Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

ubrzanje je vezano za parametar -a 1 koji se dodaje na kraju skripte, tada je i potrosnja veca. ako neko ima merac neka izmeri :D
sa -a 2 je izgleda kao i pre, tako da mozda drajveri i ne igraju neku ulogu

ako nekog zanima klejmorova adresa na koju miner salje devfee je
47mr7jYTroxQMwdKoPQuJoc9Vs9S9qCUAL6Ek4qyNFWJdqgBZRn4RYY2QjQfqEMJZVWPscupSgaqmUn1dpdUTC4fQsu3yjN

After some research I can confirm that the reason of bad performance is Elpida memory type on GPU, not only 280x is affected but all cards.
I compared several 290x cards with Elpida and Hynix memory:
Stock 290x Elpida - 650 h/s.
Stock 290x Hynix - 740 h/s!
The bottleneck of CryptoNote PoW implementation on GPU is memory latency, Hynix memory is really much faster than Elpida. Latest GPU-Z shows memory type so you can check it easily.

Evo i claymore je potvrdio u cemu je problem sa sporijim hashom na nekim karticama, meni moje 270 na 1000/1500 daju 340-350 h/s

Sto bi znacilo da se fleshuju stilt biosi koje sam postavljao vec :p

Što se pool-a tiče, malo je daemon usporio i ili CPU od server-a opterećen? Isto tako, pool radi, svako je dao svoj doprinos (hvala svima), mislim da je red da Vlax dobije nešto. Recimo, postavi fee. Iako smo imali, malo grdan početak. :D

hm, ti biosi su obicno stelovani za hynix memoriju, sa elpidom za ltc nije bilo greske

Asus R9 290 (Hynix) 947/1250

Zaista Hynix rula:

Asus R9 290 (Hynix).947.1250.png

2xHynix + 1xElpida

2xHynix+1xElpida.png

3xElpida

3xElpida.png

Poslednja izmena:
Da, verovatno zato i moja 7850 ima rezultat (skoro) kao i 270(X).

Kupujmo monero, sad ili ili nikad!!! Prodajmo po bubreg, kupimo monero! Monero je novčić br. 2 !!! Vrištimo na svakog ko se usudi da izrazi zrno sumnje u monero! Sve menjajmo za monero! Svee aaaaaa!!!

Kupujmo monero, sad ili ili nikad!!! Prodajmo po bubreg, kupimo monero! Monero je novčić br. 2 !!! Vrištimo na svakog ko se usudi da izrazi zrno sumnje u monero! Sve menjajmo za monero! Svee aaaaaa!!!

Druze, na kom si gorivu? :d

Da li se nekom cini da ovaj monero pool bolje radi kad ima manje hasha, nego sa vise, sto je apsurd? :)

As long as the fundamentals remain sound and predictable, there is no harm in doubling down. It's when you' re wrong about the fundamentals that doubling down is a formula for a blow-up -- even if it works, it's bad, because you just get cocky and persist in the folly until you inevitably blow up.

As long as the fundamentals remain sound and predictable, there is no harm in doubling down. It's when you' re wrong about the fundamentals that doubling down is a formula for a blow-up -- even if it works, it's bad, because you just get cocky and persist in the folly until you inevitably blow up.

yes, what he said :D

uuu malo rama bash, il te swap ubija ili jednostavno 2 core preslabo, instaliraj htop pa vidi cpu usage, tezi je ovde prilicno share validation, pa sto vishe hash-a vise share-ova, kao sto rekoh htop ce ti reci sta je bottleneck, ali trenutno je blockchain ceo u ramu, a sad je oko 1.3Gb

uuu malo rama bash, il te swap ubija ili jednostavno 2 core preslabo, instaliraj htop pa vidi cpu usage, tezi je ovde prilicno share validation, pa sto vishe hash-a vise share-ova, kao sto rekoh htop ce ti reci sta je bottleneck, ali trenutno je blockchain ceo u ramu, a sad je oko 1.3Gb
napravio sam 4gb swap-a da premosti situaciju sa ramom. top kaze load average 0,89

a ****** je to sa cuvanjem blokchaina, svako eventualno zaustavljanje daemon-a radi bilo kakve intervencije traje poprilicno, pokretanje isto, a sinhronizaciju ste svi iskusili... :)

Poslednja izmena:
ram onda cpu izgleda potpuno ok,kakvo je cpu zauzece u %, ne moze sve to ssd sam da izgura i jos uzmi u obzir da neko krene nesto da torrentuje na vps-u i zagusi disk bw brzo, nema gledaj da nadjes neku opciju sa 8gb rekao bih 4gb rama min

Poslednja izmena:
Probao sam sve Stiltove bios-e za Sapphire Dual-x r9 280x OC i nema poboljsanja ni sa jednim, max koji sam uspeo da dobijem 375hs.

Jedino sto mogu da preporucim jeste da maximalno smanjite clockove i napon, ja sa 950/1250 dobijam 370hs na 1.1v, mada napon moze jos nize.

Epilog je da ako vec ne mozemo da dobijemo max onda ne moramo ni trositi struje vise nego li moramo.

Primetio sam jos da miner umesto 3 koristi samo 2gb memorije.
Nisam siguran kolko je problem u samoj Elpidi, moje 270x sa Elpidom opusteno 340hs, cime se opasno priblizavaju 280x.

frenky a cime menjas clockove za doticni dualx 280x ?
sta ti kaze gpu-z za clockove kad se pokrene claymore ?

edit:
inace su mi undervoltovane karte sa VBE7 ,i sa sgminerom sve u redu,
al claymore ima neku svoju logiku sa izborom clockova ...

Poslednja izmena:
s obzirom na velicinu crvenih dildoa na menjacnicama ,
mozda nece ni morati da se tweakuju grafike za ovo :/

Ma šta ti je brate, gde sad da odustaješ? Zar ti ne znaš da je ovaj novčić je "pisan od nule", a ne kao ovi ostali? Proveri! To nije mala stvar, znaš li ti šta to znači prosečnom kopaču? To ti je važnije nego npr. normalan wallet. Mislim, ja se ne razumem u to baš najbolje, ali ovi što htedoše da me linčuju jer sam jednom napisao Monero sa malim "m" sigurno znaju da ti objasne koliko je to važno. Zato, samo napred i tweakuj grafe do besvesti! Ja sam potpuno preobraćen čovek i moje grafe sam nasvirao do cvrčanja. I ne gledaj menjačnice i neka priča ko šta hoće, ali prihvati istinu i ponavljaj mantru: Jedan je Dule Savić, ali jedan je i Monero! :Klanjanje

Meni zvučiš više fanatično zaslepljen, nego preobraćen. ;)

Ima i drugih Cryptonight kombinacija koje su isplativije od monera :)

ja nesto vidim da ljudi otpadaju sa bech poola. jel to zato sto sam stavio fee? :)

Nazad
Vrh Dno