Back to 2014...
Od viška 775 ploča su mi ostale pomenuta P5W-DH Deluxe, P5K-E WiFi i GA-P35-DS3L, stavio sam stiker na E5450 probao u obe P35 i naravno radi, rekoh ajd kad sam već u radnji da probam i na 975x ploči. Skinuo sam bios od nekog Turčina i radi ko sat. Iako je ploča 1066, probudi se normalno na 1333, instalirao sam Win10 i radi kao sat.:cigar:
Pozdrav,da li neko ima na prodaju plocu,proceosor (mod771) i memoriju ?
Moze u inbox.
Imaš na ovoj adresi Vanillu + Xeon + AHCI: https://www.bios-mods.com/forum/Thread-ASUS-P5K-Microcode-For-LGA771Pozdrav svima. Ja još koristim ovaj stari E5450 Xeon koji kuca na 3,66GHz na Asusovoj P5K ploči. BIOS je 1201 modovan a OS je Win7 64. Imam Samsung SSD 850 PRO 512GB. E sad u BIOS-u pod SATA konfigurisanjem može da se izabere samo IDE mod. Izgleda da u to vreme ASUS nije imao licencu za Intel ICH9 čipset, pa zato i nema opcije za izbor AHCI moda, koji meni treba. Našao sam ovde još jedan modovani BIOS koji uključuje AHCI mod, ali se bojim da taj nema ubačen mikrokodove za E5450 Xeon. Najbolja kombinacija bi bila ova 2 već modovana BIOS-a. Dakle da ima ubačene mikrokodove za E540 Xeon i uključen izbor za AHCI. Da li neko zna kako se to radi ili možda već ima takav ROM za flešovanje BIOS-a?
Nije tačno. AHCI postoji na Intel baziranim pločama čim se pojavio, licenca ne zavisi od proizvođača ploče već od čipseta.koristim ovaj stari E5450 Xeon koji kuca na 3,66GHz na Asusovoj P5K ploči. BIOS je 1201 modovan a OS je Win7 64. Imam Samsung SSD 850 PRO 512GB. E sad u BIOS-u pod SATA konfigurisanjem može da se izabere samo IDE mod. Izgleda da u to vreme ASUS nije imao licencu za Intel ICH9 čipset
Imam P5K sa zvaničnim ASUS BIOSom i nema AHCINije tačno. AHCI postoji na Intel baziranim pločama čim se pojavio, licenca ne zavisi od proizvođača ploče već od čipseta.
Čim koristiš Xeona, znači uflešovan je modovan BIOS. Međutim ...
Verovatno je uflešovan (loše) osakaćen BIOS, jer modovani ne može "da stane" u čip. Ja sam to rešio tako što sam sâm radio modifikaciju i iz njega izbacio kineske jezike a zadržao sve funkcije.
Nije, Boki. Evo, prekjuče sam modovao P5K SE i nije bila sa AHCI podrškom. U pravu je Kolega, treba mu tačno to što traži. Linkovao sam mu odakle da skine P5K bios i sa jednim i sa drugim..Nije tačno. AHCI postoji na Intel baziranim pločama čim se pojavio, licenca ne zavisi od proizvođača ploče već od čipseta.
Čim koristiš Xeona, znači uflešovan je modovan BIOS. Međutim ...
Verovatno je uflešovan (loše) osakaćen BIOS, jer modovani ne može "da stane" u čip. Ja sam to rešio tako što sam sâm radio modifikaciju i iz njega izbacio kineske jezike a zadržao sve funkcije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari