivo.verovatno niko nema ozbiljnije rutere,swiceve,osigurace,kablove,shuko konektore itd...to sve moze da utice na stabilnost i da ti ukuca masinu

Kako resavas to sa proksijem i sto cesto zabode i samo piste prozori?
I jos ovo druze ako mozes... kad si racunao kolicinu na 24 casa koju brzinu si uzeo u obzir onu iz proksija AVG ili brzine i minera sabirao?

Ja koristim 4.0 clay i 0.72 proxy i ok mi radi. Proxy mi odavno nije zabo. Na jednoj masini radi savrseno a na drugoj nekada stoji kao not responding ali sljaka normalno. Zanimljivo skroz mada jako retko se desava tako da nemam razloga da se uzbudjujem. Bar 10 dana mi radi da nisam ni pogledao masine.

Nisi me razumeo,nisam uspeo da resim to sa proxijem,prestao sam da ga koristim i poceo da dobijam ocekivano na dwarf poolu.Pod ocekivano podrazumevam zbir hasha na masinama -5% klejmur -2% pool fee i -do 5% stale.Sa proxijem kad uracunam da mi na par sati zabodu 10tak masina,dobijem i do 30% manje.Otuda moje misljenje da je proksi za izbegavanje,kao i poolovi male snage

Nisi me razumeo,nisam uspeo da resim to sa proxijem,prestao sam da ga koristim i poceo da dobijam ocekivano na dwarf poolu.Pod ocekivano podrazumevam zbir hasha na masinama -5% klejmur -2% pool fee i -do 5% stale.Sa proxijem kad uracunam da mi na par sati zabodu 10tak masina,dobijem i do 30% manje.Otuda moje misljenje da je proksi za izbegavanje,kao i poolovi male snage

I na sve ovo mogu samo da kazem, svaka je na mestu. Jos jedna stvar koja ne ide nama na ruku je to sto kad proxy zabaguje, tj krene da luduje, hashrate ne ode na 0 vec drzi kojih par stotina tek toliko dovoljno da DWARF pool ne posalje upozorenje da je miner neaktivan, jer on zaista posalje po koji share na 15 minuta. Bzvz.

Dakle ne koristis proxy uopste i miner 6.1 je u opticaju?

Kod mene gde imam proxy na masinama zajedno sa 4.0 mjnerom sa 15kh dobijao sam u prethodnih par dana oko 11 monera za 24 casa.

Proxy traži fiksnu IP adresu na makini, kod mene je sve fiksno preko MikroTik-a, dok sam kod drugara na 2 riga namestio fiksne IP u windows a on je posle dodao treći rig sa dhcp podešavanjima (ruter neki najjeftiniji Tenda....), treći rig kolko mu je radio toliko nije, diskonektovao se sa proxy-ja i brljavio u konekticiji, sada je podesio fiksne IP u samom ruteru i sve radi bez prekida već 2 dana....
Kod mene je Proxy 0.72, miner 6.1 beta, 11 kartica (5x7950, 2x280x, 7750, 6950, gtx750, 6790) to je sve na tri riga, hashrate u minerima je ~10% veći nego u proxy, šta piše u proxy ~3.7kh/s toliko je u proseku i na dwarfu, trenutko kopam na mintPal a kopao sam i u wallet 0.8.8.3 radi OK, dobijam ~3xmr-a dnevno (ako je diff ~14, ako ide preko 15-16 onda manje ~2.6-2.7xmr... naravno tu računam i fee koji je 0.12xmr (to kopam u wallet direktno))..

Proxy traži fiksnu IP adresu na makini, kod mene je sve fiksno preko MikroTik-a, dok sam kod drugara na 2 riga namestio fiksne IP u windows a on je posle dodao treći rig sa dhcp podešavanjima (ruter neki najjeftiniji Tenda....), treći rig kolko mu je radio toliko nije, diskonektovao se sa proxy-ja i brljavio u konekticiji, sada je podesio fiksne IP u samom ruteru i sve radi bez prekida već 2 dana....
Kod mene je Proxy 0.72, miner 6.1 beta, 11 kartica (5x7950, 2x280x, 7750, 6950, gtx750, 6790) to je sve na tri riga, hashrate u minerima je ~10% veći nego u proxy, šta piše u proxy ~3.7kh/s toliko je u proseku i na dwarfu, trenutko kopam na mintPal a kopao sam i u wallet 0.8.8.3 radi OK, dobijam ~3xmr-a dnevno (ako je diff ~14, ako ide preko 15-16 onda manje ~2.6-2.7xmr... naravno tu računam i fee koji je 0.12xmr (to kopam u wallet direktno))..

ja imam fiksne na svakoj masini, za struju sam dao oko 3000 eura da se uradi kako treba (ormari, novi kablovi, merenje potrosnje i voltaze...), svicevi su mi enterprise klase svi managable, sa gbits-ima i optikom, svaka masina ista ploca ista grafika isto sve... i proxy PUCA. nema veze nisacim osim sa kodom programa, negde je propust, cekamo tiptopa.

Samo sam preneo iskustvo, može biti svašta upitanju...

Tenda nikad ruter nece biti. On je uvek problem.
A proxy hoce da zeza, ***. Dobro i ovako radi.

Kako sam ugasio Miner Proxy dwarf mi prikazuje više hasha nego u mineru (clay 6.1 ver).
Sa proxy uvek 20% ispod... zbun.

Meni na Dwarfu sara diff, bas ume da sara, pici po 20%+- lagano. Nekada pokazuje manje ali nekada i vise tako da se uopste ne uzbudjujem na tu njihovu statistiku.

Mali update - ugasio proxy, ustanem jutros i na dve od tri mašine je zabagovao i izbacio tovar prozorčića sa greškama, hash nikakav cele noći, tako da mogu samo da se složim sa kolegom lediom - nazad na čist 6.1, bolje 5% klejmoru nego 70% u bunar.

Kod mene nema tog "zvrljanja" u prazno ali ima čestog diskonektovanja (iako je hash na Dwarf-u zadovoljavajući-veći od proxy-ja)
2014-09-08_090043.png2014-09-08_090542.png2014-09-08_091026.png

Isti slucaj bez proxy-a pokazuje na dwarfu 2000-2100h/s u mineru 1960 ,cist clay+moria.13.12drv najbolja opcija

Zar nije erebor eu?tj blizi/bolji ping za nas

Za seriju 7 i r9 14.6 daje stabilniji rad,vece/optimalnije klokove (ne preterivati) samim tim i veci hash.Po mom iskustvu celih 10%.

Poslednja izmena:
Meni taj erebor nije zab'o ni sekund od kad sam počeo da kopam Monero ~2 nedelje.

Nazad
Vrh Dno