Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

U pravu si boki, nisam čitao detaljno opise, jer ne kupujem, ali kao što si već i sam pronašao može se naći i jeftinije. Ovde važi pravilo kao i u ribolovu - samo strpljenje. Ja sam tako jedno dva meseca lovao odgovarajuću memoriju. Svako jutro prvo mi je bilo da odem na K/P i kasnije u toku dana kad god mogu.

to je uvek vrlo preporučljivo, pogotovo kod gigabajta, koji ispod hladnjaka ne stavlja pastu nego malter.
žvaku ispod vrm mosfeta ne menjaj, to je nepotrebno.

Hvala Koki.

Koliko je opasan clock za dugovecnost maticne ploce? Npr. ako maticna fabricki radi na FSB 333mhz za ove xeone, koliko ce joj stetiti ako se nasvira na 400mhz fsb ???

U pravu si boki, nisam čitao detaljno opise, jer ne kupujem, ali kao što si već i sam pronašao može se naći i jeftinije. Ovde važi pravilo kao i u ribolovu - samo strpljenje. Ja sam tako jedno dva meseca lovao odgovarajuću memoriju. Svako jutro prvo mi je bilo da odem na K/P i kasnije u toku dana kad god mogu.

Nemoj pogresno da me shvatis, ali zar ne misilis da je pametnije dati par stotina dinara vise nekom preprodavcu i zavrsiti odmah posao nego gubiti vreme i dva meseca se maltretirati listajuci oglase???

Hvala Koki.

Koliko je opasan clock za dugovecnost maticne ploce? Npr. ako maticna fabricki radi na FSB 333mhz za ove xeone, koliko ce joj stetiti ako se nasvira na 400mhz fsb ???

Nikakva opasnost, ukoliko se ne preteruje sa naponom. Za FSB400 ti zaista ne treba ništa spektakularno, ako je iole pristojna ploča. Pozz

Da li je neko mozda sa P5K-E (ili nekom matikom iz te serije) radio OC xeona? :) Imao bih neka pitanja...

...
Nemoj pogresno da me shvatis, ali zar ne misilis da je pametnije dati par stotina dinara vise nekom preprodavcu i zavrsiti odmah posao nego gubiti vreme i dva meseca se maltretirati listajuci oglase???

Ma ne radi se o tome, nego nije bilo takve memorije uopšte. 'Ajd da ne idemo u OT više.

Ja sam uradio ovaj mod pre koju godinu na Asusovoj P5K i sve je proteklo u redu, imam na njoj Xeon E5450 koji radi od tada na 3,66GHz.

Namontirao konfu al kao sto sam uvek govorio giga je za ljude sa debelim zivcima :D
Znaci jese kom desilo ovo,imam KHX 4x1 na 1066mhz,u prva 3 slota radi memara u 4-tom jok,reko neispravan slot,kad uzmem neku super talent i stavim u 4-tom radi :).ajd budite pametni hahhahaha,evo macujem se celo popodne

Namontirao konfu al kao sto sam uvek govorio giga je za ljude sa debelim zivcima :D
Znaci jese kom desilo ovo,imam KHX 4x1 na 1066mhz,u prva 3 slota radi memara u 4-tom jok,reko neispravan slot,kad uzmem neku super talent i stavim u 4-tom radi :).ajd budite pametni hahhahaha,evo macujem se celo popodne
4x1 je u startu loša komba, a Gigu nemoj da kudiš - beše opakih rezova i ovde u temi ;)

Sent from my 6055K using Tapatalk

Moze opet mala pomoc, drugar ima neku fujitsu esprimo plojku sa 2 ddr3 slota, ali 4gb moduli(dva ) koje je probao mu ne rade. Znate li koji moduli(od 4 gb) radi na ovakvim plocama? Ps moduli od 2gb rade bez problema.

Kad se vec pominje memorija, hocu da probam u plojku gde sam turio xeon-a (asrock 4Core1600P35-WiFi), turim jos 4gb ddr3 rama (4 vec imam) iako u specifikaciji pise da je max 4 (citao sam da p35 plojke mogu da rade sa 8). E sad imam neku Patriot signature 1333 (psd34g13332) a najblize tome sto sam nasao na oglasima je patriot (psd34g133381). Da li neko ima predstavu koja je razlika izmedju te dve i da li da pokusavam sa nekim drugim modulom uopste, cisto da ne bih bacio previse para ako ne mere.

Pa probas one koje imas da vidis hoce li raditi.

Ово је послао 6п!

pa imam jednu, pa bih porucio i tu drugu da probam ali nisu identicne... nemam pojma, mozda neko zna da ta druga nije za servere ili amd ili sta god, nesam skolovala

Našao sam sad i ja na njihovom sajtu, osim ta dva broja ne mogu da provalim nikakvu razliku

Našao sam sad i ja na njihovom sajtu, osim ta dva broja ne mogu da provalim nikakvu razliku

~32 je dvostrana, ~81 jednostrana. Pričam o čipovima na modulu. U situaciji gde je 8GB lutrija na toj ploči, možda bolje da prodaš svoju i kupiš par neke druge sa mogućnošću probe, ili da vidiš sa ovim prodavcem neku radnu ili probnu garanciju. Stvarno ti niko ne može unapred reći da je to 100% uparljivo kod tebe. Pritom, Patriot je, po meni, neopevani krš.. :(

Nekako uspeh da je doteram do 4.1Ghz,ima opasno prpadanje napona,zadato u BIOS-u 1.350v pod opterecenjem padne na 1.280v,nema LLC da bi se izbalansiralo to,sve u svemu nije lose samo daleko je to od Asusa mora pomenem bez obzira sto to svi znaju

Nekako uspeh da je doteram do 4.1Ghz,ima opasno prpadanje napona,zadato u BIOS-u 1.350v pod opterecenjem padne na 1.280v,nema LLC da bi se izbalansiralo to,sve u svemu nije lose samo daleko je to od Asusa mora pomenem bez obzira sto to svi znaju
E, sad mogu otvorenije da kažem - DS4 je i više nego solidna ploča. [email protected]~1.28 je rez za pohvalu. KHX je najveća rupa u celoj priči. Neke D9 bi tu legle kao nesretniku šamar. A zbog 100MHz više ne treba biti ničiji fanboy.. :)

Pozezaj se malo sa GTL refs na ploči.. Pratim.

Poslednja izmena:
Pegaze znas me da nisam fanboy samo napominjem da je asus bolja jer sam ih imao,deluxara na 4.4 da ne trepne,dobro jaca je to ploca al sam se ponadao da i ovde mogu uz veci napon do 4.4 al izgleda nema nista od toga...
Za KHX si xxxxxxxx% u pravu,trazim neke da uzmem da rade kako treba i izgleda da moduli od 1Gb slabo skaliraju kod ovih xeona,mora nadjem nesto od 2Gb na 1066
Ima nekih na KP al likovi su se posvadjali s'pameti definitivno:)

Pegaze znas me da nisam fanboy samo napominjem da je asus bolja jer sam ih imao,deluxara na 4.4 da ne trepne,dobro jaca je to ploca al sam se ponadao da i ovde mogu uz veci napon do 4.4 al izgleda nema nista od toga...
Za KHX si xxxxxxxx% u pravu,trazim neke da uzmem da rade kako treba i izgleda da moduli od 1Gb slabo skaliraju kod ovih xeona,mora nadjem nesto od 2Gb na 1066
Ima nekih na KP al likovi su se posvadjali s'pameti definitivno:)
@likovi na kp: ili smo mi glupi :)))

Samo udri po toj DS4, al' nemoj puno da ulažeš..

Jel ima neka na 800Mhz koja je proverena sto se tice kloka?Znam da sam imao neki samsung nenzam koji tacno zaboravio koji je iso na 1230 a bio je na 800...

Jel ima neka na 800Mhz koja je proverena sto se tice kloka?Znam da sam imao neki samsung nenzam koji tacno zaboravio koji je iso na 1230 a bio je na 800...
Imam dobro iskustvo sa VS Corsovima. Čak su se 533 modeli OC-ovali kao mutavi. 667 i 800 su takođe žarili. Vidi, generalno, nešto od Corsair-a..

Hvala, Superstar ;)

Dodjoh i do 4.2Ghz uz 1.410 zadat u biosu pod prime 95 ga sputa na 1.344v,temperature necemo komentarisati sa ovim hladjenjem :D
Msm da mu treba bolaj memorija,ova KHX me uzasno zezala i na deluxaru,no videcemo koliko ce dozvoliti kad stigne OCZ

Danas ubacih modovani bios za Asus Commando sa Xeon E5440 procesorom i testirah na Debian live Linux sistemu kad vidim da u kern.log fajlu pise "CPU0 microcode updated early to revision 0xa0b, date = 2010-09-28". Znaci bajat microcode za Xeon. Otvorim modovani bios MMTOOLom i vidim da je zaista ubacen stariji mikrokod 0xa07 umesto novijeg 0xa0b. Nije strasno jer je bios prepoznao procesor i sve instrukcije su tu, ali ipak je dobro imati najnoviji. Srecom, lako se da ubaciti najnoviji mikrokod. Dakle, valja proveriti modovani bios i prepraviti ga a ne slepo flesovati.

Nazad
Vrh Dno