Ja? 'Majstor trolovanja'? :zgran: Pa jesam li ja zapoceo ovu (glvpu) polemiku? Ja sam samo pitao o kuleru ali neki me optuzise da 'offtopičujem', pa rekoh... ako cemo tako da igramo...
Elem, kazu slika govori vise od 1000 reci. Evo, samo za tebe
^ Nadam se da je slika dovoljno jasna. Kao sto vidis nemam nista specijalno. Sve je kupljeno pre 4-6 godina (kako-koja komponenta).
Kao sto vidis, meni taj kuler lici na stock? Sta ti mislis? Mozda mislis da sam skidao neki 'jaci' kuler, pa montirao taj stock samo zbog slikanja?

2011 sam kupio tada vec 2 godine stare: Maticnu (P5Q Pro) i procesor E8400. Tada je stari vlasnik rekao da je upravo stavio (cini mi se) Noctua pastu. I (znam da sam trebao, ali nisam) do sada nisam ni jednom skidao kuler da bih mu stavio novu pastu. Jer, eto...'to radi'. A ja ne maltretiram racunar.... 'ko neki' :d
Memorije sam dokupljivao kasnije. Sva 4 modula su od po 2 GB Kingston PC8500 (1066). Znaci nista specijalno, ali mene sluze odlicno. Kao sto znas E8400 procesor radi na 3Ghz i na toliko radi i kod mene. Iako znam da je cak i na stock kuleru mogla da se podigne frekvencija ja to nisam radio.
Medjutim, u pocetku nisam imao nameru da ovu masinu rasklapam. Za to sam sam nabavio jednu P5K plocu. Ona ima nekih par pinova pokrivljenih a ja dok ne kupim lupu ne mogu da ih skroz ispravim iako sam neke polako doveo 'priblizno' do njihovog polozaja. Posto 'problizno' nije i 'dovoljno', dok to ne sredim da bude 'skoro kako treba, i na svom mestu', necu na tu plocu (P5K) stavljati nista. Iz tog razloga mi se i oduzilo sve ovo. Da je ploca bila bez iskrivljenih pinova, pa naravno da bih do sada kupio kuler i stavio E5450 da probam.
A na svoju plocu (P5Q Pro) nisam zeleo da se 'igram sa xeon-om i modovanjem), pa je to sve tako stajalo. Sada ovih dana mi dosao onaj momenat 'ma daj bre vec jednom' i eto me, 'jurim kuler'.
Eto, jesam li na sve uspeo da odgovorim? Ovo oko SS E5450... jel' mislis na 'test' u radu? Ili mozda sumnjas kada kazem da vec mesecima imam spreman E5450? Ako treba slika samog procesora kao dokaz da ga fizicki posedujem, huh...samo reci, evo slikacu i to.