Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

https://www.dropbox.com/s/2lsaynlg516hm38/bitmonerod.rar?dl=0

Evo link, prosto je, samo iz APP...ROAMING...BITMONEROD sve obrisati i pokrenuti file koji ce automatski da skine blockchain, meni sa 20mb zavrsilo je za nekih 7 sati.

Evo skinuo sam i ja ovo, i poceo je da sinhronizuje, ali .... zasto su dani ovako 'random'? :)

Inace koristim GUI wallet, koji je radio do pre 5-6 dana kako treba, i onda je puko. Isto sam sve obrisao, i krenuo sinhronizaciju ispocetka, i bukvalno je skakao sa bloka na blok, u cemu je prob?

Prilozi

• monero.jpg
    monero.jpg
    256.1 KB · Pregleda: 87
  • monero2.jpg
    monero2.jpg
    238 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
Ali ne kapiram: ja okacim svez blockchain od juce a vi se patite sa nekim iz 1800. godine... ali stvarno :)

Ajde ajde, sad skidam taj tvoj blokchain :) nadam se da ce da ga gui wallet skonta.

hehe ma ne moras :)
ne placa se meni to :)
ali zasto se patite kad ima na tacni sve :D

Nece GUI da skonta ovaj blokchain.... startujem GUI da cisto napravi blokchain od par MB, iskljucim ga, kopiram ovaj od 2.2 GB na mesto starog, startujem ponovo GUI i nista, krece ispocetka da sinhronizuje, i blokovi idu recimo 208333, 208315, pa 206554, pa se vrati na 208311 itd...

To je to.

Da li je neko probao da li sve ovo sljaka na 32 bit win7 ?

aj molim te okaci sva cetri fajla nisam uspeo sa ovim od corax-a to je neki stariji 0.8.8.1 tj prvi a tvoja verzija je 0.8.8.1 (0.1-g7ed5a03) i blockchain ako mozes ako imas brzi net ako ne nista

evo malo sa dwarfa situacija
miner prijavljuje oko 2600 hs
tiptop proxy oko 2160 odnosno 2.11 khs

kad to ubacim u calc na dwarfu, sa prosečnim diffom u poslednja 24h dobijem proračun 1.74 XMR za 24h. zarada u poseldnja 24h u praksi je 1.67-1.69 XMR. reklo bi se da se to ~ poklapa

ono što je zanimljivo je da svi ovi ostali calcovi na drugim poolovima javljaju da zarada treba da bude dosta veća od te!
znači izgleda da je razlog nedobijanja po calcu obe stvare u koje sam sumnjao: niti calcovi koje smo do sad koristili koriste ispravnu formulu, niti claymore miner prijavljuje tačan hashrate.
ili, druga opcija, dwarf šteluje svoj calc da se uklopi sa njihovim zalamanjem :d

niti calcovi koje smo do sad koristili koriste ispravnu formulu, niti claymore miner prijavljuje tačan hashrate.

Imaš formulu da sam izračunaš preko digitrona. Mislim da je miner proxy najtačniji, jer zapravo "broji" što baciš na pool. E, sad da će li pool prihvatiti tvoje share-eve ili neće, pitanje je svih pitanja.

sa 4.0 minerom miner proxu prijavljuje veci hash rate nego sa 6.1 i ako 6.1 prijvaljuje veci hash rate u mineru nego 4.0..tako da ili 6.1 laze ili hash rate odlazi na skroz levu stranu

Imaš formulu da sam izračunaš preko digitrona. Mislim da je miner proxy najtačniji, jer zapravo "broji" što baciš na pool. E, sad da će li pool prihvatiti tvoje share-eve ili neće, pitanje je svih pitanja.

e tu formulu koristi i dwarf, poklapa se. šta ovi ostali poolovi koriste samo oni znaju...
inače odstupanje je ipak malo veće jer dwarf po defaultu stavi da je reward ravno 14 a veći je. tačnije 10% dobijam manje nego po calcu. možda je stale veći od 0.5%, možda su uleteli i neki orphani... ko zna. svakako mi je lakše da svarim odstupanje od 10% nego od 30-40 kao do sad.

@dzoni to je stara priča za 6.1, sad ću i to da uporedim kad sam mu konačno uhvatio gde je glava gde je rep :)

koji proxy koristite za 4.0 miner?
sa 0.63 dobijam ovu poruku

AB3Rz5G.png

Poslednja izmena:
0.63 koristim ..u onom 0.4 nema da vidis koliki je hash rate ..sad ne znam dal 0.63 mi daje onih 5% od clejmura na 4.0 majneru

Namestih juče najnoviji proxy sa 6.1 minerom, radi sve super i lepo se prijavljuju mašine iz loklane mreže na jedan proxy, ali ne kapiram baš koncept zamene DevFee adrese - tu treba da ubacim svoju pretpostavljam, pa će proxy da je zameni za klejmorovu, ali kako to dalje funckioniše, gde se evidentiraju ti šerovi i kako ide isplata tih 5%. Zajedno sa ukupnim šerovima, pošto je pregled statistike na dwarfu vezan za konkretnu adresu, tj za sve minere koji kopaju sa isplatom na nju, praktično to znači da mi već stiže 5% više od kad sam aktivirao proxy? :d

Namestih juče najnoviji proxy sa 6.1 minerom, radi sve super i lepo se prijavljuju mašine iz loklane mreže na jedan proxy, ali ne kapiram baš koncept zamene DevFee adrese - tu treba da ubacim svoju pretpostavljam, pa će proxy da je zameni za klejmorovu, ali kako to dalje funckioniše, gde se evidentiraju ti šerovi i kako ide isplata tih 5%. Zajedno sa ukupnim šerovima, pošto je pregled statistike na dwarfu vezan za konkretnu adresu, tj za sve minere koji kopaju sa isplatom na nju, praktično to znači da mi već stiže 5% više od kad sam aktivirao proxy? :d

Bas tako i tih 5 posto šerova idu na pool.na bitcointalk-u sam video da je clymore postavio komandu za no fee,tako da u samom bat fajlu moze valjda da se ubaci instrukcija i da se ne koristi proxy mada kolko je to sigurno ko bi ga znao,probacu i ja 4.0 ako proxy pokazuje veci hashrate to znaci da je stvarno veci,u mineru i ne gledam vise kolko mi pokazuje jer nije tacan to sam i pokazao par strana izj

I sta donosi ?

Bas tako i tih 5 posto šerova idu na pool.na bitcointalk-u sam video da je clymore postavio komandu za no fee,tako da u samom bat fajlu moze valjda da se ubaci instrukcija i da se ne koristi proxy mada kolko je to sigurno ko bi ga znao,probacu i ja 4.0 ako proxy pokazuje veci hashrate to znaci da je stvarno veci,u mineru i ne gledam vise kolko mi pokazuje jer nije tacan to sam i pokazao par strana izj

Koliko sam čitao dokumentaciju (prvi put kad sam tražio minere), taj no-fee mu smanjuje brzinu za više od iznosa provizije (~10%) tako da si opet na gubitku iako njemu ne ide ništa.

Međutim, sad primećujem ono što je već konstatovano pre nekoliko strana - proxy prikazuje dosta niži hash/s od minera, međutim, buni me što sad i Dwarf prikazuje približno taj isti hashrate kao i proxy. Dok je direktno 6.1 miner slao hash, bili su približno isti miner i Dwarf, ~1900h/s, sad preko proxy i Dwarf prikazuje ~1400h/s.

Jedino da izmerim da li je i isplata u skladu sa prijavljenim h/s, tj. da li je veća i isplaćena količina novčića ako ide direktno iz minera pošto je solidna razlika, ~35%.

tako je sve da se proveri, izmeri, nasteluje itd!!! :hair:

pustis to da radi, 2-3% gore dole i bezis u grad, druzis se sa ljudima zivis zivot ....

tako je sve da se proveri, izmeri, nasteluje itd!!! :hair:

pustis to da radi, 2-3% gore dole i bezis u grad, druzis se sa ljudima zivis zivot ....

Ako si na mene mislio, u pravu si - ne bih se ni cimao za 2-3-5%, ali 35% je dosta velika razlika. Nije baš i da sedim i nadgledam ga kako varira, nego je nedelja pre podne pa sam odvojio sat vremena da prebacim udaljene mašine na proxy. Videću sutra uveče koliko je isplatio preko proxy-ja i to je to. A da me nervira gubljenje vremena na ove stvari, nervira me i to opasno u poslednje vreme. Ni isplativost ni cene ni struja, ništa me ne ubija u pojam toliko koliko kad izgubim ceo dan drndajući se oko ovoga...

Meni dwarf po digitronu,wallet 0.8.8.2 radi salje,prima sve ok

dwarf po dwarf digitronu, zakinut sam preko 10%. mozda i 20%. za jucerasnji dan.

koji hashrate uzimaš za račun, iz minera ili iz proxyja?
na dwarf digitronu treba da se promeni reward na oko 14.46

Na 120k dobio 55xmr za 12h,za 24h 108 kom,menja se racunica non stop ali kad pogledas stanje moze da se kaze da je po digitronu.Na monero rs sam recimo sa slicnom 105k dobio ni 80 a diff je bio daleko manji.To je bez proxy i tih ****** koje NE RADE to sto bi trebale

Nazad
Vrh Dno