Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Instaliraj win7 driver 13.11 ili 13.12 i sve isto kao za scrypt.
Mora da radi.

13.12 su i bili, mašina mesecima kopala LTC bez problema. Rig sa 3x270 kopa monero bez problema već dve nedelje,sad prebacamo ovaj sa 6 kartica i neće. Probali da prekopiramo ceo folder sa prve mašine, neće. Probali sa i bez proxy-a neće. Probali sve verzije minera do 5.2 i neće, daje 170h/s.

Na kraju skinuli 5.2 za catalyst 14.6 pa kad rugar dođe kući reinstaliraće drajvere pa ćemo probati tako.

Do sada sam nameštao desetak rigova za LTC, DRK, BC, ali nikad nisam imao ovakve gluposti da sve radi, ništa ne puca, samo 10x manji hashrate od onog koji bi trebao.

Poslednja izmena:
13.12 su i bili, mašina mesecima kopala LTC bez problema. Rig sa 3x270 kopa monero bez problema već dve nedelje,sad prebacamo ovaj sa 6 kartica i neće. Probali da prekopiramo ceo folder sa prve mašine, neće. Probali sa i bez proxy-a neće. Probali sve verzije minera do 5.2 i neće, daje 170h/s.

Na kraju skinuli 5.2 za catalyst 14.6 pa kad rugar dođe kući reinstaliraće drajvere pa ćemo probati tako.

Do sada sam nameštao desetak rigova za LTC, DRK, BC, ali nikad nisam imao ovakve gluposti da sve radi, ništa ne puca, samo 10x manji hashrate od onog koji bi trebao.

Meni se to desavalo kada je cpu na takvoj masini neko siroce, tipa celerona single core. Jednostavno nije dorastao zadatku.
A probaj na test da stavis jos 4 ili 8 ggia rama pa vidi rezultate. Deluje mi nesto da je do resorsa.

Videćemo za vikend kada budemo stigli da se igramo.

CPU je Celeron G1610, ima 8GB ram. 3 takve kartice bez problema rade sa 4GB ram, cpu nije opterećen, ne verujem da je do njega.

Probaćemo da izvadimo dve karte, pa da dodajemo jednu po jednu.

Ovo mi je jedini rig koji podešavam sa Win 8.1, moguće da je i do njega, svi ostali su mi bili Win 7.

Claymore kaže:
For multi-GPU systems, set Virtual Memory size in Windows at least 16 GB:
"Computer Properties / Advanced System Settings / Performance / Advanced / Virtual Memory".

G1610 zavrsava sve potrebe, a tek sa 8 gb rama... MORA to da radi.
Koja ploca?

AsRock H61 Pro BTC, već sam napisao, swap file (virtuelna memorija) je stavljena na 17GB.

Sve urađeno po PS-u, al' neće. Uglavnom od silnih reinstalcija mašina neće više da se konektuje na TV, pingujem je ali ništa sem toga.

Za dalje igranje, moraću da sačekam da neko fizički priđe i resetuje mašinu.

Mašina je inače savršeno stabilna, mesecima kopala scrypt bez zakucavanja, čak smo i klokove za monero vratili na default.

Poslednja izmena:
Rekao je "at least", što znači najmanje. Koliko ti treba, sam ćeš da utvrdiš. Ako treba 100 GB, onda 100 GB. :D Samo predlog, iako možda nije to u pitanju.

Za sve:

Mislim da generalno i nije bitan drajver. Kažem to sa stanovišta kopanja, ne broja kartica. Potrebna su samo ona dva fajla i miner za njih.

Mozda da jedan bat pokrene prve 3 karte, a drugi druge 3, ako to uopste moze da radi?

Nemam pojma, probaćemo i to, mada mislim da nije to toga.

Prvi rig sa 3 kartice radi bez problema sa 4GB RAM i 4GB swap-a, a ovaj sa 6 kartica neće sa 8GB i 17GB swap-a.

Probali da sa -di 012 pokrenemo miner samo za prve tri kartice, tada umesto 170 h/s daje 70 h/s :)

Ake ne uspem drugačije da rešim problem, ghost-ovaću sistem sa prve mašine gde sve radi i gde je Win7, pošto su CPU, matična i grafike identične pa ćemo tako videti, meni je najsumljiviji ovaj W8.1 da tu nešto ne zeza. Ako radi, ostavimo tu mašinu sa 5 kartica, jednu karticu prebacimo u ovu sa tri, pa nek kopa dok je XMR isplativ.

Poslednja izmena:
Da i ja mislim da je problem do w8.1, mada bih prvo probao da stavim 32gb swap, cisto jer je jednostavnije

Ma staviću mu swap od svog slobodnog prostora na disku ako je do toga, ali nešto mislim da nije. Originalno je bio 8GB swap, probali tako, pa podigli na 17GB. Hashrate je u oba slučaja bio oko 170h/s.
Očekivao bih makar minorno povećanje da je količina VM problem, ali nije bilo razlike.

Ne vredi više nagađati, kad povratim pristup mašini i ako uspem da rešim problem, javljam šta je bilo.

tiptop jel ima nekih novih proxy-ja?

sat mislis da uradis bar jedan koji ce imati lako izmenjljivu adresu za mining mutlivaluta?
npr da samo menjanjem adrese u proxyju i poola menja valutu koja se kopa?

aj da pitam

jel OK da 4X7950 daju ~1750h na 1000/1250????

tiptop jel ima nekih novih proxy-ja?

sat mislis da uradis bar jedan koji ce imati lako izmenjljivu adresu za mining mutlivaluta?
npr da samo menjanjem adrese u proxyju i poola menja valutu koja se kopa?

nisam stigao nista novo da pravim..
pa mogao bih to da napravim za promenu valuta, ali ne znam da li ima svrhe
zar se isplati jos nesto sem monera i eventualno bcn-a?

nisam stigao nista novo da pravim..
pa mogao bih to da napravim za promenu valuta, ali ne znam da li ima svrhe
zar se isplati jos nesto sem monera i eventualno bcn-a?

mislio sam da proxy menja username i password za poolove gde nije adresa login, kao npr za minergate.
da svi rudnici idu na proxy sa whatever a proxy dodeli useraname i password.

Meni 4* 280x daju samo 1550 ..rece neko kao da zavisi od memorije na kartici..probao sam sve moguce kombinacije i nece da mrdne vise od 1550..a na ovim novim drajverima trix nece da mi menja nista

Nije li to nekako malo? 3 x obična 270 daje 1000 H/s, a 4x280x daju 1550 H/s?

Verovatno mu je neka falična. Dobre daju oko 450 a lošije oko 350 hs.

Onda 280x nije baš mnogo rentabilna za Monero ako obična 270-ca sa Elpida čipovima daje 333, a duplo skuplje kartice daju 350-450.

meni nece da se sinhronizuje wallet???
dalijos neko ima takav problem, sad sam pustio da se skine blockchain ali i to ide nekako traljavo ....
dali imaneko da koristi neki provereni GUI wallet???

Poslednja izmena:
tiptop, mozes li ti da vuces podatke o diffu i ceni i eventualno racunas prosečan diff, pa da program daje mogucnost kopanja trenutno najisplativijeg novcica ili recimo onog koji ima najnizi diff u odnosu na prethodni prosek. Mozda i opcija da racuna po ciljanoj ceni, npr zadas mu XMR 65, BCN 10, XDN 7.

Poslednja izmena:
Bas mogu svih 6 novih vaporx 280 x kartica da budu falicna ..asus top 280x ista masina ista podesavanja mi daje 470 a vapor samo 370.

AL dzbe i to kad nema normalan pool..prebacio se na minexmr.com ..radio 2 dana normalno i evo sad Last Share Submitted 15hours ago i ako majneri normalno bacaju serove..ceo dan ode u prazno tj ode njima!
NAdam se da nije do ovog proxija sto koristim i sto sam ovde skinuo da ima neki skriveni kod pa da skrenuo serove na njegovu adresu..

tiptop, mozes li ti da vuces podatke o diffu i ceni i eventualno racunas prosečan diff, pa da program daje mogucnost kopanja trenutno najisplativijeg novcica ili recimo onog koji ima najnizi diff u odnosu na prethodni prosek. Mozda i opcija da racuna po ciljanoj ceni, npr zadas mu XMR 65, BCN 10, XDN 7.

To moze da se napravi, ali.... cenu nije problem skinuti sa menjacnice, ali diff je malo tricky..
jedna opcija je da se cita sa demona, sto nije bas dobro, jer morate imati aktivne sve demone, a oni vuku memoriju itd..
druga opcija je da se parsuje sa nekog pool-a (posto ovi poolovi nemaju API kao MPOS), ali pool moze i da je pod DOSom ili da ne radi..
eventualno bi mogao da podignem neki web odakle bi skidao te podatke, ali onda vec dolazimo do one price o proxy multipool-u, odrzavanju istog itd..

NAdam se da nije do ovog proxija sto koristim i sto sam ovde skinuo da ima neki skriveni kod pa da skrenuo serove na njegovu adresu..

Ne skrece proxy nista, nego vidi da ti nije uradio failover na neki drugi pool...
Ako imas fajl pools.txt, kad pool zakaze miner se prebacuje na sledeci iz pools.txt i ide mimo proxija.... znaci ako koristis proxy, pools.txt ti ne treba...
i probaj da resetujes/ugasis proxy pa vidi sta se desava...

Poslednja izmena:
namunjio nekakav GUI wallet za ovaj monero, skinuo ceo blockchain i to sad prorade :guitar:

nego el ima neko kakav programcic za kontrolu fan-ova kojim moze da se zada temp-target nesto slicno kao cgminer npr. ja sve kartice klokujem sa TRIXX-om koji je sran.e za kontrolu fanova, cak sta vise ispisuje temperaturu samo jedne kartice a ove ostale kontrolisem na prst, MSI AB nece da klokuje kartice a kamoli da kontrolise napone....:S:

Poslednja izmena:
Zadnjih 6 blokova na BCN bench poolu je inkasirano 608208 novcica.
Za iste je isplaceno 578000. Pool fee je 2%.
Kako god okrenes, nedostaju novcici.

Iz ovoga gore proizilazi da je pool fee sada 5% ?
Sto je opet i bolje nego dosadasnjih 10% po prethodnim racunicama.

Vlax sta se desava?

Nazad
Vrh Dno