Šta je novo?

Moje skrivanje kablova - iliti unutrasnjost vaseg kucista

Zubrak kucaj na youtube cabke menadzment i nacices tutorijal uskor cu da bacim ovde jedno NZXT kuciste unutrasnjost za 2-3 dana samo jos da mi stigne grafa sutra pa ubacam, pa mozes na tom modelu da vidis bukvalno ako se skor ne vidi ni 1 kablicak :-D Mada ovde po forumu ima jos dosta majstora koji rade super cable menadzment kao sto su jbl,ilidan.... Dlion sta ce toi 850w na 4850 cu bre :-D to moras da ispunis sva 3 pci slota da bi iskoristio tu azdaju :-D salim se ok makina...

Ivane lepo masinu imas pa uzmi samo burgiju najveceg promera sto imas, posle prosiri rupu sa turpijom potom je samo oblozi gumom tankom ili polovi neki kabli na pola i oblozi je. Samo prvo napravi projekat za rupe da sve lepo uglobis a el mozes da izrotiras ovaj nosac za hdd da ti kablovi budu pozadi? Trebace ti jos 10-20 plasticnih zatezaca koje imas da kupis u prodavnici delova za ves masine ili u nekoj elektro prodavnici da zategnes kablove po zelji pozadi a i da bi mogao da zatvoris stranicu :-D srecno u poslu...

Zubrak kucaj na youtube cabke menadzment i nacices tutorijal uskor cu da bacim ovde jedno NZXT kuciste unutrasnjost za 2-3 dana samo jos da mi stigne grafa sutra pa ubacam, pa mozes na tom modelu da vidis bukvalno ako se skor ne vidi ni 1 kablicak :-D Mada ovde po forumu ima jos dosta majstora koji rade super cable menadzment kao sto su jbl,ilidan.... Dlion sta ce toi 850w na 4850 cu bre :-D to moras da ispunis sva 3 pci slota da bi iskoristio tu azdaju :-D salim se ok makina...

***, wireless rules :wall:

no youtube...ili mogu usput da pravim burek :whip:

Poslednja izmena:
evo i mene...
prva slika je sasvim ok, isao je bez silvanje, :-devil-: mada moram da jos uradim malo case modding-a da bude sve kako treba.
druga slika je krs, to jos moram srediti...

HAF 922 & OLD PURPLE DRAGON. . .

Citiram korisnika: SrdjanKs
Dlion sta ce toi 850w na 4850 cu bre :-D to moras da ispunis sva 3 pci slota da bi iskoristio tu azdaju :-D salim se ok makina...

Nisam pitao tebe kad sam ga kupio. . .!, ma mnogo mi COLCK-ovana GAINWARD 4850. . . xa xa xa, stize uskoro na njenom mestu ova lepotica & trosi oko 300 W. . .

Prilozi

• Lepotica.jpg
    Lepotica.jpg
    274.4 KB · Pregleda: 118
Dilon nisam mislio nista lose u vezi napajanja mislim da je extra ako nisi razumeo... A druga stvar to kurence sto si stavio na kraju, znaci LOLz. A sto se tice zubrak-a lepo odradjen posao sobzirom da ti kuciste ne dozvoljava bolje skrivanje. Ali brate da budemo jasni ilidan i jbl su carevi za sredjivanje, to ce ti svako reci ko se iole razume.

Poslednja izmena:
Ivane lepo masinu imas pa uzmi samo burgiju najveceg promera sto imas, posle prosiri rupu sa turpijom potom je samo oblozi gumom tankom ili polovi neki kabli na pola i oblozi je. Samo prvo napravi projekat za rupe da sve lepo uglobis a el mozes da izrotiras ovaj nosac za hdd da ti kablovi budu pozadi? Trebace ti jos 10-20 plasticnih zatezaca koje imas da kupis u prodavnici delova za ves masine ili u nekoj elektro prodavnici da zategnes kablove po zelji pozadi a i da bi mogao da zatvoris stranicu :-D srecno u poslu...

Hdd kavez bih skinuo srkoz. Imam par ideja za koje treba da se rastavi celo kuciste i treba dosta vremena koje trenutno nemam. Koji je to model nxt-a koji sredjujes?

DA otprilike ispasce tako nesto samo za 2000dinara jeftinije :-D imace limarije je ista... Pritom moram da dodam da je ofarbano extra i sto se tice tehnickih detalja odradjeno prebac.... Ali za taj prozor na boku moram da sacekam lepse vreme zaveja nas ovo danas :-D

Meni je zao sto nisam uzeo nzxt tempest evo. Sledece sto budem uzimao je silverstone raven rv-o2. Odusevilo me kuciste nacinom hladjenja. Toliko je dobro da neznam sta bih modovao kod njega. Skoro pa savrseno.

Kod njega nista :-D stvarno je superiska samo malo neobicno i treba dosta truda da se srede kablovi malo je nezgodno ,mada o5 sve zavisi od napajanja... Jeli ti to otkljucan 550? Ivane. Koji je steping da vidim mislim se u narednom periodu dal da uzmem neki qvad ili da uzmem neku lepu ddr3 plocu zamenim memare i otkljucam ovaj na kvad jer sam gledao performanse su slicne sa ovim sto su vec prodati kao kvadovi i ovih otkljucanih. Uzgred svidja mi se taj tvoj kuler :-D Uzgred koliki ti je CPU skor?

Poslednja izmena:
Dilon nisam mislio nista lose u vezi napajanja mislim da je extra ako nisi razumeo... A druga stvar to kurence sto si stavio na kraju, znaci LOLz. A sto se tice zubrak-a lepo odradjen posao sobzirom da ti kuciste ne dozvoljava bolje skrivanje. Ali brate da budemo jasni ilidan i jbl su carevi za sredjivanje, to ce ti svako reci ko se iole razume.

hvala, mislim da ovako je skroz ok jer da bi bolje sakrivao kablove moram ibusiti mnogo rupica..cim dodje bolje vreme, bice jos bolje.
:)

A da i da ne zaboravim ofarbaj ga u crno :) izgleda ce jos zesce sa tim zutim de i narandzastim detaljima... Imam i predlog za tebe gledao sam da to likovi rade te dole kablove sto ti idu u podu protni kroz narandzasto ili zuto plasticno crevo sto se koristi za razvodjenje telefona to mozes lako da nadjes odma ces ih sakriti a bice super....

Poslednja izmena:
:p

DSC_0484.jpg

zar ti nisi citao MDPC photo tutorial :)

ISO 1600 cccc :p

nema veze, znam da nije za mdpc :) nemoj da se izvlacis sada :p

A da i da ne zaboravim ofarbaj ga u crno :) izgleda ce jos zesce sa tim zutim de i narandzastim detaljima... Imam i predlog za tebe gledao sam da to likovi rade te dole kablove sto ti idu u podu protni kroz narandzasto ili zuto plasticno crevo sto se koristi za razvodjenje telefona to mozes lako da nadjes odma ces ih sakriti a bice super....

jednom sam ofarbao jedno kuciste na crno unutra posle mi nije svidjao..videcu...
a to za kablove sam mislio tako da cu izbusiti malu rupicu na onaj lim na koji je montirana ploca, tacno iznad onih kablova (power, reset, hdd led etc..), ima dovoljno mesto izmedju onog lima i boc.str.kucista da mogu tamo da ubacim i kabl od napajanja.:,,:

To bi ti bilo i jos bolje,tacnije najbojle bi ti bilo tako :)... Ma uredices ti to bolje verujem u tvoj skil :-D

Al sam se navukao na ovaj mod sve sam stranice ove teme polako prelistao :)
hahahah

Aj ja da predstavim svoja ostala dva ljubimca :D (pored ovog prvog)

Prvi:
Sempron LE-1100, klokovan na 2.4ghz i radi na 1.1V
Gigabyte MA74GM-S2
Apacer 1GB 800MHz
Gigabyte 7300GT 256MB DDR2 (ima da leti kad postane server)
Maxtor 40GB (i ovaj će da leti čim se nakupe pare)
LG DVD čitač
JNC kućište sa pleksiglasom + frontier 400W (i ovo napajanje će da leti čim se nakupe pare, huči kao nenormalno)

za letnji raspust će se pretvoriti u server i firewall, treba da se zameni napajanje i da se uzme neki normalan hard, trenutno služi kao mašina kad se okupi društvo pa se optereti LAN

(ovo je Thermaltake neonka)

7300GT sa CM coolviva kulerom s tim što je originalni vent crkao pa sam sad ovo nabudžio, dere se mnogo, moraću nešto da smislim, pasivno nema šanse da je hladim

(nastavak u sledećem postu)

Poslednja izmena:
ljubimac broj dva:
(procesor fali, nabaviću u narednih par dana :p, kuler je montiran na prazan socket)
GA-945P-S3 (moja prva ploča, slučajno spaljena, vraćena u život)
MSI 7600GT 256MB GDDR3
2x512MB PQi 533MHz
Hitachi 80GB
Gigabyte rezač
JNC kućište (i ovo i ono prethodno sam za DŽ nabavio)
Blueberry napajanje od 450W (napajanje koje sam prvo kupio, odsečena mrežica zbog buke)

ovo je bekap makina, ne znam šta ću sa njom, možda je i prodam kasnije

pored svega ovoga, tu su:

moj stari komp (sada stavljen amd athlon XP 2000+ umesto thunderbirda na 950mhz, matora chaintech ploča, 640mb sdrama, gf4, moja majka ga koristi, ubuntu je na njemu)

konfa koja bleji u ćošku (duron na 700mhz, slična chaintech ploča, 256mb rama, s3 savage4 kartica, hard nema)

i naravno msi wind i konfa iz profila :)

(i u ormanu još par ploča, napajanja, grafičkih, procesora, štapova memare itd...)

aj samo nemojte da me mračite što nisu sređeni, mrzi me, i znam da su kućišta očajna, al što je džabe i bogu je drago ;)

Poslednja izmena:
Hihihih.... Ja sam skoro bio kod ortaka imao gomilu nekih satarih kompova i ladno smo spojili 6 kompa ono za PIV od tih starih durona,celerona...... Ubijali vreme i grejali se uz ladno pivo :-D . Mada ovoj temi si trebao malo da doprineses i sakrijes malo kablove :-D

Svaka cast jbl-u i Illidan-u! Evo i mog pokusaja, potrudicu se naravno da to izgleda jos bolje cim se ukaze prilika. :)

P.S. Zna li neko gde mogu da pazarim crne SATA kablove?

Prilozi

• 100_6005.jpg
    100_6005.jpg
    439.4 KB · Pregleda: 184
  • 100_6011.jpg
    100_6011.jpg
    423 KB · Pregleda: 143
  • 100_6012.jpg
    100_6012.jpg
    443.2 KB · Pregleda: 133
PA to jedino da vidis kod nekog ko ima servis za racunare pa da mu zapali neko od neke ploce mada sam slabo to vidjao,ja imam 1 ali samo za externi HDD, ako ti ponestane opcija tu je uvek crni sprej :-D

Ima crnih sata kablova, recimo obicni Chieftecovi ili sleeve-ovani Revoltec.:)

Vrh Dno