Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

***, ja veci deo rasprodao na malo ispod 30, mada sam prodavao i po dosta vecim cenama. Nego, da li poolovi i dalje bezobrazno kradu, ne kopam ga vec 2-3 dana?

Stvarno do sad nevidjen nivo kradje od strane pulova, toliko izrazen da kao da imamo smanjivanje block rewarda, bukvalno je nekih 40% novoiskopanih novcica manje za dumpovanje, otuda i rast cene.

Interesantno je i da su to poceli da rade bukvalno u isto vreme svi pulovi, kao da je koordinisana akcija u pitanju, sto je opet samo po sebi apsurd.

Upravo tako, pa skoro svi pool-ovi se podpomazu kad jedan zakuca prebaci svoje na drugu tako dolazim do toga da svi opasno u dogovoru kradu.

Zavera na globalnom nivou, i vlaxu nude clanstvo :) ili jednostavno problem u pool software, tj. u nekom novom update , verovatno neki problem sa racunanjem share

ja sam sad kod francuza i deluju ok... za sad.
probah manje vishe dosta jachih pulova i svi kradu, ili shta je vec u pitanju.

lepo izgleda dwarf, cini mi se da je ovo njihov custom pool software, treba ga isprobati u svakom slucaju, oni oduvek koriste RBPPS sto bi trebalo biti fino resenje.

Pitanje, imam jedan rig sa 3x Asus 270, Win 7 i Catalyst 13.12 i daje ~1KH/s. Miner je 5.1 za 13.12.

Danas namestio još jedan rig sa 6 x Asus 270, Win 8.1 i Catalyst 13.12, miner 5.1 za 13.12, taktovi isti, sve isto podešeno kao na prvom, ali daje 175 H/s?

Miner detektuje svih 6 GPU-ova, sve kao radi, ali hashrate mizeran. Gde grešim?

Poslednja izmena:
Kreni recimo sa 3 karte pa dodaj preostale jednu po jednu. Sumnjam na neki sistemski problem/konflikt jer takvi setup-i nisu cesti, narocito ne sa claymore-om. Koliko imaš RAM-a u mašini?

Poslednja izmena:
8GB, swap file podešen na 16GB.

Nažalost, mašini pristupam preko TV, tako da će za neko vađenje kartica morati da sačeka. Sad gledam za claymore da li beše ima neki sitch da isključim pojedine GPU.

EDIT: vidim da ima -di pa broj GPU-a koje želim da koristim. Stavio sam -di 012 za prve tri kartice, probaću tako.

Poslednja izmena:
I nemoj najnoviju verziju, osim ako ti naravno treba za neki "novi" coin. Recimo, 4.0 verzija (meni) najbolje radi. Daje upravo 332 H/s na 7850.

ne mogu da nadjem neki normalan calculator za ovaj monero...
jel postoji neki takav ili ako moze neko da mi kaze, ako imam 330mh/s na max-u, kolko ovde mogu da zaradim dolara mesecno?

@damirbaj :Imaš na http://moneropool.org/ kalkulator.

A za ovu mašinu sa 6 kartica, dosta mi je sada odustajm. Zezam se satima, promenio sve verzija claymore-a, probao da disable-ujem pojedine kartice, menjao pool-ove, 100 puta resetovao mašinu. Neće.

Da li je do Win 8.1 ili nečeg drugog pojma nemam.

a možda poolovi ne kradu nego svi kalkulatori koriste loše formule? :D

dwarfpool posle 12h sa 2500 hs...

xftCvrx.png

Moja najgrublja racunica je da na diffu od oko 8 milki treba da se dobije jedan XMR po MHs skripta.

imam 2 karte koje mi podbacuju na CN ali eto tu je negde... ako je calc tačan, oko 4.5 XMR dnevno treba da dobijem, a ja imam 0.8 za pola dana. ok nema bloka dugo (što je isto suludo) ali i kad bude rešen treba da mi daju 1.5 xmr iz njega što naravno nema teorije. rbpps treba da je najpošteniji metod plaćanja a ovaj ispade da najmanje daje ("najviše krade"). ja stvarno ne znam gde završavaju ti novčići i na koju foru...

@damirbaj :Imaš na http://moneropool.org/ kalkulator.

A za ovu mašinu sa 6 kartica, dosta mi je sada odustajm. Zezam se satima, promenio sve verzija claymore-a, probao da disable-ujem pojedine kartice, menjao pool-ove, 100 puta resetovao mašinu. Neće.

Da li je do Win 8.1 ili nečeg drugog pojma nemam.

Instaliraj win7 driver 13.11 ili 13.12 i sve isto kao za scrypt.
Mora da radi.

Cena 0.0044 ;)

Edit

e4a7y6yt.jpg

Poslednja izmena:
Mislim da nas čeka potpuno isti scenario kao sa DRK-om - dugi pump do 0.01 sam prilično ubeđen da će ići, a možda i više...

EDIT: Je li diff prati cenu? Ne kopam već neko vreme XMR pa ne znam ni kako se kreće u toku dana, nedelje...

Poslednja izmena:
Vrh Dno