Šta je novo?

Moja kolekcija 3dfx Voodoo grafickih kartica

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Corvus Corax

Console Collector
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
915
Sledece graficke kartice posedujem u kolekciji. :)

Voodoo 1 (RealVision - Flash 3D)
voodoo1realvisionflash3.jpg

Voodoo Rush (Macronix MX86251 6MB) - Ali moja nije ovako oskrnavljena. :D
voodoorushmacronixmx862.jpg

Voodoo 2 (ProComp - G111)
voodoo2procompg111.jpg

Voodoo Banshee (Diamond - Monster Fusion 16MB AGP)
voodoobansheediamondmon.jpg

Voodoo Banshee (Diamond - Monster Fusion 16MB PCI)
diamondmonsterfusion16m.jpg

Voodoo 3 2000 AGP (original)
voodoo32000agp.jpg

Poslednja izmena:
Kako jadno izgledaju graficke, a onda kad su mi trebale (1997-99. godine), balavio sam za njima. Tad sam bio na 2D :smash:.

Eh... ja još uvek imam Voodoo 1 i to baš taj Flash 3D :)
AGP Diamond Monster Fusion Banshee sam imao, ali nije više kod mene.
Imam još V3 2000 i Voodoo 5 5500 :p

A ja imam:

Voodoo2 SLI 3x (dva uparena i jedan neuparen) od kojih mi je najdrazi SLI od Diamond Monster kartica sa TennMax Stealth coolerima :D, zatim Voodoo 3 3000 AGP, Voodoo 3 2000 PCI, Voodoo 3500 AGP, i Voodoo 5500 AGP. Eto vam! :p

PS. E da, imam i jos jednu Diamond monster V2 ali sa 8 MB memorije - istu kao onu sto je ZokiNS lemilicom sredio greskom. A od ove dve karte sto su mi u neuparenom SLI-ju jedna je kao ova gore na slici G111.

Poslednja izmena:
Mrzim vas, ja imam samo jednu V2... :D

mislim da je ovo prava prilika da onaj ko ima (viška) pruži onome ko nema :)

ja neću da pišem šta imam od Voodoo kartica (mislim da već i vrapci znaju :p), ali ću dodati da imam jedan PCI Creative Voodoo Banshee 16MB :)

Ja imam Voodoo Banshee u AGP-u sa 16MB memorije, ko je vendor neznam.

A karticu mi je dao drugar koji je mislio da je neispravna, ja je probao i video da radi, i zamalo da je stavim u mikrotik ruter, kad ono pogledah piše na njoj 3DFX. :)

Inace pripremam se uskoro da se resim nekih retro stvari koje su mi visak, jer idem u inostranstvo (ako sve prodje kako treba, na par godina) samo jos uvek nemam status da mogu da okacim oglase :D Tako da ako me vidite da natrabunjam sledecih 30-40 poruka na brzaka da znate zasto :D

Salu na stranu, vec sam poceo da sredjujem hardver po kuci i da prodajem viskove, sredio sam i mrezu, stavio ruter...*** trebam da ostavim sestru i matorce u maksimalno funkcionalnom okruzenju (svako ima svoj komp inace) koje zahteva gotovo nula odrzavanja i gde sve radi samo i bez problema...jer oni su ipak korisnici (doduse jako disciplinovani), a ne administratori. BTW. caleta sam nalozio da sredimo sve podatke na jedno mesto...i danas je proveo dan skenirajuci stotine nasih starih fotografija...:D

Inace pripremam se uskoro da se resim nekih retro stvari koje su mi visak, jer idem u inostranstvo (ako sve prodje kako treba, na par godina) samo jos uvek nemam status da mogu da okacim oglase :D Tako da ako me vidite da natrabunjam sledecih 30-40 poruka na brzaka da znate zasto :D

Salu na stranu, vec sam poceo da sredjujem hardver po kuci i da prodajem viskove, sredio sam i mrezu, stavio ruter...*** trebam da ostavim sestru i matorce u maksimalno funkcionalnom okruzenju (svako ima svoj komp inace) koje zahteva gotovo nula odrzavanja i gde sve radi samo i bez problema...jer oni su ipak korisnici (doduse jako disciplinovani), a ne administratori. BTW. caleta sam nalozio da sredimo sve podatke na jedno mesto...i danas je proveo dan skenirajuci stotine nasih starih fotografija...:D

vrh offtopic, sve vezano za 3DFX i Voodoo :p :d

Sta cu kad ste mi dragi, a i kad sam iskren :) Ajde i ja cu sutra prekosutra da okacim fotke ovog sto imam, posto ionako mi ne gine sredjivanje sobe.

UF, imao sam Voodoo 3 3000 i nikad oštriju i lepšu sliku posle nje nisam video!

Steta sto nemam SLI kabl. Nisam mogao nikako da nadjem. :(

Oдакле бре вама паре за рачунар 90тих :D.

Izvini, lapsus. :) Nisam hteo da kazem SLI kabl, nego onaj VGA kabl sto spaja dve graficke kartice (2D i 3D).

@Corvus Corax: da nisi možda ti kupio onu kolekciju Voodoo grafičkih na Limundu. Bilo je 5-6 komada za 1200din.

imam ja jedan pravljen od VGA kabla, nije lep, ali radi.. jel ti treba? :) ako ti treba, pošalji mi PM.

BTW ja sam negde već rekao.... pravio sam od FDD kabla SLI kabl (takođe), nisam smanjivao dužinu, već samo skratio potrebne žice i prespojio u pravi raspored. kabl je dosta duži od specifikacija (ima oko 15cm), ali sve radi, mada se ponekad desi kašnjenje u slici (tearing).

ovo bi i meni trebalo :) P.S. Garancija od 10 godina na kabl, ovo se ne viđa često :D

A taj kabl ce da pasuje samo na V2? Za Banshee i V3 je drugaciji koliko vidim.

Prebacio si me odmah na Voodoo2 pa sam zaboravio da imas i Voodoo1

nisi dobio taj produžni kablić ni uz V1 a ako jesi upotrebi njega za V2

V1 i V2 su samo 3d karte i treba im 2d karta da bi video 2d sliku zato se isporučuje taj mali produžni kablić da bi 2d slika "prolazila" kroz v1/v2 dok ne startuješ igru za voodoo karticu koja ce da preuzme prikaz na monitoru

u principu možeš i bez tog kabla ako te ne mrzi da "žongliraš" sa kablom od monitora
startuješ igru koja ima podršku za voodoo a onda prebaciš monitorski kable :d u gornji konektor od voodoo

Banshee, Voodoo3, Rush su 2d/3d karte zato i imaju samo izlaz za monitor

PS nemoj da koristiš Banshee, Voodoo3, Rush kao 2d kartu u "egzibicijama" sa v1/v2 nego stavi neku "pravu" 2d karticu da se voodoo kartice ne "otimaju" koja će da "pusti sliku"

Poslednja izmena:
Info....
Danas na najlonu bila jedna 3dfx Voodoo 5 agp slot za 250 dinara....
Nisam je kupio zato shto mi netreba nadam se da nisam pogreshio....
Inache koliko takva jedna kartica koshta na trzishtu???

cena... sitnica... kod nas oko 50e traže za V5, u inostranstvu malo manje... nego, što je ne kupi, kad i neispravna vredi više? :p

Mene je jedna takva Voodoo 5500 na e-bay zajedno sa isporukom iz Amerike i sa carinom izasla 110EUR. Sto ne kupi tu za 250din?? Bar ako su originalni hladnjaci moze to da se iskoristi...

Imao sam i ja Voodoo 3 2000 16MB AGP, prva 3D kartica na prvom kompu celeron II 300Mhz i 32mb rama, e to je bilo vreme, sve je sljakalo vrh na voodoo karticama. Posle 2 meseca kad sam nabavio voodoo nestane struje i kad je dolazila sprzila mi ceo komp, sa sve karticom, ispizdeo sam. Al dobro, za ta 2 meseca, kartica je bila vrh vrhova!

@q3railer

Tuga covece...mogu misliti kako ti je bilo tada. Ja u to vreme sam poznavao samo jednog coveka koji je imao Voodoo3, i brdo ostalih koji bi ruku dali za takvo parce hardvera....

Info....
Danas na najlonu bila jedna 3dfx Voodoo 5 agp slot za 250 dinara....
Nisam je kupio zato shto mi netreba nadam se da nisam pogreshio....
Inache koliko takva jedna kartica koshta na trzishtu???

A jel vredi to da se kupuje na najlonu?
Mislim, radi li to uopste?

@q3railer

Tuga covece...mogu misliti kako ti je bilo tada. Ja u to vreme sam poznavao samo jednog coveka koji je imao Voodoo3, i brdo ostalih koji bi ruku dali za takvo parce hardvera....

Jeste, al baksuz je baksuz. Ali najjaca stvar tada je bila to sto bez obzira da li imas vudu 1, 2, ili 3, sve igrice su radile maksimalno dobro. Secam se prve igrice na toj kartici, urban chaos, koji je radio i u software renderu, ali u 3Du na vudu 3jci, to je bio dozivljaj. Slicno i sa NFS4 i MDK2. To su bile igrice. Danas odigram neku novu igricu svega dan dva, smore me i brisi, dok Quake 3 igram 9 godina i jos je zanimljiv kao prvi dan. ***, zna se Voodoo kartice, legende 3D igranja!:)

Jeste, al baksuz je baksuz. Ali najjaca stvar tada je bila to sto bez obzira da li imas vudu 1, 2, ili 3, sve igrice su radile maksimalno dobro. Secam se prve igrice na toj kartici, urban chaos, koji je radio i u software renderu, ali u 3Du na vudu 3jci, to je bio dozivljaj. Slicno i sa NFS4 i MDK2. To su bile igrice. Danas odigram neku novu igricu svega dan dva, smore me i brisi, dok Quake 3 igram 9 godina i jos je zanimljiv kao prvi dan. ***, zna se Voodoo kartice, legende 3D igranja!:)

Ovo mogu da potpisem. Trenutno nemam vremena da igram igrice, ali kada stvarno su igrice na voodoo kartici bile nesto posebo. Mada, mozda smo mi bili mladji pa je u tom caka. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno