Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Da malo vaskrsnemo nekada jako popularan mod :)

Za vikend sam sredjivao ormar i sasvim slucajno naleteo na 775 maticnu plocu na koju sam skroz zaboravio da sam je i imao. Posto vec imam neko prazno serversko kuciste, neki Arctic Freezer kuler i HD6970 kontao sam da sklopim ovu masinu pa neka mi stoji u rezervi, jos uvek se mogu koristiti za sve osim za igre.

U pitanju je GA-P35T-DQ6 maticna ploca koja ima 4 slota za DDR3 memoriju. Na zvanicnom sajtu stoji da je max RAM 8GB, ali sam nalazio po stranim forumima da su neki uspevali da poteraju 16GB RAM-a na P35 cipsetu, ali ne i konkretno na ovoj ploci. Da nije neko slucajno ima iskustava sa ovom plocom? Ako ne moze 16GB RAM-a, onda bih pre uzeo 4x2GB nego 2x4GB.

Ako radi jedan modul od 4Gb = verovatno da će raditi i sa sva 4 modula od po 4Gb = 16Gb.

DDR3 treba da radi sa 4x 4GB modulima bez ikakvih problema. Takve ploče (samo DDR3) su bile retke za tu platformu.

Problem je bio sa DDR2 modulima kapaciteta 4GB. Samo su specifični i jako retki radili sa Intel platformom (Core 2 Duo i Core 2 Quad). Na AMD-u su radili najnormalnije.

Hvala na informacijama! Ja sam mislio da je max RAM odredjen cipsetom i samim BIOS-om.

Ako neko slucajno ima na prodaju 4 x 4GB po nekoj razumnoj ceni i da je iz NS-a, neka se javi u PM. Lakse mi tako nego da se vijam po KP-u.

Joj da, koji throwback u osnovu skolu kada sam tek pocinjao sa servisiranjem racunara. Limundo bio na vrhuncu, a i secam se gomile DDR2 memorija od 4GB i u naslovu samo za AMD.

DDR3 treba da radi sa 4x 4GB modulima bez ikakvih problema. Takve ploče (samo DDR3) su bile retke za tu platformu.

Problem je bio sa DDR2 modulima kapaciteta 4GB. Samo su specifični i jako retki radili sa Intel platformom (Core 2 Duo i Core 2 Quad). Na AMD-u su radili najnormalnije.
Sećam se da sam u to vreme jurio Kingston HyperX sa specifičnim čipovima. A u to vreme je Kingston koristio iugrađivao PET različitih proizvođača čipova u različite serije istog proizvoda. Dakle jurio sam samo polovno, inače sa novim modulima je bila lutrija, ko da kupuješ Kinder jaje, nikad ne znaš dal' ćeš da ubodeš Micron, Hynix ili nešto peto.

Pa bravo, sta sam ploca izmodovao u to vreme dok nisu nenormalno podigli cene za xeon 771 procesore. Ja imam licno moju komplet masinu koja i dalje radi, komsija je do pre neki mesec terao teknove na takvoj masini.

I kod mene je u životu jedan kompletić, mada ga retko palim zadnjih godina, a nema se zašta prodati, veća mi je sentimentalna vrednost. A i lepo izgleda

Pa bravo, sta sam ploca izmodovao u to vreme dok nisu nenormalno podigli cene za xeon 771 procesore. Ja imam licno moju komplet masinu koja i dalje radi, komsija je do pre neki mesec terao teknove na takvoj masini.
Ja sam uzeo X5460 za 10$ na Aliju. Ovi nasi prodavci stvarno nisu citavi, traze po 30-40e za tu starudiju. Nasao sam i 6 modula sa hladnjacima od po 4GB pa kada to sve stigne onda cu da se igram malo. Mozda predjem BF3, Farcy, Crysis 1, CoD i slicne igre da se malo prisetim starih dobrih dana.

Da malo vaskrsnemo nekada jako popularan mod :)

Za vikend sam sredjivao ormar i sasvim slucajno naleteo na 775 maticnu plocu na koju sam skroz zaboravio da sam je i imao. Posto vec imam neko prazno serversko kuciste, neki Arctic Freezer kuler i HD6970 kontao sam da sklopim ovu masinu pa neka mi stoji u rezervi, jos uvek se mogu koristiti za sve osim za igre.

U pitanju je GA-P35T-DQ6 maticna ploca koja ima 4 slota za DDR3 memoriju. Na zvanicnom sajtu stoji da je max RAM 8GB, ali sam nalazio po stranim forumima da su neki uspevali da poteraju 16GB RAM-a na P35 cipsetu, ali ne i konkretno na ovoj ploci. Da nije neko slucajno ima iskustava sa ovom plocom? Ako ne moze 16GB RAM-a, onda bih pre uzeo 4x2GB nego 2x4GB.
Bravo! Kakav flashback! 11 godina prođe kao od šale..

Nazad
Vrh Dno