Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

ajd zakaci .bat? i clockove i drivere :)
da probam :)

ah tu su clockovi, sorry, spava mi se :)

Poslednja izmena:
Mislim da muti...bukvalno kako sam vratio na 4.0 skochio hash na sajtu.

Ne mislim da pada zbog momenta prebacivanja, vec je palo shto prelaze na sporiji majner.

Probano na mnogo mashina.

E sad...krajnji efekat nas zanima...da li i pored svega pravi vishe ili manje xmr?

To cemo malo teze izvesti...ali nije nemoguce, onako aproksimativno...zbog varirajuceg difa

sad sam i ja pogledao
60% hasha mi prijavljuje na poolu sa 6.0

sad sam prebacio na 4.0 pa javljam hash za koji min

edit: skočio na 90%+ :)

Poslednja izmena:
ajd zakaci .bat? i clockove i drivere :)
da probam :)

ah tu su clockovi, sorry, spava mi se :)

13.11 i 13.12 kako koja masina ali isto se ponasaju.

Mislim da muti...bukvalno kako sam vratio na 4.0 skochio hash na sajtu.

Ne mislim da pada zbog momenta prebacivanja, vec je palo shto prelaze na sporiji majner.

Probano na mnogo mashina.

E sad...krajnji efekat nas zanima...da li i pored svega pravi vishe ili manje xmr?

To cemo malo teze izvesti...ali nije nemoguce, onako aproksimativno...zbog varirajuceg difa

Ja cu da ostavim 24 h na 6.0. Sad mi je u 01:30 24-satni presek. Ali ne moze da se udje u trag. Krade klejmor, kradu pool-ovi...
Uglavnom dobijam 10-15% manje u odnosu da digitron sa max difom u toku dana. Ovo je poslednjih 4-5 dana, ranije je i bilo vise kradje na moneropool.com.

Kako kod tebe ide krajnja cifra nivcica?

tiptop napravi onu foru sa proxyjem da u proxy direkt menjas adresu na kojoj kopas i pass da mozemo da saltamo valute i poolove.
To je extra fora. Nije to tesko 100%. neka svi mineri imaju isti neki user i pass na primer hvalatiptop i seticusedadoniramjos :)

lol ... oke napravicu, ali nije tako jednostavno ko sto mislis.. miner prepoznaje samo odredjeni tip adresa, ne mozes da mu stavis bilo sta za user

Okacite proxy koji radi na 6.0 klejmur jer ne mogu da ga iskopam :)

u poslednjih par dana sam na monero.crypto-pool.fr i ~5% je samo manje u odnosu na calc.
pricham za dobijene novchice u walletu, shto je po meni vishe nego ok, kad se sve uzme u obzir.

kontam da ako se dif gleda u odnosu na prihvaceni broj sherova, 6.0 majner najverovatnije ne valja.
moozda, ali mozda probam 12 chasovnu probu ...mada...

u poslednjih par dana sam na monero.crypto-pool.fr i ~5% je samo manje u odnosu na calc.
pricham za dobijene novchice u walletu, shto je po meni vishe nego ok, kad se sve uzme u obzir.

kontam da ako se dif gleda u odnosu na prihvaceni broj sherova, 6.0 majner najverovatnije ne valja.
moozda, ali mozda probam 12 chasovnu probu ...mada...

I ja sam na FR , bas to novcice u walletu. Juce je bilo 10-tak % manje.
Izgleda da ne valja ( klejmoru mozda i valja) 6.0. Ali neka ga sad... ostavicu do 24-casovnog preseka pa javljam.

Ne pratim da li nesto pisu na ovu temu gde je i postavio majner na forumu?

Poslednja izmena:
neshto me smara btctalk forum, kao da mi je hakovan nalog i sl, zato sam rekao da neko neshto apropo ovoga napishe tamo u njegovoj temi, ako mu nije problem.

Definitivno manje novcica iako veci hash sa 6.0, trcecim korakom nazad na cetvorku.

Cika klejmur, dobar pokusaj ali znamo se :D

neshto me smara btctalk forum, kao da mi je hakovan nalog i sl, zato sam rekao da neko neshto apropo ovoga napishe tamo u njegovoj temi, ako mu nije problem.

Bas tako ko moze nek' napise da vidimo sta je u pitanju, zivo me zanima. Ja sam par dana samo na telefonu...

Definitivno manje novcica iako veci hash sa 6.0, trcecim korakom nazad na cetvorku.

Cika klejmur, dobar pokusaj ali znamo se :D

Lopov, ja cekam presek nocas u 01:30 i javljam tacno .

Postavio sam pitanje Klejmoru na forumu u temi 6.0, cekam odgovor ;)

lol ... oke napravicu, ali nije tako jednostavno ko sto mislis.. miner prepoznaje samo odredjeni tip adresa, ne mozes da mu stavis bilo sta za user

Kapiram, ali nije ni mnogo bitno sta se stavi kao user/pass DO proxy-ja, bitno je da proxy preinaci tu adresu na onu koju mu zadas, i prosledi na pool koji mu je definisan.

Tako bih recimo mogli da kopamo bilo koju CN valutu bez da menjamo parametre vec startovanih minera na rudarima.

npr na 10 masina imamo startovane minere sa opcijom username:(neka xmr adresa) password: x koji su preusmereni na proxy.

U proxyju treba da bude opcija recimo polje: incoming address (tu upisemo adrsu koja je na masinama podesena) incoming password tu upisemo password koji je na masinama podesen) i polja forward to address: (tu upisemo adresu naprimer aeon novcica) i password (novi password za log na pool). Adresa je bitna a pasword je bitan samo ako se kacimo na minergate pool koji to zahteva a btw ima i login koji nije adresa novcica vec mail....

to bi bilo brzo resenje moje molbe.

zapravo, kao sto menjas adr od klejmura nekom drugom, tako da mozes i adresu rudara.

Poslednja izmena:
Odgoborio mi Klejmor.

Miner shows "raw" hashrate, it is always more than hashrate that pools show, it was already discussed here a few times. Also some pools send new jobs with big delays often, it cause a lot of stale shares and pools don't indicate them at all (except Minergate).

Jos jedan odgovor na preciznije pitanje.
Izbacen 6.1 miner...uploadfromtaptalk1406037195415.jpg

Demios ako si pri masinama probaj 6.1 pa javi mozda je tu popravljena i "greska" sa lopovlukom a nije hteo da prizna. ;)

cek jel ovaj 6.1. moze da radi na 14.6. ili 14.4 driverima???

Može da radi sa 14.4, ako u zavisnosti verzije od samog miner-a (da li je za 13.12 ili 14.6), staviš u root foldera gde ti je miner:

amd_opencl64.dll
amdocl64.dll

Primer, ako ti miner za 13.12, u root foldera staviš navedene fajlove od 13.12 driver-a.

ok evo instalirao sam 14.6 i radi 280x oko 490h/s prave, 7950 oko 400h/s

probajte da dodate u skriptu
Kod:
-a 3
wow awesome, just tried -a 3. i get higher hash and lower power usage, lol. xD
1760 hash/s @544 watt

my settings:
4x 280x underclocked
0,981 mV
970 core
1000 chip

i think i will clock them a bit higher now. -a 3 rocks

small update:

i think i ve found my best settings.

0,981 voltage
1020 core
1000 chip

1766 hash
470 watt with only gpus (537 watt with monitor and cpu mining for comparison)

kod mene u armadi 4x 7950 na 950/1500 daju u proseku ~1770, sa 4.0 majnerom, malo vishe sa 6.0 u majneru :D
a 280x isti klokovi isto sve 1815/1860..4.0/6.0...sve -a 1...i ~580-600w sa onim 2000din merachem koji ja mislim dodaje 5-10%

Poslednja izmena:
LJudi koji je sad dobar pool za monero? Nisam ga odavno kopao... hvala

Bio je naš. I dalje je tu, suspendovan, jer nema ljudi.

Jel dobar ovaj Draftpool, sad sam se na njega nakacio.
Nego jel ima leka za ove saphire 280x dualx 2 daju oko 780 h/s ili jednostavno shit su kartice? gigabyte gaje dosta vise...

Edit. Jel moze neko da okaci dobar bat za 280X

Poslednja izmena:
kod mene u armadi 4x 7950 na 950/1500 daju u proseku ~1770, sa 4.0 majnerom, malo vishe sa 6.0 u majneru :D
a 280x isti klokovi isto sve 1815/1860..4.0/6.0...sve -a 1...i ~580-600w sa onim 2000din merachem koji ja mislim dodaje 5-10%

Kako funkcionise sa 6.0 ili ako si ubacio 6.1 ? Da li i dalje prijavljuje manje hesa, i kako lezu novcici?

Jel dobar ovaj Draftpool, sad sam se na njega nakacio.
Nego jel ima leka za ove saphire 280x dualx 2 daju oko 780 h/s ili jednostavno shit su kartice? gigabyte gaje dosta vise...

Edit. Jel moze neko da okaci dobar bat za 280X

lepo radi dwarf posloednjih par dana. nema mudrosti oko bat fajla, najbitnije je koja je memorija na karti(hynix rade bolje nego elpida)

lepo radi dwarf posloednjih par dana. nema mudrosti oko bat fajla, najbitnije je koja je memorija na karti(hynix rade bolje nego elpida)

A sad sam primetio da imam verziju 8.1 i nece da mi se sinhronizuje. Skinuo sam 8.8 i kako sad da pokrenem da mi ostane stari wallet?

samo kopiraj simplewallet.exe i daemon.exe u folder od starog novcanika, pokrenes daemon i cekas da se sinhronizuje, pa upalis wallet. ali ako nisi duze od mesec dana sinhronizovao onda bolje skini direktno blockchain, jer ces se u suprotnom nacekati

Samo zameni fajlove sa onima iz arhive.

Nazad
Vrh Dno