Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

E super ako je LC-CC-120 univerzalni. :) Ne znam gde bih mogao da izgubim zakacaljke. Pa nema gde da mrdaju sa ploce. :)

A sto se tice komentara: da, lik je sa nasih prostora. Zato je i interesantno. Ipak je drugacije kada cujes na 'nasem' jeziku. (i... 'njemacka') :D

LC-CC-120 dolazi sa svim kacenjima, osim mozda za AM4(mada bi noviji lager trebalo da ima i AM4). Ono se u tom slucaju zasebno porucuje, od proizvodjaca ili uvoznika.

Takvo pitanje je bolje postaviti na temi za kuler, nego ovde.

LC-CC-120 dolazi sa svim kacenjima, osim mozda za AM4(mada bi noviji lager trebalo da ima i AM4). Ono se u tom slucaju zasebno porucuje, od proizvodjaca ili uvoznika.

Takvo pitanje je bolje postaviti na temi za kuler, nego ovde.
Slažem se. Priča ide u off. A taj LC će još da ispadne i najbolji kuler na svetu i široj okolini.. ccc.. Bio je u jednom trenutku best buy za Xeon-a. Sada više nema svrhe davati za isti 2500, kad Kolege prodaju procesore za 2000..

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Pega, ne pomazes mi bas. Ni ti a ni ivanbass1. :)

OK, koje to procesore prodaju kolege za 2000?

Druga je stvar sto vec sigurno 5-6-7 meseci imam E5450 ali nikako da ga namontiram jer mi jednostavno fali kuler. Hteo sam da uzmem nesto dobro a da mogu kasnije da ga iskoristim za hladjenje nekog jaceg procesora (kada za jedno 100 godina uzmem takav).
Znaci ja nemam kuler da valja. Mislim, nemam kuler uopste. (imam samo ovaj sto mi je fabricki od E8400 i koji stoji sada na njemu tj. dok ovo kucam). Kako god okrenes moram da ga kupim. To sto 'kolege prodaju procesore za 2000' mi nista ne znaci jer mi OPET treba fkcing kuler. Nemam ja to ovde kod sebe na stanju pa kao 'nemoj bacas pare'. Ja NEMAM kuler. Imam E5450 koji mesecima ceka (mene lenjog) da ga negde stavim. :)
Ali kako sam trebao da kupujem kuler, bio sam prilicno inertan. Sad mi dosao momenat: ajde da vec jednom namonitiram celu ovu skalameriju.

Dakle ako LC-CC-120 nije vise 'najbolji kuler nan svetu' onda mi pomozi i kazi koji jeste (za iste ili manje pare). Bre gde god nesto napisem, uvek se neko nadje da mu se cini kako nesto u vezi mog pitanja je 'off'.

Nemoj da me ljutite. :)

Poslednja izmena:
Pega, ne pomazes mi bas. Ni ti a ni ivanbass1. :)

OK, koje to procesore prodaju kolege za 2000?

Druga je stvar sto vec sigurno 5-6-7 meseci imam E5450 ali nikako da ga namontiram jer mi jednostavno fali kuler. Hteo sam da uzmem nesto dobro a da mogu kasnije da ga iskoristim za hladjenje nekog jaceg procesora (kada za jedno 100 godina uzmem takav).
Znaci ja nemam kuler da valja. Kako god okrenes moram da ga kupim. To sto 'kolege prodaju procesore za 2000' mi nista ne znaci jer mi OPET treba fkcing kuler. Nemam ja to ovde kod sebe na stanju pa kao 'nemoj bacas pare'. Ja NEMAM kuler. Imam E5450 koji mesecima ceka (mene lenjog) da ga negde stavim. :)
Ali kako sam trebao da kupujem kuler, bio sam prilicno inertan. Sad mi dosao momenat: ajde da vec jednom namonitiram celu ovu skalameriju.

Dakle ako LC-CC-120 nije vise 'najbolji kuler nan svetu' onda mi pomozi i kazi koji jeste (za iste ili manje pare). Bre gde god nesto napisem, uvek se neko nadje da mu se cini kako nesto u vezi mog pitanja je 'off'.

Nemoj da me ljutite. :)
Niko te ne ljuti. Offtopičiš sve vreme. Kakve veze ima tema sa tvojom lenjosti? Ne dozvoli joj da pati zbog iste ;)

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

:)

Bad Pega :D

Nema tema veze sa mojom lenjosti (to sam napisao nakon tvog komentara). Zasto je moje pitanje u vezi kulera LC-CC-120 ovde offtopic? Zasto? Vec sam pretrazio topic pre nego sam postavio pitanje i bilo je price o ovom kuleru. Nigde ne videh da je neko nekome rekao da je prica o kuleru 'offtopic'. Po tome i svaka prica o memoriji je offtopic jer po tom rezonu ... 'idi pitaj u temi za memoriju'?

Pitao sam ovde za taj kuler jer cu ga montirati na procesor koji ce doci kao mod na 775? Zar nije tema u vezi toga?

Ja sam jedino dodatno napisao da bih uzeo taj kuler iz razloga da 'kasnije' imam spreman kuler (a ne kao sada) pa da ga mogu prebaciti za neki drugi procesor (i leziste).

Možeš zaturiti kvačice koje ne koristiš. Dešavalo se ljudima :D

Apropo videa- heb*ga, ne mogu da uključim zvuk na poslu, pogledaću ponovo doma.

U ovom oglasu
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?413618-s1155-Tablet-s775
kolega prodaje x5460 za pomenutu cifru.
Nije ti bitno, a LC vredi tih para ako nameravaš sutra za neki mesec... da ga nakačiš npr na AM4
Podražana podnožja imaš na zvaničnoj stranici, i sa nje
Kod:
Intel LGA 775/1150/1151/1155/1156/1366/2011/2011-3/2066
AMD FM1/FM2/AM2/AM2+/AM3/AM3+/AM4

Hvala BokiPK

Ok, moze se desiti da zaturim, mada ja sve sto je u vezi hardware-a drzim na jednom mestu, svaki deo u svojoj kutiji. :)

Sto se tice kolege koji prodaje onaj x5460 ok, u pravu si, nije mi bitno, jer vec imam E5450 koga su kinezi za Ali-a vec pripremili tako da se ja ne mucim sa sticker-ima i seckanjem lezista. :)

A za kuler, mislim da se razumemo dobro. Jednom uzmem nesto da valja i imacu ga i za ubuduce (u svakom slucaju ce uvek biti bolji od 'stock kulera'). Jedino znaci trebam da pitam (pazim) da li je 'novije pakovanje' pa da ima kacenje i za AM4.

Ok, hvala jos jednom. To bi bilo to. Izvinjavam se na 'offtopic-u'. ;)

Evo i kolege koji prodaje pomenuti proc :D
Mnogo ste ga razvukli sa kulerom umesto prosto da kazete...
Ja ga imam i ima kacenje za skoro sve sockete.
Dobijas sve kad ga kupis.
Narucio sam od njih za AM4 i stiglo za 2-3 nedelje.
Kuler jeste najbolji na svetu za te pare.
Za xeona je i vise nego dovoljan.
Btw kome smeta cena pomenutog procesora od kolege, on uvek moze da naruci za 17$ i da ceka da mu stigne 3+ nedelje i da razmislja da li ce da stigne ispravan i da li ce da mu naplate carinu.
Ima i onih koji ovde prodaju price da ih nabavljaju za dzabe, ali o njima tek ne treba raspravljati xD

Btw kome smeta cena pomenutog procesora od kolege, on uvek moze da naruci za 17$ i da ceka da mu stigne 3+ nedelje i da razmislja da li ce da stigne ispravan i da li ce da mu naplate carinu.
Ima i onih koji ovde prodaju price da ih nabavljaju za dzabe, ali o njima tek ne treba raspravljati xD
Sta, imamo haslere za procesore koji kostaju 10e i manje? Gde ide zemlja...

Kupi kuler i nek te sluzi. Nisam ispratio pricu ali ako gadjas 4.00GHz ne bih razmisljao koji cu kuler da uzimam. :)
Pogotovo zato sto ide na sve moderne sockete, mozes na mesec dana da ga menjas iz masine u masinu. :)

Sent from my PandaS7Edge

Sve zavisi koji OC oces a da je dovoljan i vise za xeone nece da bidne :D

Hvala BokiPK

Ok, moze se desiti da zaturim, mada ja sve sto je u vezi hardware-a drzim na jednom mestu, svaki deo u svojoj kutiji. :)

Sto se tice kolege koji prodaje onaj x5460 ok, u pravu si, nije mi bitno, jer vec imam E5450 koga su kinezi za Ali-a vec pripremili tako da se ja ne mucim sa sticker-ima i seckanjem lezista. :)

A za kuler, mislim da se razumemo dobro. Jednom uzmem nesto da valja i imacu ga i za ubuduce (u svakom slucaju ce uvek biti bolji od 'stock kulera'). Jedino znaci trebam da pitam (pazim) da li je 'novije pakovanje' pa da ima kacenje i za AM4.

Ok, hvala jos jednom. To bi bilo to. Izvinjavam se na 'offtopic-u'. ;)
Ma uzmi LC nećeš pogrešiti :)

I oslobodi PM sanduče.

Sve zavisi koji OC oces a da je dovoljan i vise za xeone nece da bidne :D

Svaki na 4Ghz ima da oladi bez problema.
I to minimum 4Ghz.
Za ove ispod toga necu ni da komentarisem da li je dovoljan ili ne.
Sad, ako neko misli da mu daje 1.5v, to naravno da nece da moze.

Da li neko ima neku pristupačnu ploču da ponudi, po mogućstvu što povoljnije jer mi finansije ne dozvoljavaju mnogo da pravim neki izlet nažalost, ova moja iz postova sa par strana pre počela da zeza, iz 10-og puta diže sistem, vadio sam bateriju, i ostale komponente, jedva i do biosa uspem da uđem, kad uđe posle radi, ali po nekoliko puta neće ni do biosa samo stoji onaj logo i ne mrda.... e sad.... pošto ova moja nije videla više od 3gb u bilo kojoj varijanti, odgovaralo bi mi da naredna vidi više jer imam 4 ddr2 ram modula....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ma uzmi LC nećeš pogrešiti :)

I oslobodi PM sanduče.

ok :)

@qQq: hvala za komentar. Gledam da kupim dobar kuler ali ne da bih obarao svetske rekorde u overkloku vazdusnim hladjenjem, kao Nenad i Pega. :) Ja samo hocu nesto sto je dovoljno dobro da to mogu koristiti i u buducnosti za neke druge procesore (lezista), pa da 'prebacujem' sa starije masine na neku 'manje stariju' masinu. Takodje da nije bucno jer mi ovaj stock kuler od E8400 probija usi na stolu vec... zadnjih 6 godina. Koliko sam video na YT, u pakovanju dolazi jedan vent. Ali... ja mogu i sa druge strane da zakacim jos jedan?

Da da dobijes kacenje i za drugi vent.
Tih je kuler skroz.
Meni u biosu stoji da se ubrza ako predje 70c i to se jos nije desilo, a u biosu mi stoji 1.37v za procesor :)
Ne racunam testiranje stabilnosti, jer je to nebitna stvar koju ces da uradis jedanput i nikad vise samo da bi proverio da li mozes procesor da drzis na toliko i toliko.
Nemoj da ti to bude merilo koliko se procesor greje, jer ne postoji igra koja ce da natera procesor na istu temperaturu.
Generalno je odpr ako sa intel burnom dodje do 80c, meni u igrama jedva 60-65c vidi.

Poslednja izmena:
ok :)

@qQq: hvala za komentar. Gledam da kupim dobar kuler ali ne da bih obarao svetske rekorde u overkloku vazdusnim hladjenjem, kao Nenad i Pega. :) Ja samo hocu nesto sto je dovoljno dobro da to mogu koristiti i u buducnosti za neke druge procesore (lezista), pa da 'prebacujem' sa starije masine na neku 'manje stariju' masinu. Takodje da nije bucno jer mi ovaj stock kuler od E8400 probija usi na stolu vec... zadnjih 6 godina. Koliko sam video na YT, u pakovanju dolazi jedan vent. Ali... ja mogu i sa druge strane da zakacim jos jedan?

Majstor si trolovanja :) 6 godina BOX qler? Hajde više, pazari to propelerče, pa da vidimo neki SS E5440. Nadam se da to neće biti 2024. Tad nam možda ne budu ni potrebni qleri.

Btw, na koju će ploču ići proc? Koju memoriju imaš, napajanje? Imaš nešto interesantno? Tnx!

Majstor si trolovanja :) 6 godina BOX qler? Hajde više, pazari to propelerče, pa da vidimo neki SS E5440. Nadam se da to neće biti 2024. Tad nam možda ne budu ni potrebni qleri.

Btw, na koju će ploču ići proc? Koju memoriju imaš, napajanje? Imaš nešto interesantno? Tnx!

Ja? 'Majstor trolovanja'? :zgran: Pa jesam li ja zapoceo ovu (glvpu) polemiku? Ja sam samo pitao o kuleru ali neki me optuzise da 'offtopičujem', pa rekoh... ako cemo tako da igramo... :D

Elem, kazu slika govori vise od 1000 reci. Evo, samo za tebe :)

WqVXmsw.jpg

^ Nadam se da je slika dovoljno jasna. Kao sto vidis nemam nista specijalno. Sve je kupljeno pre 4-6 godina (kako-koja komponenta).

Kao sto vidis, meni taj kuler lici na stock? Sta ti mislis? Mozda mislis da sam skidao neki 'jaci' kuler, pa montirao taj stock samo zbog slikanja? ;)
2011 sam kupio tada vec 2 godine stare: Maticnu (P5Q Pro) i procesor E8400. Tada je stari vlasnik rekao da je upravo stavio (cini mi se) Noctua pastu. I (znam da sam trebao, ali nisam) do sada nisam ni jednom skidao kuler da bih mu stavio novu pastu. Jer, eto...'to radi'. A ja ne maltretiram racunar.... 'ko neki' :d

Memorije sam dokupljivao kasnije. Sva 4 modula su od po 2 GB Kingston PC8500 (1066). Znaci nista specijalno, ali mene sluze odlicno. Kao sto znas E8400 procesor radi na 3Ghz i na toliko radi i kod mene. Iako znam da je cak i na stock kuleru mogla da se podigne frekvencija ja to nisam radio.

Medjutim, u pocetku nisam imao nameru da ovu masinu rasklapam. Za to sam sam nabavio jednu P5K plocu. Ona ima nekih par pinova pokrivljenih a ja dok ne kupim lupu ne mogu da ih skroz ispravim iako sam neke polako doveo 'priblizno' do njihovog polozaja. Posto 'problizno' nije i 'dovoljno', dok to ne sredim da bude 'skoro kako treba, i na svom mestu', necu na tu plocu (P5K) stavljati nista. Iz tog razloga mi se i oduzilo sve ovo. Da je ploca bila bez iskrivljenih pinova, pa naravno da bih do sada kupio kuler i stavio E5450 da probam.
A na svoju plocu (P5Q Pro) nisam zeleo da se 'igram sa xeon-om i modovanjem), pa je to sve tako stajalo. Sada ovih dana mi dosao onaj momenat 'ma daj bre vec jednom' i eto me, 'jurim kuler'. :)

Eto, jesam li na sve uspeo da odgovorim? Ovo oko SS E5450... jel' mislis na 'test' u radu? Ili mozda sumnjas kada kazem da vec mesecima imam spreman E5450? Ako treba slika samog procesora kao dokaz da ga fizicki posedujem, huh...samo reci, evo slikacu i to. :D

Prilozi

• for_pega_eyes_only.jpg
    for_pega_eyes_only.jpg
    1.2 MB · Pregleda: 52
Ja? 'Majstor trolovanja'? :zgran: Pa jesam li ja zapoceo ovu (glvpu) polemiku? Ja sam samo pitao o kuleru ali neki me optuzise da 'offtopičujem', pa rekoh... ako cemo tako da igramo... :D

WqVXmsw.jpg

^ Nadam se da je slika dovoljno jasna. Kao sto vidis nemam nista specijalno. Sve je kupljeno pre 4-6 godina (kako-koja komponenta).

Kao sto vidis, meni taj kuler lici na stock? Sta ti mislis? Mozda mislis da sam skidao neki 'jaci' kuler, pa montirao taj stock samo zbog slikanja? ;)
2011 sam kupio tada vec 2 godine stare: Maticnu (P5Q Pro) i procesor E8400. Tada je stari vlasnik rekao da je upravo stavio (cini mi se) Noctua pastu. I (znam da sam trebao, ali nisam) do sada nisam ni jednom skidao kuler da bih mu stavio novu pastu. Jer, eto...'to radi'. A ja ne maltretiram racunar.... 'ko neki' :d

Memorije sam dokupljivao kasnije. Sva 4 modula su od po 2 GB Kingston PC8500 (1066). Znaci nista specijalno, ali mene sluze odlicno. Kao sto znas E8400 procesor radi na 3Ghz i na toliko radi i kod mene. Iako znam da je cak i na stock kuleru mogla da se podigne frekvencija ja to nisam radio.

Medjutim, u pocetku nisam imao nameru da ovu masinu rasklapam. Za to sam sam nabavio jednu P5K plocu. Ona ima nekih par pinova pokrivljenih a ja dok ne kupim lupu ne mogu da ih skroz ispravim iako sam neke polako doveo 'priblizno' do njihovog polozaja. Posto 'problizno' nije i 'dovoljno', dok to ne sredim da bude 'skoro kako treba, i na svom mestu', necu na tu plocu (P5K) stavljati nista. Iz tog razloga mi se i oduzilo sve ovo. Da je ploca bila bez iskrivljenih pinova, pa naravno da bih do sada kupio kuler i stavio E5450 da probam.
A na svoju plocu (P5Q Pro) nisam zeleo da se 'igram sa xeon-om i modovanjem), pa je to sve tako stajalo. Sada ovih dana mi dosao onaj momenat 'ma daj bre vec jednom' i eto me, 'jurim kuler'. :)

Eto, jesam li na sve uspeo da odgovorim? Ovo oko SS E5450... jel' mislis na 'test' u radu? Ili mozda sumnjas kada kazem da vec mesecima imam spreman E5450? Ako treba slika samog procesora kao dokaz da ga fizicki posedujem, huh...samo reci, evo slikacu i to. :D
Ima super da legne novi kuler pa mozes da pojuris 4.00GHz. :)

Sent from my PandaS7Edge

imam asus p5k,
ovu https://www.asus.com/us/Motherboards/P5K/overview/

na nju sam stavio xeon e5430, već je radio bez problema na gigabajtovoj g31 ploči,
ploča je odmah postovala, prijavila nepoznat cpu,
apdejtovao sam bios iz baze podataka iz peginog potpisa.

e sad , komp u jednom trenutku posle instalacije operativnog (Win7 64 sp1) počinje da zamrzava, koči itd
dva puta sam reinstalirao , (prvog puta čak instalirao sve zakrpe preko Simplix toola)

mislim da je problem u jednom drajveru za "unknown device" za koji hw_id kaže da je neki Asus drajver za pc probe.
Čim se instalira taj drajver komp poludi.

koliko znam , taj drajver za Asus pc probe, normalno radi na drugim 775 mašinama i ne pravi probleme na istom operativnom (Win7 64)

Da li je moguće da on nekako dolazi u konflikt sa Xeonom ?

Inače windows7 je instaliran perfektno pedantno i uredno.

Hvala

Solidan setup. Ne razumem zašto ranije nisi uradio mod. Sećam se da te je bilo u temi s vremena na vreme. Ne očekuj previše od P5Q Pro, nije se nešto pokazala sa quad-om. Za srednje visine je OK, though. Kingstone ne volim, da ih ne vidim. Možda ti se posreći. Sećam se da sa Black modulima (isti kao tvoji, ali crni :)), na istom modelu ploče i sa istim procom nisam mogao da mrdnem dalje od 3.75 stabilno, a pod prihvatljivim naponom. Možda zbog qlera :D

imam asus p5k,
ovu https://www.asus.com/us/Motherboards/P5K/overview/

na nju sam stavio xeon e5430, već je radio bez problema na gigabajtovoj g31 ploči,
ploča je odmah postovala, prijavila nepoznat cpu,
apdejtovao sam bios iz baze podataka iz peginog potpisa.

e sad , komp u jednom trenutku posle instalacije operativnog (Win7 64 sp1) počinje da zamrzava, koči itd
dva puta sam reinstalirao , (prvog puta čak instalirao sve zakrpe preko Simplix toola)

mislim da je problem u jednom drajveru za "unknown device" za koji hw_id kaže da je neki Asus drajver za pc probe.
Čim se instalira taj drajver komp poludi.

koliko znam , taj drajver za Asus pc probe, normalno radi na drugim 775 mašinama i ne pravi probleme na istom operativnom (Win7 64)

Da li je moguće da on nekako dolazi u konflikt sa Xeonom ?

Inače windows7 je instaliran perfektno pedantno i uredno.

Hvala

Sve je moguće (mislim na konflikte), ali, nekako, iz iskustva drugih Kolega, uvek se ispostavilo na kraju da je proc OK. Jesi li probao drugi OS? Da li ti je bitna 7-mica? Pozz

vista jok, win10 - nou, W7 - to !

da, 7ica je esencijalna... a radila je perfektno na prošloj ploči ,
pa zato i pitam da li to 60vance zvano "ATK 0110 device" smeta još nekom oko xeona, i da li ga treba instalirati uopšte ?

edit-
evo ljudi se žale na isti drajver (koji je inače za virtuelni uređaj) i kažu da im bluskrinuje non stop
https://social.technet.microsoft.co...27a665b/acpiatk0110?forum=itprovistadesktopui

dakle , disejbl.

eto, svaki dan po nešto novo !

Poslednja izmena:
@Dr Ned: Jesi li ti taj ATK 0110 driver isntalirao preko windows update-a ili direktno sa Asusovog P5K instalacionog CD-a? Ja sam sebi u 'txt vodicu za instalaciju' napisao OBAVEZNO ATK 0110 instalirati sa originalnog diska, pre nego se krene sa windows update-om. Ne secam se sta je bilo problem, ali sigurno postoji razlog zasto sam napisao sebi da to cudo instaliram sa asusovog CD-a, a ne preko windows update-a. (ovo je vazilo za moju P5Q Pro plocu)

btw. da li imas instalacioni CD od P5K ploce? I ja imam istu plocu (samo su joj pinovi trenutno 'rastrkani') pa bi bilo dobro da se 'docepam' diska. Ako imas, i ako te ne mrzi, hajde napravi ISO image, pa digni na mega.nz . Moze? :)

nemam zaista. skinuo sam sa asus sajta , a bilo je i na par foruma. uporedio sam MD5, isto je.

pošto taj asus probe, Ai Suite...šta li, upravlja "power managementom", deluje mi kao levo smetalo, i ozbiljno sumLJam da on pravi nestabilnost sistema.
Softversku aplikaciju nisam ni instalirao, niti koristim slične gluposti.

javite asusovci ukoliko vam je to uključeno/instalirano, i da li vam smeta na bilo koji način. thx

Poslednja izmena:
Asus kod nekih ploča ne kači zasebno ATK komponentu za daunload, nego se ona nalazi u okviru paketa dodartnih programa - PcProbe (II), Express Gate, PC Diagnostics, Turbo_Key. Jednostavno raspakuješ arhivu, unutar nje se nalaze zasebni folderi Acpi/Acpi64, i iz odgovarajućeg foldera zavisno od varijante OS-a instaliraš samo to.
Lično nisam imao problem ni sa jednom ASUS pločom i njenom ATK komponentom.
Uvek instaliram sve od prisutnih drajvera, i skoro sve ih uzimam sa sajtova proizvođača (Intel, AMD/NV, Atheros, Realtek...). Sem vlasničkih/dedicated kao u ovakvim slučajevima, skinem poslednje izdanje sa sajta, iako taj drajver datira još iz perioda 2009-2012 i nema novijeg.

Poslednja izmena:
Imam jedno (verovatno) glvpo pitanje: Da li nakon ubacivanja xeon-a 'moram' da instaliram win 7 x64 'from scratch'? (pitam, zbog vremena potrebnog da se svi programi ponovo instaliraju i podese)

^Win 10 je u tom smislu još fleksibilniji. Međutim, svestan sam da mnogi korisnici preferiraju Win 7 i negde se i ja slažem sa činjenicom da je sistem super stabilan, ozbiljniji, sigurniji, pogotovo za poslovnu upotrebu. Sad kad razmislim, moram debelo da se prisetim da li mi je neka Xeon konfa radila na Win 7.. :)

Vrh Dno