Šta je novo?

Moje skrivanje kablova - iliti unutrasnjost vaseg kucista

Ma nema zamerki,uradjeno bas fino i pedantno.A sata kablovi su cini mi se orange samo los ugao ispao na fotki.

Kako vam se ovo cini?
U pitanju je moje prvo petljanje sa kablovima. Kuciste je chieftec dragon 2
imag00951.jpg

pa u principu nemas mnogo mesta za manevar sa tim kucistem, jedino da seces rupe na kucistu pa da provlacis kablove,ali ne znam da li ti se to isplati jer bi onda morao i da farbas unutrasnjost u crno itd... :)

A inace nije toliko lose odradjeno,a :)
Da li bih imao koristi ako bih nekako nakacio jedan vent od 12cm ispod dvd-a,ali tako da izvlaci vazduh? Stajao bi tacno iznad ovog prednjeg vent.

Probaj da prvo ofarbas unutrasnjost u crno, videces, bice skroz drugo kuciste :)

Sto se tice tog venta, sta znam, koliko vidim na procesoru ti je stock kuler tako da njemu ni ne mozes vise da skines temperature, bolje gledaj da uzmes bolji kuler za cpu.

Stavicu kuler,samo da smislim koji: xigmatek dark knight,cooler master hyper 212+,titan fenrir, Thermalright true... 212+ ne mogu da nadjem, fenrir takodje

Stavicu kuler,samo da smislim koji: xigmatek dark knight,cooler master hyper 212+,titan fenrir, Thermalright true... 212+ ne mogu da nadjem, fenrir takodje

Idealno bi ti bilo da najurish neki polovni(po mogucnosti lappovani) TRUE. Bolje ot toga teshko da moze... ;)

Trazim! Ali nesto mi ne ide...

Poslednja izmena:
A inace nije toliko lose odradjeno,a :)
Da li bih imao koristi ako bih nekako nakacio jedan vent od 12cm ispod dvd-a,ali tako da izvlaci vazduh? Stajao bi tacno iznad ovog prednjeg vent.

Ako imas vreme i alat:) moze to mnogo bolje:)
Npr. ovde bi mogo da iseces rupe :) i sakrijes kablove sa druge strane... Ako ofarbas kuciste u crno izgledace mnogo mnogo lepse. Predlazem da uzmes i neki Sata DVD-rezac...tako da ne moras da seces rupu koju sam obelezio crvenom bojom.Pozdrav

Prilozi

• imag00951.jpg
    imag00951.jpg
    326 KB · Pregleda: 126
Poslednja izmena:
HVALA ZA SAVET!
Da,da,sata dvd rezac. Vidi kako stoje stvari:
Ova gore gomila kablova ide iza maticne,znaci ono sto si mi obelezio gore je ustvari stranica samog kucista,tako da to ne moze da se sece! Ovo ostalo je manje vise izvodljivo, s tim sto je prostor izmedju ploce ma kojoj je maticna i stranice kucista jako uzan, 1cm mozda ! Tako da cak i ako bih isekao tu plocu,kablovi bi bili pod uglom od 90 i 180 stepeni,pa bi se lomili. Jedino jos ne kapiram ovaj deo za hardove sto si mi stavio da seckam. Ja sam ih okrenuo na drugu stranu bas da bih sklonio ove kablove.

Poslednja izmena:
To sve moze da isece tako i da ne uradi nista ako mu kuciste ne dozvoljava svojim prostorom pozadi da stavi tako kablove opet treba imati koliko toliko prosotra iza dela gde se kaci maticna. Mada sa ovim kucistem mislim da ce moci, mada ovo je ciftek a oni su poznati po skucenom prostoru zbog specificnog kacenja stranica :-D

Uredno nema šta, al' pokazalo se da kućište dobije sasvim drugu dimenziju kad mu je i unutrašnjost crna.

Uredno nema šta, al' pokazalo se da kućište dobije sasvim drugu dimenziju kad mu je i unutrašnjost crna.

Naravno, napravili su gresku s modelom 922, 932 i HAF 932 AMD edition, ali su zato to ispravili s modelom HAF X, mada su odradili noviji model HAF 922 Red u kom je unutrasnjost crna.
Sta da se radi na greskama se uci. . .

Planiram da odradim unutrasnjost koucista, ali videcu da li ce to biti farbanje ili peskarenje sa plastifikacijom, a moram se odluciti i oko boja, jer mi je ljubicasta primarna, a crna sekundarna, mada mozda nesto i odnesem na hromiranje. . .:wall:
Ovako je trenutno stanje, mada ima tu dosta da se radi. . .

ljudi dal ima smisla postaviti jedna vent koji je do skora bio na prednjoj strani kucista iz profila,odmah iza kaveza za hard,posto na njegovo mesto hocu da stavim vent sa led diodama za prednju stranu i da ga kontrolishe fan kontroler,a ovaj posto je na molexu da stavim iza kaveza za hardove/ sta mislite?

Mozes,nece da smeta u svakom slucaju. To je fora kao na Armoru,da se nabudzi sa onom dodatnom plastikom?
Bice malo veca promaja,ne ocekuj nista spektakularno...:)

ne ne,bas mi to treba malo veca promaja,ono sto se kaze dodatno ispomoc u protoku vazduha,plasio sma se da nece da narusi sklad prolaska..uzeo sam malo pre drugi fan koji cu da stavim na prednju stranu pa cu sutra da vidim cime da vezem ovaj za kavez?!

Evo i ja da se pohvalim kako sam "sredio" kablove. Tu je i custom hlađenje hdd-a i nb-a :D

690-ku sam počeo da seckam, pa mi ovo sad stoji na stolu... žena hoće da me izbaci iz kuće :p

Prilozi

• DSCF0433.JPG
    DSCF0433.JPG
    250.8 KB · Pregleda: 160
  • DSCF0434.JPG
    DSCF0434.JPG
    273.6 KB · Pregleda: 198
Najjači su ti nosači za eksterne ventiše... :d

Evo i ja da se pohvalim kako sam "sredio" kablove. Tu je i custom hlađenje hdd-a i nb-a :D

690-ku sam počeo da seckam, pa mi ovo sad stoji na stolu... žena hoće da me izbaci iz kuće :p

I ja bih te izbacio iz kuce da sam na mestu tvoje zene:p Skidaj te fans sa strane:p

Poslednja izmena:
pre neki dan sam zamenio hyper tx sa hr01plus i dodao hr07 na memorijske module, a prekjuce sam menjao sve ventilatore osim na 4870: za izduv, na procesoru i na napajanju i sve stavio da kontrolise maticna, kuciste je mnooogo tise, necu da kazem necujno, ali posto mi stoji na podu, a 4870 radi u 2d na 150/200 ( :D ) i kulercic se skoro ni ne vrti, mogu da kazem da je vrlo, vrlo tiho :) a i temperature su skroz ok :) trenutno proc 33 a graf 48. sledece u planu je da zbudzim musashija koji mi stoji pola godine u kutiji na 4870 i onda ce to biti to :) kuciste nije crno i bas i ne pomaze u skrivanju kablova, ali evo kako sam odradio poslic (slike u spojleru):

DSCF2913.JPG

DSCF2924.JPG

DSCF2908.JPG

DSCF2933.JPG

@petarboj

Sve je lepo, ali onaj ATA kabel menjaj, i pomalo mi glupavo onaj drzac za HDD, sto ga ne stavis da normalno lezi.?

pa kad budem menjao dvd rezac menjacu i kabl :) a hd je ovako mnogo tisi, nema prenosa vibrcija, a da ga tako postavim vodoravno ne moze da stane :)

jeli to farban hladnjak na grafickoj?

Nazad
Vrh Dno