Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

sell sell sell.... ko zna kad ce se opet tako visoko popeti ;)
\Shalu na stranu, poceli ljudi da koriste proxy pa onaj balvan kejmur sve manje dampuje.

Evo konačno reših problem sa rigom sa 6 x 270, daje 2KH/s.

Nije do Windowsa 8.1 ni do drajvera ni do verzije minera, ni bilo šta u vezi sa kopanjem. Nije potrebno 16GB swap-a.

Kriv je drugar, pošto se ta mašina vrti 24x7 našao za shodno da tu instalira neki game statistics serverm usto krekovan (virus). Skriveni proces malo malo pa zakuca CPU na 100% i uguši miner.

Ja nisam primetio tu instalaciju juče, danas to video, pobrisao sve, očistio računar sa malwarebytes i sve savršeno radi.

Bas mogu svih 6 novih vaporx 280 x kartica da budu falicna ..asus top 280x ista masina ista podesavanja mi daje 470 a vapor samo 370.
Što misliš da ne mogu? Baš novi vapori i jesu loši, stari su bili sa hynixom a novi su sa elpidom. I kod mene vapor daje tako malo a Asus i dualx 450ak. Pogledaj u gpuz tip memorije, ako je elpida to je to.

Što misliš da ne mogu? Baš novi vapori i jesu loši, stari su bili sa hynixom a novi su sa elpidom. I kod mene vapor daje tako malo a Asus i dualx 450ak. Pogledaj u gpuz tip memorije, ako je elpida to je to.

Cek jeli novi 280X vapor tri X sa elpida memorijom jel o tome vaporu govorite?

za te ne znam, mislim na one od kraja prošle godine

Zadnjih 6 blokova na BCN bench poolu je inkasirano 608208 novcica.
Za iste je isplaceno 578000. Pool fee je 2%.
Kako god okrenes, nedostaju novcici.

Iz ovoga gore proizilazi da je pool fee sada 5% ?
Sto je opet i bolje nego dosadasnjih 10% po prethodnim racunicama.

Vlax sta se desava?
nemam pojma, pool je namesten na 2% ovo drugo sam prekontrolisao i nije mi jasno, jel ti mozda ostane procennat novcica u pending, pa da se tu nadomesti taj mnjak? sad cu staviti fee na 0% pa vidi koliko onda ide.

namunjio nekakav GUI wallet za ovaj monero, skinuo ceo blockchain i to sad prorade :guitar:

nego el ima neko kakav programcic za kontrolu fan-ova kojim moze da se zada temp-target nesto slicno kao cgminer npr. ja sve kartice klokujem sa TRIXX-om koji je sran.e za kontrolu fanova, cak sta vise ispisuje temperaturu samo jedne kartice a ove ostale kontrolisem na prst, MSI AB nece da klokuje kartice a kamoli da kontrolise napone....:S:

ako imas podesenu brzinu fan-ova u sgmineru (ili koji god drugi ?),startuj prvo sgminer pa ga ugasi pa startuj claymore .
Claymore onda koristi zadnju vrednost clock,mem,fan speed iz sgminera .
Ja sam fiksirao fan speed u sgmineru (koji je setovan na neki x11 pool ).
proveri sve u gpuz.

ako proradi ,pivo ide diviner-u :)

Poslednja izmena:
Evo konačno reših problem sa rigom sa 6 x 270, daje 2KH/s.

Nije do Windowsa 8.1 ni do drajvera ni do verzije minera, ni bilo šta u vezi sa kopanjem. Nije potrebno 16GB swap-a.

Kriv je drugar, pošto se ta mašina vrti 24x7 našao za shodno da tu instalira neki game statistics serverm usto krekovan (virus). Skriveni proces malo malo pa zakuca CPU na 100% i uguši miner.

Ja nisam primetio tu instalaciju juče, danas to video, pobrisao sve, očistio računar sa malwarebytes i sve savršeno radi.

Kazem ja to MORA da radi... ali ko se nadao tome da je svasta instalirano :)

nemam pojma, pool je namesten na 2% ovo drugo sam prekontrolisao i nije mi jasno, jel ti mozda ostane procennat novcica u pending, pa da se tu nadomesti taj mnjak? sad cu staviti fee na 0% pa vidi koliko onda ide.

Ok, vracam rudare, statistika za 100 blokova je da je pool zabusio za oko 7% u proseku.

sad cemo da vidimo na narednih 20-tak blokova sta se desava.

ako imas podesenu brzinu fan-ova u sgmineru (ili koji god drugi ?),startuj prvo sgminer pa ga ugasi pa startuj claymore .
Claymore onda koristi zadnju vrednost clock,mem,fan speed iz sgminera .
Ja sam fiksirao fan speed u sgmineru (koji je setovan na neki x11 pool ).
proveri sve u gpuz.

ako proradi ,pivo ide diviner-u :)

lako je odrediti fan speed i to mi ne treba mene interesuje temp target, znaci ja mu zadam zeljenu temperaturu a on sam podesava RPM ventova i odrzava je i to nije fiksna vrednost vec je promenljva ( mislim na rpm ) i kontrolise je software kao sto to radi cgminer ili sgminer ...

Drugari da li neko ima ove primerke?
Kako se ponasaju na moneru? Da li su otkljucani naponi?

Asus R9270-DC2OC-2GD5

Asus R9270-DC2OC-2GD5

Imam ih ja par kom, naponi zakljucani (sto rjesavas flesom biosa), daju standardno ~330h/s kao i sve ostale r9 270.

Sinhronizovan mi wallet.. tj ne gasim ga sa desk masine uopste.. slao do sada bez problema na poloniex.. menjao za btc.. sve bez ikakvih problema do pre 3 dana.. posaljem 50tak xmr i jos ne stize..pisao ticket i kao vide depozit a jos ga nema kod mene na acc..

Posaljem vecu kolicinu na bter danas.. i jos uvek nisu vidljivi na acc.. sta se bre desava.. ono kad nece.. nece nikako. Sada cekam reply i sa poloniexa i sa btera..

Moram da naglasim da mi je bter zadnjih godinu ipo tacan kao doxa i nikada nisam imao problem. Ima li ko slicnih iskustava sa gore pomenutim menjacnicama?

ja od sinoc cekam 10-tak XMR na Bittrex i jos uvek ne stizu ...

Imam ih ja par kom, naponi zakljucani (sto rjesavas flesom biosa), daju standardno ~330h/s kao i sve ostale r9 270.

Pa nije kao sve ostale... ;)
Sapunjare (270 saphire) 4 daju 1430...

Sinhronizovan mi wallet.. tj ne gasim ga sa desk masine uopste.. slao do sada bez problema na poloniex.. menjao za btc.. sve bez ikakvih problema do pre 3 dana.. posaljem 50tak xmr i jos ne stize..pisao ticket i kao vide depozit a jos ga nema kod mene na acc..

Posaljem vecu kolicinu na bter danas.. i jos uvek nisu vidljivi na acc.. sta se bre desava.. ono kad nece.. nece nikako. Sada cekam reply i sa poloniexa i sa btera..

Moram da naglasim da mi je bter zadnjih godinu ipo tacan kao doxa i nikada nisam imao problem. Ima li ko slicnih iskustava sa gore pomenutim menjacnicama?

Moras da ga gasis hoce to da napravi problem PROVERENO, samo ga pokrenes kad prebacujes novcice i onda novcanik pa na poloniex...
Cim zavrsis sihronizaciju exit i cekaj dok se sam ne zatvori.
Ostavljas upaljen walet samo dok ne prebacis sa novcanika na berzu. PROVERENO MORA DA RADI, novcici stizu za sat najduze.
Meni dok ovim postupkom nisam isao nije htelo da prebaci, legne okrugla cifra i cifra preko 10 monera ;)

Ma gasim wallet jednom dnevno.. save.. refresh.. q.. i pokrenem ponovo.. sacekam da sinhronizuje 0 days behind.. i kad pozeleni opet refresh i tek onda transfer..

Za svaki slucaj imam i printscreen xmr transakcija, a u ostalom tu je i log walleta.. tako da nema greske.. videcemo vec, sacekacu do sutra ;)

Pa nije kao sve ostale... ;)
Sapunjare (270 saphire) 4 daju

Sve 270/270x na istim klokovima daju isto H/s (razlika je mizerna) - i na konzervativnim klolovima daju ~330H/s.
Ako ces ih natezat', mogu dati i vise od tvojih "sapunjara" sa 360H/s :).

1000-1500 370 iste karte

Ovo su mi klokovi za 4x270 = 1430kh.
Koji su tvoji?Pogledajte prilog 145828

Ja jedno, ti drugo :).
Napisao sam da sve 270/270x na istim klokovima daju isto (mizerne su razlike), a od kartica imam - sapphire dual-x 270-270x, msi gaming 270-270x, asus dcu2 270/270x, gigabyte 270 wf2-270x wf3, powercolor 270x pcs+.
Btw, neki max koji se moze izvuci je ~410H/s.

Vlax, sada isplacuje kako treba.
Stvarno ne znam zasto i kako, ali problem se desava sa fee-jem. Mora da se nesto lose preracunava.
U decimalu je tacan iznos isplate.

Ja jedno, ti drugo :).
Napisao sam da sve 270/270x na istim klokovima daju isto (mizerne su razlike), a od kartica imam - sapphire dual-x 270-270x, msi gaming 270-270x, asus dcu2 270/270x, gigabyte 270 wf2-270x wf3, powercolor 270x pcs+.
Btw, neki max koji se moze izvuci je ~410H/s.

Ma nismo se razumeli...

Pitao sam te koja su ti podesavanja za 330kh. Jer meni 4 daju 1430 sa podesavanjima sa slike...

Asus R9270-DC2OC-2GD5

Imam ja. Nije napon otključan, flash je potreban, bar mislim. TRIXX nikad nisam probao da vidim da li može preko njega da se menja. Po meni odlična karta. Dobro hlađenje, na XMR 330 h/s sa 1050/1250 i na 1,075 V. ASIC je valjda 74-76%...

EDIT: Je li vama poloniex dostupan? Nema učitavanja za mene, srušiše ga kanda...

Poslednja izmena:
Vrh Dno