Šta je novo?

Moje skrivanje kablova - iliti unutrasnjost vaseg kucista

Moje kuciste, uradio sam sto je bilo moguce u mom kinezu, bez busenja rupa i skidanja napajanja.
Okrenuo HDD, otkacio flopi jer ga ne koristim, spustio optiku da bih mogao "nesretni" IDE kabl staviti paralelno uz stranicu kucista, radi nesmetanog protoka vazduha. Obmotao platnenim izolirom kabl napajanja koji ide na plocu i moleks kabl za optiku.

Kakav protok vazduha kad ja nigde ne vidim ventilator napred ,)

Kakav protok vazduha kad ja nigde ne vidim ventilator napred ,)

Ako ga ti ne vidis, ne znaci da nije tu. :d
Pricvrscen plasticnom vezicom u " kavezu za diskove", trece mjesto odozdo (vidi sliku). U pitanju je jedna osmica, ista kao ona na izduvu. Ne uvlaci svjez vazduh spolja jer kuciste na frontu nema rupu, osim dvije male sasvim dole naprijed.
Bez obzira na to, prednji ventilator (tj.onaj "nevidljivi" :-devil-:) uzrokuje strujanje vazduha. Te sam nastojao da mu IDE kabal sklonim s puta, da ne duva direktno u njega. :wave:

Ja bih do sad izbio rupu na kucistu, ovako je dobitak nikakav. Samo mulja vruc vazduh po kucistu :)

hidden corners :)

img7001k.jpg

img7003v.jpg

img7005.jpg

a i vidite razliku izmedju fabrickog sleeva i mdpc-x

daj reguliši taj čupavi izolir! :busted: :d

hahaha :d to je sata power cable, mrzelo me da rastavljam konektor i sleevujem svaki kabl posebno :) i tako se ne vidi nigde

Moje kućište, Sniper Black.

Moglo je i urednije, ali nisam imao vremena.

Pozadi ima bruka mesta za kablove zbog proširenih stranica, tako da je sve stalo bez problema.

Prilozi

• 2901201022222.jpg
    2901201022222.jpg
    441.8 KB · Pregleda: 260
  • 290120102201.jpg
    290120102201.jpg
    531.8 KB · Pregleda: 197
Evo i mene, malo pospremio i usisao prasinu xD . Moglo je i bolje ali posto nisam hteo da secem kuciste i pravim otvore :) ovako je za sad, dok se ne nakanim da ga ofarbam unutra tada cu i da seckam, samo ne znam cime najbolje to da uradim.

Prilozi

• 02022010154s.jpg
    02022010154s.jpg
    308.7 KB · Pregleda: 283
^
više nego pristojno.
Sečenje je najbolje laserom ili u kućnoj radinosti nekom dremel-om, farbanje isključivo kompresorom.

Super si usisao i sredio samo hdd okreni drugacije da ti ti kablovi budu pozadi i nece ni oni da se vidi i samo skupi ove sve sto ti idu iz ploce ti sata sa onim plasticnim tankim steznikom,to imas da kupis u prodavnici gde prodaju delove za ves masine ili u bilo kojoj elektro provanici... Ja posle antec 900 sada imam nzxt gama i lepe sam ga sredio. Uskoro slike....

Evo rezultata sređivanja kablova:

Cosmos 1000 je izuzetno nezahvalan za kabliranje zbog vertikalne i horizontalne prečke sa zadnje strane, tako da skoro svi kablovi idu oko ploče.

Mislim da bolje ne može. :wave:

Sledeće na spisku je zamena creva za neka prozirnija i zamena tečnosti za neku zelenu, zbog boje ventilatora.

Jedino što razmišljam da bi moglo da poboljša situaciju je da isečem nove otvore na back plate-u za 24 i za 8 pina.

Prilozi

• IM000630.jpg
    IM000630.jpg
    505.3 KB · Pregleda: 190
  • IM000635.jpg
    IM000635.jpg
    520.5 KB · Pregleda: 135
  • IM000633.jpg
    IM000633.jpg
    502.8 KB · Pregleda: 140
  • IM000639.jpg
    IM000639.jpg
    515.5 KB · Pregleda: 129

Morace unutrasnjost u powder coat, ovako ne izgleda nikako

Poslednja izmena:
nisam ni trazio al vidim da dosta njih radi plastifikaciju metala a to bi trebalo da bude to..
Radi Cubi.. Svraticu jednom, kad se setim :d

Evo mene opet i evo Asgard-a posle još nekih apgrejdova i dorada:

IMG_4766_resize.jpg IMG_4771_resize.jpg IMG_4772_resize.JPG

TX3 sam okrenuo ovako, iz razloga sto cu za koji dan da stavim nazad jedan vent.
U skorije vrijeme je u planu i promjena DVDRW za neki Sata verziju, pa nece biti ni ovog ruznog IDE kabla.

^ne mogu a da ne primetim specifikaiju napajanja :d
21A i 22A na 12V granama a deklarisano kao 630W..

Inace, @richa, lepo si upakovao, samo skloni onaj selotejp dole, kvari sliku.
Hint, probusi dve sitne, sitne, jako male rupice i provuci neku vezicu i vezi te kablove sto si lepio selotejpom.. Ovako, em ne izgleda, em se zaprlja tu oko selotejpa i ostane uzasan trag..
Ustvari, sad vidim da si lepio ATA kabl, bolje to izbaci iz kucista :D:)

To je u peak-u, ja mislim. Mada odlicno se pokazalo za sad, gura masinu iz potpisa bez problema.
Ma taj IDE kabl sto ide na DVDRW leti ubrzo iz kucista zajedno sa rezacem (prestao da cita, a narezuje kao lud). Znam da je ruzno i neprakticno, ali na brzinu sam ga uljepio tako, posto sam svakako mislio nesto drugo uraditi kad mi se bude dalo, a ovaj tvoj prijedlog uopste nije los.

Poslednja izmena:
Kontam da je u peaku a i pise Peak Power 630W.. ;)
Nego mi smesno, prodaje se kao 630W, ljudi se lepe na cifru od 630W i kupuju a ako se pogledaju struje po 12V granama, izgleda kao neko 420-max.450W napajanje... A kosta vise nego neko 420-450W napajanje, ako ne gresim...:d

Kontam da je u peaku a i pise Peak Power 630W.. ;)
Nego mi smesno, prodaje se kao 630W, ljudi se lepe na cifru od 630W i kupuju a ako se pogledaju struje po 12V granama, izgleda kao neko 420-max.450W napajanje... A kosta vise nego neko 420-450W napajanje, ako ne gresim...:d

Problem je bio, kad sam kupovao racunar, sto nigdje nisam mogao naci neko chieftec, CM, TT, OCZ napajanje od 500-550w po nekoj normalnoj cijeni. Zivim u Banja Luci, a tad su cijene istih tih napajanja (pre oko 1god.) bile oko 100E, a i dan danas su skupa i jos se veoma tesko nalaze. Tako da sam fakticki bio primoran da uzmem ovo napajanje, pored malih milion kineza, a kostalo je oko 55eura sto i nije tako puno, a danas je isto ovo napajanje oko 75 eura kod nas.

Pazi, napajanje ce ti zavrsavati posao, nego ostaje cinjenica njihove bahate specifikacije, tj.snage na koju se lepi masa olako..

***, tako ti je to kod kineza ili polu-kineza, tu nema izuzetaka.
Nego odosmo previse u off.
Znaci ovo sto sam ja napravio nije lose ispalo, samo jos neke sitnice doraditi i to je to?

Razmisljam o skidanju hdd kaveza jer je gtx na <1cm od ivice. Hdd bih stavio na mesto fdd-a. Sto se kablova tice, trenutno ne moze bolje. Bilo bi dobro da se izbuse rupe pa da se kablovi provuku sa zadjne strane(gledam tudje radove i razmisljam kako najbezbolnije i elegantinje to da uradim). Ata dvd rom leti u skorije vreme... Kako je izgledalo pre par dana ovo je jos i pristojno.

Prilozi

• DSC01667.jpg
    DSC01667.jpg
    482.5 KB · Pregleda: 152
Izvinjavam se zbog spama ali mislim da treba da objasnite lepo coveku a i novima na forumu da je kolega napustio forum zbog identičnog avatara (nadam se da i dominator nije mnogo vezan za taj simbol)!!!

Vezano za temu, moram da pohvalim coveka koji je ovo i pokrenuo, posto je ovo stvarno jedno od lepsih sakrivanja kablova koje sam video (ovo na slici koju prilazem mi je malko lepse, nazalost nije moje)!!

uff sta je ovo gde su kablovi?
jel` ima neki tutorial a ovo?

HAF 922

HAF 922 Inside!. . . & Cooler Master Real Power Modular 850W. . .

Prilozi

• HAF_1.jpg
    HAF_1.jpg
    331 KB · Pregleda: 202
  • HAF_2.jpg
    HAF_2.jpg
    388.3 KB · Pregleda: 129
  • HAF_3.jpg
    HAF_3.jpg
    416.2 KB · Pregleda: 122
Nazad
Vrh Dno