Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

@tiptop Ideja ti nije rđava, nego kako bi želeo da nagradimo tvoj trud? Doniramo neki iznos, plaćamo redovan fee, dovedemo neke kurve... kako si zamislio?

JEr moze neki kratak kurs kako da majnujem ovaj novcic..citao sam 20tak strana i sve mi deluju konfuzno

Ma ne bih ja imao nista protiv ni da uzima, vec je problem sto nemilosrdno dumpuje. Valjda je covek izvukao pouku iz XPM-a.

+1
Ja sam jos pre par nedelja rekao da je to veliki problem za ionako inflatoran novcic, poslednje sto nam treba je fee derikoza koji dumpuje planine monera na dnevnoj bazi i ubija koin, rekoh da bih na mestu developera radio hard fork po hitnom postupku.

Bas je pre nesto jace od sata dumpovao na mintpalu i srozao u cugu cenu na 35...ajde nadam se da ce sto vise ljudi poceti da koristi ove proxy varijante da otkacimo krpelja.

@marko

slazem se da je najbolje da se sve konvertuje, mada je komplikovanije da se napravi, jer mora da se pravi baza koliko je ko shareova poslao, kome se koliko isplacuje itd.. to bi bila druga faza.. za pocetak sam mislio da napravimo nesto jednostavno za par CN novcica koji se isplate, tipa XMR, BCN, XDN ... pa da posle razradjujemo dalje... mislim nema tih CN novcica puno, a mozemo i devfee da pokupimo ... samo sam hteo da vidim da li ima raspolozenja za tako nesto..

@Fly
pa kao sto rekoh, cini mi se da bi neki mali fee bilo fer, mada ni kurve ne zvuce lose :D.. a to sa doniranjem uvek propadne

samo da dodam, da sam ja za sebe ranije bio napravio (ne za CN, nego za X11 dok je bio isplativ) ovu automatiku sa konvertovanjem i da mi se dosta povecala zarada, narocito me je spaslo to sto kad novcic izadje iz POW miner automatski prestaje da ga kopa i prelazi na sledeci isplativ, pa nisam morao da dezuram :)

predlazite, napravicemo sve sto god moze da povecamo zaradu..

Evo verovatno si upoznat sa tim, to je pool kakav koristi trademybit https://github.com/zone117x/node-open-mining-portal i trebalo bi da je dodata podrska za cn https://github.com/zone117x/node-multi-hashing , e ako ti je poznat node.js pa mozes tu da napravis coin switch,exchange moze i rucno da se radi, i resio si problem baze i koliko ko kome duguje. Mozda jednostavno i pool usmeriti da ide kroz tvoj proxy na najisplativiji coin, ako si ti taj proxy vec zavrsio.

Najveci problem koji ja vidim je sto ocekujem uskoro multipoolove za cn coine, jer je sav hype oko njih. E ako bi mi imali prvi cn multipool, to moze lep % da se uzme.

Meni nece da radi preko proxy-ja na nas bench bytecoin pool. Nema sanse. Probaj tiptop.

Dakle trenutna razrada plana bi izgledala ovako

1. vi se prijavite na proxy sa XMR adresom
2. proxy menja tu adresu sa mojom i kopa najisplativiji novcic na odgovarajucem poolu
3. kad se novcici potvrde i isplate u moje wallete, salju se na menjacnicu
4. menjaju se odmah po tekucem kursu ili kasnije, (to cemo vec utvrditi) u XMR
5. isplacuju se proporcionalno prema poslatim sherovima na adresu sa kojom ste se prijavili

baza nije problem da se napravi, veci je posao kako da prebrojati poslate shareove posto
fakticki to nije pool nego samo posrednik izmedju minera i poola.. ali mislim da nece biti
problem dekodirati submit iz jsona.. zapravo broj shareova vec imam, samo mi treba diff svakog shera

@tiptop, brate, nadam se da ti imponuje činjenica da bi u tom slučaju naše poverenje u tvoje poštenje daleko prevazilazilo i ono u vođe ove zemlje... :)

@tiptop, brate, nadam se da ti imponuje činjenica da bi u tom slučaju naše poverenje u tvoje poštenje daleko prevazilazilo i ono u vođe ove zemlje... :)

Pa nema sta da imponuje, od nasih vodja nije tesko biti posteniji :d
Meni nije cilj da nekog iskoriscavam vec da nesto naucim.. eto skinuo sam klejmorov fee a nista nisam uzeo..
a mogao sam ko onaj lik da okacim na bitcointalk i trazim pare.. pa sve moze da se proveri
na kraju svako ce kopati tamo gde misli da mu je bolje....

17vexe.png

@tiptop

ima nekih problema sto je adresa poola broj, tj ip, nesto javlja not integer value...

da izbrisi sve ispred (ono stratum+tcp:// ili http://)... znaci samo naziv:port ili IP:port
u zurbi nisam stigao da napravim proveru unosa, podrazumeva se da je sve pre ":" adresa pool-a, a posle ":" je port
ako stavis http:// onda imas dva puta ":" pa javlja to za integer...

Namestio sam proxy ali mi i dalje deli shareove ??? kako to?
Ne ide ceo share udeo meni i rudarim na 2 adrese i dalje?
Bytecoin na nasem poolu

napisao sam vec, proxy menja devfee adresu samo na XMR, na bytecoin i ostalim CN koinima ne..

A reci mi sto to, znas li? Mislim, sam gpu miner ne zna koja je valuta koja se kopa pa samim tim i ne menja adresu ili gresim ?
Ako gresim sad cemo sa Vlaxom to da resimo i za bytecoin.

pohlepni klejmor se da ubije novchic, kakva dileja od choveka.... 5% iskopanih novchica njemu....no comment zaista.

radi li to sa proxijem ili ne?

Radi.

Radi i pool, ali i dalje se "ne vidi".

Poslednja izmena:
A reci mi sto to, znas li? Mislim, sam gpu miner ne zna koja je valuta koja se kopa pa samim tim i ne menja adresu ili gresim ?
Ako gresim sad cemo sa Vlaxom to da resimo i za bytecoin.

Gresis. :) U Mineru su upisane razlicite adrese za svaki koin posebno, kad kopas bytecoin, on kopa na klejmorovu bytekoin adresu,
kad kopas duck koin, kopa na njegovu duck koin adresu.. ja sam u proxy-ju zamenio samo XMR adresu ostale nisam dirao..

Nazad
Vrh Dno