Šta je novo?

Moje skrivanje kablova - iliti unutrasnjost vaseg kucista

Pozdrav svima.
Zainteresovala me je ova tema pa sam i ja poradio malo na unutrašnjosti moje mašine.
Prvi pokušaj, ne mož' bolje. Ili može?Pogledajte prilog 55213
A mogu vam pokazati i zadnju stranu:Pogledajte prilog 55214

A evo kako izgleda Asgard posle još nekih malih intervencija (sečenje lima, obrtanje harda, nov kuler,...):

1.jpg 2.jpg

Samo kad bih mogao ovaj 20+4 od ploče negde da zavučem...
Ovaj za napajanje procesora nemam gde.
Ostalo je ok.

Poslednja izmena:
lepo nema sta, jos dve neonke bar,plave, i bice full, i naravno providna stranica...

@ savudin - a grafička i molex pored severnjaka? Nemoj mi reći da ti radi ta ploča bez onog nesretnog molexa?

sto ne bi radila, to je ako zelis dodatnu struju za pcie

Jeste, to piše i u uputstvu. Čak sam i kačio ventilator na njega. Taj molex je aux.

Poslednja izmena:
sto ne bi radila, to je ako zelis dodatnu struju za pcie

Moja greška, normalno da mu ne treba taj molex kad nema diskretnu grafiku, a kad moraš da ga uključiš kvari sliku koliko god dobro da središ kabliranje.

evo i moje unutrasnjosti thermaltake xasera vi

08122009278.jpg

Prilozi

• 08122009278.jpg
    08122009278.jpg
    552.6 KB · Pregleda: 267
Napokon sam zamenio moje kinez kuciste (iliti bolje recenno uzeo sam boljeg i lepseg kineza: Blueberry CN 832
Ovo kuciste je bas nezahvalno za sakrivanje kablova... na monogo mesta bi trebalo da se sece a ja to ne zelim i necu da radim... zasad izgleda ovako:
Aaaaah, kad vidim SocketA plocu sa VIA cipsetom i odgovarajuci Spire/Speeze cooler, odma' se setim starih dobrih vremena i naidje mi toplo oko srca... :smoke:

Na taj 3850 se ne obazirem :p... ali na sam pomen tog AGP-a, opet mi se ugrejalo srce :D:D:D

a 1GB DDR 400 memorije :test: :D
Aj necemo vise da kvarimo temu :D

Poslednja izmena:
Ja brate volim kad se racunaru vidi dusa:D

Prilozi

• untitleddas.jpg
    untitleddas.jpg
    72.4 KB · Pregleda: 369
Poslednja izmena:
Kakav ti je to kontejner na procesoru? :d
Da nema ovih silnih kablova od HDDova, bilo bi sasvvim OK.

Poslednja izmena:
odavno nisam video vecu Entropiju:)))))))

tt soprano rs

svi predlozi i sugestije dobrodosle ;)

Evo sutra stizu slike da vidite kao od prilike to treba da izgleda kada ga to radi moja malenkost ako jos niste nasli ideje.... Javite se drage vojle cu vam pomoci... Zman da je od zadnjeg texta proslo skoro mesec dana ali verovatno ce ovo nekom koristiti sto cu da stavim, ili da me pita.

haf 932

jedino sto nikako ne moze da se sakrije su front audio i zalmanov kabal od mfc2

baci taj ide kabl...

dok ne crkne optiarc nema sanse ;)

Evo kako to kod mene izgleda... Daleko od najboljeg, ali nije ni lose :). Meni estetika nije toliko vazna, tek toliko da ne vise kablovi na sve strane.

PS Znam da je prasnjavo, nema potrebe isticati ocigledno ;). Kuciste se cisti na svaka dva meseca. Filtere sam stavio, ali ova fina prasina se opet uvlaci.

extra je s obzirom da ne mozes da provuces kablove iza

Fino si složio sve!

Hvala vam na komentarima, sta drugo da kazem... :)

Kapiram i ja da tesko moze da bude bolje od ovoga (mozda jos koju vezicu da stavim). Ovo kuciste nema menadzment za kablove, niti imam modularno napajanje, pa mi je cilj bio da sve povezem i posklanjam ispred ventilatora i iz sredine kucista, kako ne bi ometalo kretanje vazduha. Srecom, nema vise onih groznih trakastih kablova, ovi SATA su mnogo zahvalniji po tom pitanju :)

Nije lose...Meni je kratak ovaj 4-8pin pa nisam mogao da ga sakrijem iza ploce ti mozes da ga provuces ispod ploce da se nevidi i ukljucis ga gore... Mislim da mi je tu preporuku dao ilidan ali meni naLCpoweru od 750w je malo krace pa ne moze... Ali o5 sam ga nekako uglobio da se sto manje vidi... Evo pogledaj-----> http://www.youtube.com/watch?v=EnpIfYryKLo

Da, meni je s ovim glupim kablovima od Fusion-a jedino resenje onaj produzni, samo ne znam, negde sam citao da je to dodatni otpor, gubi se jacina struje itd.

Nazad
Vrh Dno