Šta je novo?

Moja kolekcija 3dfx Voodoo grafickih kartica

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ja sam svoj Diamond Voodoo 2 SLI prebacio u moderniju Athlon X2 masinu i tu ce i ostati na duze...
Ostatak kolekcije, posto od Nove godine idem na PhD u USA, ce polako preci u vlasnistvo jednog naseg clana bencha. Dugo se skupljalo, ali eto - I must travel light :)

jel moguce da niko nema Voodoo 2 Obsidian ? :)

@ q3railer : igras q jos uvek?

Poslednja izmena:
Retka karta....bar kod nas. Meni doduse nije jasno kako to niko nema npr. Voodoo 5500 PCI? Cak su i PCI varijante V3 karti retkost...

@ Honda

Znam druze, prosao sam celu proceduru nabavke V5500 AGP i poznato mi je kako je tesko doci do nje. I firebird je sada u toj proceduri....polako ali sigurno povecavamo broj V5 kartica u Srbiji :)

znam da je i on juri, kontaktirao me na PM. Aj' javite ako naletite na nesto, mozda bi i ja uzeo :D :wave:

Kako god da 'naletimo' nece biti jeftino. Te karte provereno idu kod nas za cifre 100-150EUR jer su uglavnom iz inostranstva pa ih lepo zabibere postarinom i carinom. Nemoj da neko shvati ovo kao reklamu, ali prosto tako je. I naravno pricamo o AGP V5500 kartama. V5500 PCI karte su u inostranstvu u startu 150USD bez troskova isporuke i carine.....pa ko voli....:(

znam da su uzasno skupe. ali, vremenom mogu biti samo jos skuplje;) tako da, nije to losa investicija:d:d pogotovo PCI verzija!

ja sam prošle godine jurio na ebay.de i redovno mi promaknu za 5 do 10 eur. kad vidim aukciju ja dam 30 eur, a one sve odu za nekih 35 - 40 - 50 kako koja. 100 evropskih novčanica je mnogo.

slazem se i ja da je mnogo, ne kazem da nije. samo zamisli za jedno 5+ godina koliko ce da vredi ta kartica ko je bude imao. vec je sada frka da se nadju, u nekoj bliskoj buducnosti vredece jos mnnooogooo vise. Tako gledano isplati se uzeti tu karticu, cuvati je ko oci u glavi. :-devil-:

I ja sam primetio da kartice koje se prodaju u USA na aukcijama odu za maksimalno 50 dolara. Cim je internacionalna aukcija cene odu gore. Ja sam bidovao bar 5 puta. Kad god nisam angazovao coveka da nudi, otisla bi za male pare. A cim bi se i mi ukljucili u trku, odma skace cena unedogled. 4 puta sam odustajao, i onda se zainatio jednom i isterao do kraja pa koliko kosta da kosta. Nisam mogao vise da to trpim. I sad je imam...preplacenu ili ne, ali je imam. A inace sve je kod nas mnoogo skuplje nego na ijednom ebay-u. Evo neki dan sam u San Dijegu kupio Seagate externi hard 2TB sa USB3 suceljem za 90 (devedeset) dolara + 8% porez. Ovde kod nas sam ga video u nekom cenovniku da kosta 150EUR. I na kraju sirotinja najvise placa. Dokle?

EDIT:
Ko ne veruje, skeniracu i okaciti racun jer ga cuvam zbog garancije...jer se vracam tamo na postdiplomske studije za mesec dana.

Poslednja izmena:
ma sta ti je...ne zivimo mi u lopovskom zemlji...sva sreca:d Cuvaj ti tog Voodooa, bice to skupocena stvarcica...:smoke:

Evo i racuna da ne bude rekla-kazala:

racun.jpg

Dokle li ce da nas pljackaju ovde....

@ Honda

Znam druze, prosao sam celu proceduru nabavke V5500 AGP i poznato mi je kako je tesko doci do nje. I firebird je sada u toj proceduri....polako ali sigurno povecavamo broj V5 kartica u Srbiji :)

Ljudi, vi ocigledno ne trazite na pravom mestu. Naravno da se V5 5500 vise ne valja redovno na ebayu, ali to je iz razloga sto mu je cena opala, a kolekcionari gube polako interes da se makljaju za par evra.

Idite na falconfly http://www.falconfly.de/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl pod marketplace i postavite thread da trazite V5 5500 ili bilo koji drugi voodoo i dobijate odgovor i ponudu (vrlo korektnu) za par dana. Nakon sto se je moj 5500 poceo da brlja, jedan tip se sazalio i ponudio mi svoj iz Kanade za 15-tak evra.

Sve se moze naci kad trazite na pravom mestu :)

***...tebi se posrecilo, sto se meni tako ne posreci :p

@ Darko, a sto ne posaljes ubogom hondi tu tvoju kartu za 30eur, imas 100% zarade, on ce biti presrecan, a ti sebi nadjes jos bolju za male pare? :D

nije poenta da se zaradi na 3dfx hardveru već da se širi 3dfx duh i da se pomaže ljudima koji vole 3dfx. ja sam mnogo puta u životu došao u posed nekih stvari ultra jeftino, ali nikad ih nisam preprodao već sam ih uvek sam koristio, iako sam mogao da ih preprodam, i imao sam ponude za skoro pa duplu cenu. osećao bih se užasno posle toga.

Vidis, slicna nam je logika samo sto ja uvek gledam da izvucem istu kolicinu sredstava koliku sam ulozio u taj retro hardver da ne budem na gubitku. A i ruku na srce, neke stvari nemaju cenu....koliko sam samo noci zaginuo lemeci i menjajuci el. komponente ne bili oziveo neko mrtvo parce istorije...

Vidis, slicna nam je logika samo sto ja uvek gledam da izvucem istu kolicinu sredstava koliku sam ulozio u taj retro hardver da ne budem na gubitku. A i ruku na srce, neke stvari nemaju cenu....koliko sam samo noci zaginuo lemeci i menjajuci el. komponente ne bili oziveo neko mrtvo parce istorije...

baš tako, nije lepo ni u minus da se ide... a za modifikacije svaka ti čast

Moja kolekcija 3dfx-a samo raste kao pogaca u rerni. :D

Kad si sve pokupio od nas :p

Ajde obavezno da to lepo sredis i da okacis slike kolekcije da svi vide. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno