ajde ti pokreni 3dfx thread u podforumu grafičke kartice ako smeš, ima da te kamenuju
Novi clanovi moje kolekcije...
Novi clanovi moje kolekcije...
[flame] Ja sam uvek govorio - da su nesto valjali ne bi nestali sa trzista [/flame]
:-devil-:
3Dfx je ubila zelna odvratna Nvidia :wc::wc::wc::wc:
malo poštovanja za kompaniju koja je uvela revoluciju![]()
V2 sa aktivnim hladjenjem sam uzo od Glory-a, takodje i ove 3 V2-jke.
http://futuremark.yougamers.com/forum/showthread.php?t=3985
http://www.3dfxzone.it/enboard/topic.asp?TOPIC_ID=3005
samo da prijavim na šta sam upravo naleteo:
lik ladno prijavljuje da je guild wars igriv na voodoo5! pa da li je moguće? sve sam očekivao, ali da kartica iz 2000. godine gura mmo naslov iz 2005.Kod:http://futuremark.yougamers.com/forum/showthread.php?t=3985
još jedan lik je prijavio kako je igrao wow 0_0 uzmite u obzir da je to sve bez optimizovanih drajvera i bilo kakve podrške! kako bi tek bilo da su pisali nove drajvere i optimizovali sve lepo... gde su sad 3dfx hejteri da ih čujem?
![]()
Mi nismo hejteri, mi smo realni![]()
P' dobro, i moja trenutna GF 5900XT koja je iz 2004. gura HAWX koji je iz 2010...
EDIT: pardon, iz 2009.
dobro, ako si realan i ako 3dfx nije ništa učinio i ako su ostale kompanije imale bolja rešenja u vreme kada je 3dfx postojao, ajde mi molim te objasni zašto onda tomb raider, koji upravo igram, bez 3dfx kartice ima pixele ko cigle o teksturama ne može ni da se govori, a kada imaš 3dfx karticu sve je tako lepo, da čovek prosto ne poveruje da je igrica iz 96. to je recimo radilo samo na 3dfx karticama.
3Dfx je ubila zelna odvratna Nvidia :wc::wc::wc::wc:
V2 sa aktivnim hladjenjem sam uzo od Glory-a, takodje i ove 3 V2-jke.
Jednoj je skidao GPU-ove da pravi priveske osakatio karticu :smackbum::smackbum::smackbum:
Necemo da se svadjamo bespotrebno - 3dfx je imao svoje mesto ali nisu igrali pametno posto su mislili da mogu sve sami da rade - arhitekturu, proizvodnju, marketing... Neki drugi koji su tada bili inferiorni su ocito igrali pametnije i sada su veliki... Da nisu kupili STB i da su umesto njih izabrali nV kao partnera danas bi sigurno i dalje postojali pod imenom 3dfx. Drugo, totalno su ignorisali OEM trziste jer nisu imali dovoljno kapaciteta i snage da se sa tim bore sto je bio jos jedan los potez.
Sto se igara tice situacija je ista kao i danas - i danas imas igre koje OTB rade bolje na nV GPU nego na ATi GPU. Kljucna rec je optimizacija, naravno. Tako je i taj tvoj Tomb Rider ocito optimizovan da dobro izgleda na 3dfx karticama a na ostalim - pa... kako bude.
jes, ma ko se svađa, što bi se svađali. ne oko delova za kompjuter sigurno. samo nije bilo baš kao što ti kažeš. da su ignorisali oem segment jesu, ali i trebalo je, jer su to bile kartice za entuzijaste, a ne za nekog ko će da kupi gotov paket i da ga zove pemtijum četvorka :d 3dfx je jedna od retkih kompanija koja je pokušala da pruži maximalni kvalitet svojih proizvoda, možda su zato i kupili stb i krenuli sami da prave kartice. čisto da se zna od tada su sve 3dfx kartice isporučivale sa 10 godina garancije. ko od sadašnjih proizvođača daje 10 godina na neku core komponentu?
a to za igre je tačno, ali u slučaju 3dfx-a nije baš tako, znamo svi. nije u pitanju to da li će tomb raider raditi bolje na 3dfx kartici ili na nv, nego da li će raditi? fora je u tome što si pre 3dfx-a imao samo pixele velike ko cigle i softverski rendering, tu je 3dfx uskočio i doveo hardverski 3d rendering u igrački svet, iako nisu što se kaže izmislili 3d, oni su ga da upotrebim jednu tako popularnu reč danas reinventovali. ali ne kao čika steva što je kobajagi reinventovao telefon nego stvarno. ovaj tomb raider koji mi se tako igra, a nemam vremena sad da ga ozbiljno igram će na nv kartici raditi samo preko glide emulatora.
nije sve crno belo, kompanija 3dfx je po mom mišljenju sistematski uništena, a najviše zbog toga što je pokazala zube majkrosoftu. meni je u principu uvek žao kada se neki igrač povuče sa tržišta jer oni koji ostanu kreću sve bahatije da se ponašaju, čak monopolistički, da drugi ne mogu da uskoče ni da hoće. zamislite da možete da birate danas između 4-5 proizvođača kartica koliko bi povoljnije i bolje bilo po nas kupce...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari