Specifikacije izgledaju odlično. Samo još da vidimo izvedbu. Pre svega kako će objektiv izdržati - brine oštrina po ćoškovima i CA. Takođe, kako će Oly da implementira đuskajući CCD (Minolta je to uradila odlično na A seriji). Jasno, i brzina AF - teže je sa većim opsegom objektiva. Ako objektiv bude makar na granici prihvatljivost, stabilizacija i fokusiranje dobri, i ja postajem zainteresovan.
Specifikacije su zaista sjajne. 28mm u omanjem UZ aparatu - odlično. 500mm - lepo. Obe krajnosti u istom aparatu - sjajno.
Za one koje mrze da računaju - da bi se 500mm implementiralo kropovanjem sa 300mm objektiva, potrebno je 7MP * (500/300)^2, tj. oko 19MP. Inače, meni obično treba raspon od 28-130mm, pa onda što duže, 400mm i više. Drugim rečima, kada mi je 150mm tesno, uglavnom bih voleo 400-500mm. Ovaj opseg 28-500mm, kao sa video kamera, deluje super, samo ako zaista uspe da pruži prihvatljiv optički kvalitet.
Ima RAW, što me ne zanima više kod ovakvih aparata, ali ima kome treba.
Ali zato ima vrlo, vrlo zanimljivih 7fps na 3MP do 15 frejmova. 3MP je sasvim dovoljno za kućne fotke da uhvatim moju devojčicu kako vozi bicikl ili skače u vodu. Ili bilo šta slično. Sumnjam da AF može tada da prati ikakav pokret, ali uz prefokusiranje bi trebalo biti vrlo upotrebljivo.
Čak ni xD više nije tolika muka kao ranije. Da sačekamo mart negde i da vidimo na šta liči. Ako ispadne OK, to u mojim očima briše S3, FZ7 i ostalo potpuno sa spiska potencijalno zanimljivog drugog aparata.