Šta je novo?

Moje skrivanje kablova - iliti unutrasnjost vaseg kucista

rushko jesi razmišljao da rotiraš napajanje? Odakle ti uvlači hladan vazduh?

Razmisljao sam o tome u startu i na kraju odlucio da ipak ovako postavim PSU. kuciste je 2cm od podloge tako da mislim da nije problem, nisam primetio da se PSU greje. Sta bih dobio okretanjem PSU-a, manje prasine ili bolju provetrenost (mada mislim da to nije problem s obirom da je 23cm fan sa gornje strane kucista)?

Svaka cast jbl-u i Illidan-u! Evo i mog pokusaja, potrudicu se naravno da to izgleda jos bolje cim se ukaze prilika. :)

P.S. Zna li neko gde mogu da pazarim crne SATA kablove?

Ili da kupiš crne pertle pa da sam sleevuješ :p

ovde ne postoji cable managment u kucistu, zadnja stranica se ne skida, nema rupe ispod drzaca maticne... nigde nista za vezivanje kablova.. strasno.. Foxconn TW082
al kuciste je extra uradjeno .. kvalitet, vrh.. nema sta ;) valjda zato kosta 4k din al ne vredi bas toliko..

ovde ne postoji cable managment u kucistu, zadnja stranica se ne skida, nema rupe ispod drzaca maticne... nigde nista za vezivanje kablova.. strasno.. Foxconn TW082
al kuciste je extra uradjeno .. kvalitet, vrh.. nema sta ;) valjda zato kosta 4k din al ne vredi bas toliko..

Okaci malo vecu sliku, ovde se slabo vidi :p

predji na FF, on skalira sliku ekranu ako ti je velika ;) mene mrzelo da resajzujem.. :p

Juce uzeh CMII pa evo sta sam preliminarno uspeo da uradim nakon prepakovanja kompa. Mada ima jos dosta prostora za sredjivanje kablova, al sam se smorio pa cu da doradjujem za neki dan kad me ne bude mrzelo :D

Prilozi

• IMG_6198.JPG
    IMG_6198.JPG
    193.1 KB · Pregleda: 289
...

Prilozi

• P2210002.JPG
    P2210002.JPG
    281.3 KB · Pregleda: 231

...Ma kuciste je ekstra, meni svidja kako se montira hdd, reci mi jos dali to moze da se otvori onako na stranu kao na onim straim siemens racunarima? (mislim na taj drzac gde je ubacen hdd)

Izbusi rupice pa mozes lepo da sakrijes kablove.:banana:

...Ma kuciste je ekstra, meni svidja kako se montira hdd, reci mi jos dali to moze da se otvori onako na stranu kao na onim straim siemens racunarima? (mislim na taj drzac gde je ubacen hdd)

Izbusi rupice pa mozes lepo da sakrijes kablove.:banana:

Ne znam kako ide na starim Siemens racunarima ali taj drzac HDD-a se izvlaci klizno. Drugacije ne bi mogao da montiras HDD u njega i zasrafis..
Na kutiji kucista pise Tool less free ali ja nisam znao da montiram optiku a da je ne zasrafim, takodje i HDD..
Kako da ga busim kad se leva stranica kucista ne skida? A drugo pitanje je gde da busim, cak i da skinem stranicu kad ploca ovog formata dolazi skroz do nosaca 3.5 i 5.25" uredjaja ali i do samog HDD-a?

Evo ponovnog pokusaja.

Zahvaljujem se puno Ser Gile-tu za crne sata kablove, covek mi je poslao kablove za dz postom o svom trosku!

Prilozi

• 100_6024.JPG
    100_6024.JPG
    462 KB · Pregleda: 167
  • 100_6025.JPG
    100_6025.JPG
    456.3 KB · Pregleda: 153
  • 100_6028.jpg
    100_6028.jpg
    407.2 KB · Pregleda: 201
  • 100_6031.jpg
    100_6031.jpg
    404.9 KB · Pregleda: 186
  • 100_6032.jpg
    100_6032.jpg
    432.3 KB · Pregleda: 178
Evo jos par slika, ne znam samo koliko mogu da nategne i savijem sata kablove a da ih ne ostetim, ipak ovako deluju malo zdudano, mozda bih ipak mogao da ih sakrijem iza hdd cage-a.

Prilozi

• 100_6051.jpg
    100_6051.jpg
    388.1 KB · Pregleda: 196
  • 100_6053.jpg
    100_6053.jpg
    424.3 KB · Pregleda: 292
Sjajno, volima da pomognem ako mogu, a imao sam viska sata kablova, samo sto me siti natera da platim oma:d.

P.S. Kablove provuci iza i srolaj ih u obliku slova S, mislim da ce moci ja sam tako uradio bez problema, ima tu negde slike mog kucista pa vidi, mozda pomogne

Pozdrav

Jaoj rushko, još da imaš neku tamnu ASUS ploču umesto te drečave GA... :p

Dobro je i ovako, nista ne fali, daje kontrast da ne bude sve bas crno

onda jos da ofarba ovu crvenu plastiku napred u plavo :) i da malo sredi te kablove :)

Fin sistem rushko :) A Ser Gile-tu svaka cast za taj potez ;)

Hvala:)

Sjajno, volima da pomognem ako mogu, a imao sam viska sata kablova, samo sto me siti natera da platim oma:d.

P.S. Kablove provuci iza i srolaj ih u obliku slova S, mislim da ce moci ja sam tako uradio bez problema, ima tu negde slike mog kucista pa vidi, mozda pomogne

Pozdrav

Hvala jos jednom na ovom gestu, stvarno si me odusevio i hvala na savetu mada nisam nasao slike tvog kucista ovde. :(

SuperStarr je napisao(la):
Jaoj rushko, još da imaš neku tamnu ASUS ploču umesto te drečave GA...

Jedina crna plocu koju sam video je EVGA koju ima jbl, stvarno izgleda mocno, razlog iz kog sam sam uzeo GB mobo je kompatibilnost sa OSX, a i jeftina je (Best Buy po Bench-u). :)

Ivan985 je napisao(la):
Dobro je i ovako, nista ne fali, daje kontrast da ne bude sve bas crno

Ovo stoji, treba malo kontrasta, licno mi se dopada ova plavo crna kombinacija, i napajanje se uklapa u istu. :)

illidan je napisao(la):
onda jos da ofarba ovu crvenu plastiku napred u plavo i da malo sredi te kablove

Nisam razmisljao o tome, u tom slucaju treba da zamenim i gornji fan koji ima crvene LED za neki sa plavim... :)
Sto se kablove tice, ima dosta mesta za improvement. Jedini nacin da ih sakrijem je da ih zavucem iza HDD cage-a kao na ovim slikama iz nekog review-a ovog kucista:

Prilozi

• elements_52.jpg
    elements_52.jpg
    167.8 KB · Pregleda: 204
  • elements_53.jpg
    elements_53.jpg
    175 KB · Pregleda: 203
  • elements_54.jpg
    elements_54.jpg
    186.6 KB · Pregleda: 277
  • elements_56.jpg
    elements_56.jpg
    180.5 KB · Pregleda: 205
Poslednja izmena:
Ima i DFI crne ploce, ASUS takodje, daleko od toga da je EVGA jedini.;)

moja je Black Edition :D

da :)

blackci.png

@ rusko, evo ovde

Samo sam dodao sada jos 1 HD i neki titan kuler koji ladi za medalju, a kosta dzaba, pa cu opet da okacim slike

Poslednja izmena:
Jedno od mojih omiljenih kućišta.
Jako lepo odrađeno / uklopljeno.
Imaš strašno lep hobi. :) Zavidim ti. :D
:wave:

Nazad
Vrh Dno