Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

ovo vlasnik poola, ko da pricamo o tamo nekoj licnosti iza 5 gvozdenih vrata sa pseudonimom anonimus :D
uglavnom, ovaj pool software koji koristimo za monero i ostale cn valute nema zasad opciju nekih razlicitih pool fee podesavanja, nema cak ni neku bazu korisnika kao ovi dosadasnji poolovi bazirani na MPOS-u, ne postoji registracija tako da je to sa razlicitim pool fees sa ovim trenutnim stanjem neizvodljivo, mozemo u te svrhe nekog fonda staviti svima recimo fee 3% od kojih je 2% na raspolaganje meni kao pool operateru i ostalo u gore pomenute
"devizne rezerve"

Na taj fee nikad nece biti mase ;)

ovo vlasnik poola, ko da pricamo o tamo nekoj licnosti iza 5 gvozdenih vrata sa pseudonimom anonimus :D
uglavnom, ovaj pool software koji koristimo za monero i ostale cn valute nema zasad opciju nekih razlicitih pool fee podesavanja, nema cak ni neku bazu korisnika kao ovi dosadasnji poolovi bazirani na MPOS-u, ne postoji registracija tako da je to sa razlicitim pool fees sa ovim trenutnim stanjem neizvodljivo, mozemo u te svrhe nekog fonda staviti svima recimo fee 3% od kojih je 2% na raspolaganje meni kao pool operateru i ostalo u gore pomenute
"devizne rezerve"

bas si nasao nacin da motivises raju da dodje da kopa na tvom pulu, tako sto si im na pocetku zalepio fee 3%....

Ma jok. Ninja pool i gotovo. Znači sve lepo od početka do kraja, da ne izmišljamo toplu vodu.

Poslednja izmena:
Kod drugih fali 10-20% gde je fee 1-2%, ali neka stavi 1% za pocetak prvih 24h. Bitno je da vidimo da li mozemo da opstanemo ili ne.

pokazi mi kako da ga namestim i dacu ti 5%
bolje nego da nekom drugom na poolu dam 10/20%
nesvatam kako ljudima bode oci 3%:mad:
kao jedno vreme na 1gh za MAXcoin kad nisu teli da daju 3% pa isli na dwarf a tamo im davalo manje 20/25%
provereno nije prica sa btctalk

meni je extremehash davao po 20-30% manje zadnjih par dana, sinoć sam prešao na dwarfa i za 16 sati je iskopao kao na extremehash za 24 h. ne znam da li je krađa ili ne ali mnogo velike oscilacije su bile u hash-u, dok na dwarfu nekako ide konstantno isto
kopao sam ranije i max i na dwarf i na 1gh, nisam primećivao neku razliku, mada nisam se nešto puno zadržao na maxu, možda mesec dana ukupno

Stiskare kojima je mnogo 3% i ne moraju da dodju na pool nek gube po 10-20% ako im se to vise isplati.

Stiskare su kopale na nasem pulu i dobijale shipak par dana ;) . Btw ako mislis da ce tako da se navuce masa da kopa na nasem pulu grdno si se zaj...

Poslednja izmena:
Ja moram reci da postoje neke stvari sa tim pool software-om koje nisu do Vlaxa sigurno.
Kada je pool fee bio 2%, matematicki dokazano je isplacivao od 90-95% u najboljem slucaju.
Posle promene pool fee-a na 0, isplacivao je u decimalu tacno.
I iskreno ne verujem da je Vlax radio sve po jus-u iako pool software nije.

Isto tako verujem da pool operateri velikih poolova uzimaju koliko im treba.

pokazi mi kako da ga namestim i dacu ti 5%
bolje nego da nekom drugom na poolu dam 10/20%
nesvatam kako ljudima bode oci 3%:mad:
kao jedno vreme na 1gh za MAXcoin kad nisu teli da daju 3% pa isli na dwarf a tamo im davalo manje 20/25%
provereno nije prica sa btctalk

@Macola265
How to imas na github-u za onaj 117x software, prilicno je ok, mada nisam probao
pa ne mogu reci da li je u detalje opisano sve.

a i ove tvrdnje da pulovi kradnu po 10-20% su me navele da sinoc zapisem stanje u wallet-u i:

-u 01:00 sinoc u walletu je ostalo 0.54XMR-a
-znaci do sada je proslo ~18h ja na stanju imam 2.34XMR-a (2.34-0.54=1.8XMR do sada)
po kalkulatoru za XMR kojeg kopam snagom ~2.2Kh (s tim sto 20% te snage 4-5h dnevno koristim u desku) bih trebao da iskopam 2.73XMR-a sto znaci da cu do isteka test perioda od 24h iskopati priblizno XMR kao po kalkulatoru...... sta dalje i gde vama nestaju tih 10-20% meni nije jasno ...

bas si nasao nacin da motivises raju da dodje da kopa na tvom pulu, tako sto si im na pocetku zalepio fee 3%....
ja nisam rekao da cemo da stavimo fee 3% nego sam samo izneo moguci plan u odgovoru na neki od prethodnih postova.
Sto se poolova i odrzavanja istih tice, ovo nisu prvi pool-ovi koje sam pravio za bench minere, i ljudi koji su kopali neke prethodne valute na poolovima mogu da kazu kakva su im iskustva. nije da nismo imali problema sa pool-ovima u radu, i bugovima sa isplatama i logovanjima, al svaki takav problem se resavao na najbolji moguci nacin. sto se tice same mehanike pool software-a, nisam ga pisao, a nisam ni toliki programer da mogu to sve da skontam u sitna crevca, da mogu, verovatno bih napisao neki svoj kod, al ovako smo tu gde smo. Startovao sam monero pool da bi bio spreman ukoliko se odlucite da kopate na njemu, al imajte u vidu da za neko prosecno vreme pronalazenja bloka od 1h treba oko 300KH/s. ako bi imali malo snage, recimo oko 60KH/s trebalo bi oko 5 sati za blok, pod uslovom da nas sreca posluzi, ako ode u overshare koji je uvek moguc, moze da se desi i po 10+ sati da se ne nadje blok, a tu ljudi pocinju da se kolebaju i odlaze sa poola, sto onda jos vise rasteze to vreme bloka, tako da imate to u vidu, posto je moguce da se o tome ne razmislja u datom trenutku.

Eto ga pool je opet aktivan sad samo da se organizuje prebacivanje na njega i to u sto skorije vreme jer je po meni Nedelja i 20h daleko (podivljao diff) :d

a i ove tvrdnje da pulovi kradnu po 10-20% su me navele da sinoc zapisem stanje u wallet-u i:

-znaci do sada je proslo ~18h ja na stanju imam 2.34XMR-a (2.34-0.54=1.8XMR do sada)
po kalkulatoru za XMR kojeg kopam snagom ~2.2Kh (s tim sto 20% te snage 4-5h dnevno koristim u desku) bih trebao da iskopam 2.73XMR-a sto znaci da cu do isteka test perioda od 24h iskopati priblizno XMR kao po kalkulatoru...... sta dalje i gde vama nestaju tih 10-20% meni nije jasno ...

Vec sam pisao o ovome i pratio na vise pool-ova: mali tudari dobijaju priblizno kalkulatori, nesto veci 10-30% manje od kalkulatora.
Konkretno, odrzavam za 2 druga masine sa po 2-3kh/s i oni dobijaju priblizno kalkulatoru, dog npr ja sa 20kh/s nisam nasao pul koji ne krade pomenutih 10-30%.
Kako je kod jos vecih rudara, ne znam.

Kopam monero 35 dana i ni jednom mi rigovi nisu stali, kopanje 24h sem kad menjam verziju minera gde mi treba 10 minuta i uvek je bilo kradje minimum 10%
samo sam u 5 dana imao po kalkulatoru ali pre 10-tak dana u trajanju od tri dana po 30% manje.

Prethodna tri dana je kriminal, presek stanja mi je u 01h i tako svaku noc prebacim iz novcanika na poloniex i uradim SS sta je ostalo na pool-u u pending. Stavim na digitron po najvecem diffu tog dana i dobijam 35% manje, juce 40% manje LOPOVLUK.

Sve najace pool-ove sam probao za ovih 35 dana po nekoliko puta i svi kradu. Preksinoc sam pobegao sa "fr" i vratio se na moneropool.com i javljam situaciju u 01:00.

Što je najsmešnije kao da se dogovaraju naizmenično ko će da krade, ako će da radi skoro po kalkulatoru, pa se onda na kraju sludiš i ne znaš ni koji je pool dobar, ni koji ne valja.

Probajte u mineru 6.1 da stavite opciju -a 3...
U mineru pise ista brzina, ali proxy i pool pokazuju 30% veci hashrate... !?
tj. kad se podeli broj poslatih shareova sa proteklim vremenom dobije se toliko

Probajte u mineru 6.1 da stavite opciju -a 3...
U mineru pise ista brzina, ali proxy i pool pokazuju 30% veci hashrate... !?
tj. kad se podeli broj poslatih shareova sa proteklim vremenom dobije se toliko

Hoces da kazes da samo zbog" -a 3 " gubimo 20-30 novcica dnevno????

Da li je moguce?

Gde uopste staviti opciju -a3 ?

Hoces da kazes da samo zbog" -a 3 " gubimo 20-30 novcica dnevno????

Da li je moguce?

Gde uopste staviti opciju -a3 ?

pa dodas u bat fajl na kraju..
ne znam tek sam pustio, posle 45 minuta mi toliko pokazuje, mozda se tako zalomilo, pa ce kasnije da opadne.. videcemo
a mozda je i klejmur nesto smutio pa zaboravio da iskljuci :)

edit: sad je palo na +23%.. mozda je ipak samo bio luck, pa se zaredjali shareovi, praticu posle malo vise vremena sta se desava

Poslednja izmena:
To a3 je nova opcija, valjalo bi da nam apple izmeri potrosnju na cn sa a1 a2 parametrima, jedan je performance drugi power stedi ovaj a3 je novi

pa dodas u bat fajl na kraju..
ne znam tek sam pustio, posle 45 minuta mi toliko pokazuje, mozda se tako zalomilo, pa ce kasnije da opadne.. videcemo
a mozda je i klejmur nesto smutio pa zaboravio da iskljuci :)

edit: sad je palo na +23%.. mozda je ipak samo bio luck, pa se zaredjali shareovi, praticu posle malo vise vremena sta se desava

Zanimljivo.
Ko sazna-proveri neka javi.

Dwarf je odlican - sesti dan isplata uvek tacno po calcu

Koja ti je snaga ?

moram da priznam da je i meni konstantno ista kolicina novcica u novcaniku +-2% (tu ne zameram)

ne znam da li ste u racunicu koliko dobijate uzeli i u obzir pool luck, tj da li je ista kolicina blokova iskopana svaki dan? u principu statistika i prognoze su jedno, a u realnosti mogu da se dese drugacije stvari, mozda je delom u pitanju.

+ to sto si rekao + sto poolovi hoce da puknu, juce je extremehash pucao nekoliko puta po 30-ak minuta

Kopam monero 35 dana i ni jednom mi rigovi nisu stali, kopanje 24h sem kad menjam verziju minera gde mi treba 10 minuta i uvek je bilo kradje minimum 10%
samo sam u 5 dana imao po kalkulatoru ali pre 10-tak dana u trajanju od tri dana po 30% manje.

Prethodna tri dana je kriminal, presek stanja mi je u 01h i tako svaku noc prebacim iz novcanika na poloniex i uradim SS sta je ostalo na pool-u u pending. Stavim na digitron po najvecem diffu tog dana i dobijam 35% manje, juce 40% manje LOPOVLUK.

Sve najace pool-ove sam probao za ovih 35 dana po nekoliko puta i svi kradu. Preksinoc sam pobegao sa "fr" i vratio se na moneropool.com i javljam situaciju u 01:00.

ma ja ostajem na "FR" meni je po kalkulatoru kao ok mada se ja nesto i ne cimam preterano oko ovoga vise, ostavio samo jedan rig da radi i moj desk kad nisam za njim ....

Nazad
Vrh Dno