Ne bih ih otpisivao, imaju oni još potencijala. Oly ima odlične inženjere, ali morone u menadžmentu i marketingu (ti zapravo diktiraju sve).
Ovaj novi UZ model jako obećava, a ako zaista dođe sada, kao što se priča, gama Olympus DSLR-ova sa live-viewom i ugrađenim AS mehanizmom, mogu da se "ponovo rode", baš kao Pentax. Pentax je jednim potezom i sa 2 dobra aparata (K100D i posebno K10D) od prežaljene firme postao pravi hit u zadnje vreme.
Tom Hogan je od poznatijih potpuno prežalio Pentaxa i čak prognozirao njihovo povlačenje. Lepo reče čovek da je skroz omašio.. Olympusu može da se desi slično, ako su kadri, potencijal sigurno imaju.
Njihov potencijal je u daleko najmodernijem sistemu objektiva, koji čak mogu da rade upgrade FW-a preko aparata (isto i blicevi). Najmanji senzor izaziva česte sprdnje jer zaista ima najviše šuma, ali zato omogućava telecentričnost objektiva, f/2.0 zumove, a i trebao bi da omogući mnogo bolji AS, je je duplo lakši senzora APS veličine. Dakle neophodni su im AS i moderan AF sistem u telima. Ja sam tu nadu imao pre prošli PMA, pa su me razočarali i zato odustadoh od Oly sistema. Možda sada ubodu, videćemo..