Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

post express nikada ne kasni ni dan, osim ako nisi bas bas u nekom zabacenom selu.

da se ubacim.... :) mene ovaj q9550 nije odusevio cak mi i crysis (2007) mrljavi kad je guzva na optimal settingsu, mozda je toliko dobar kao sto pricaju jedino ako se rashrafi klokanjem ili je do mog sistema koji nije radjen dugo (ili harda)

Poslednja izmena:
da se ubacim.... :) mene ovaj q9550 nije odusevio cak mi i crysis (2007) mrljavi kad je guzva na optimal settingsu, mozda je toliko dobar kao sto pricaju jedino ako se rashrafi klokanjem ili je do mog sistema koji nije radjen dugo (ili harda)

Na P5K ploči ga nećeš nešto "rašrafiti" od kloka, 3.4~3.6 bi moralo uz adekvatan DRAM. Nisam gamer, pa ne mogu da tvrdim, ali ta GTX650Ti nema toliko loš bandwith - moralo bi lepše da radi uz sređen sistem, ne? (bar starije verzije Crysis-a) Pozz

mora da ti je do neceg drugog, ja se secam da sam sa dosta slabijim procesorima igrao crysis sa vrlo dobrim rezultatima.

^x2 nesto nije bas ok zasigurno, necu da klokujem... eto je verzija 11222.JPG

p.s kad smo kod sistema valja li ova verzija 11222222222.JPG

instaliraj windows 8.1 pro 64bit.
Unapređeniji od win7 , a ne pati od bagova desetke. I obavezno ugasi windows update.

Crysis 1 sa E8400 (OC 4.0), x5460 (OC 3.6) i 560ti sve na max.
Crysis 2 sa x5460 (OC 3.6) i 560ti sve na max.
Crysis 3 sa x5460 (OC 3.6) i 560ti high-ultra (shadows low)

Poslednja izmena:
@lepi kokan: imacu u vidu :beer:

@qQq: optimal setting baca sve je na high, very high postoji ali je potamljeno i ne moze da se izabere. Ocigleno treba visok single thread na osnovu toga sto si izbacio iznad :)

@ DeRadicci : thumb up

Poslednja izmena:
Ako post-expres putuje od cetvrtka,taj moze nadoknadu za prekoracenje roka naplatiti, vise nego otkup za taj xeon.

Proveri ti jos jednom,da li si ga uopste narucio...

narucio,sutra ga uzimam. paket je greskom otisao u Dimitrovgrad,umesto u moje mesto kod Nisa. da ne poverujes! zalio sam se njima na email i danas dobio izvinjenje kako je paket greskom otisao skoro pa u Bulgariju,nadamo se boljoj buducoj saradnji,nastavite da koristite nase usluge...blah-blah. digla se buka,radnika koji je pogresio ispituju,hoce da ga najure. ali nadam se da nece,pogresio pa pogresio sta sad...desava se.

Poslednja izmena:
mora da se velika buka digla oko jednog paketica koji je otisao u drugi grad :D

narucio,sutra ga uzimam. paket je greskom otisao u Dimitrovgrad,umesto u moje mesto kod Nisa. da ne poverujes! zalio sam se njima na email i danas dobio izvinjenje kako je paket greskom otisao skoro pa u Bulgariju,nadamo se boljoj buducoj saradnji,nastavite da koristite nase usluge...blah-blah. digla se buka,radnika koji je pogresio ispituju,hoce da ga najure. ali nadam se da nece,pogresio pa pogresio sta sad...desava se.

:) Da čovek ne poveruje.

mora da se velika buka digla oko jednog paketica koji je otisao u drugi grad :D

digla se,verovao ili ne. cak me je to i iznenadilo. navikao sam da budem kasiran od strane tih drzavnih firmi i da sve ostane na "seen". drugim rechima,boli ih patak. medjutim,ovi izgleda imaju dobrog direktora. i on se javio,reagovao. pozivitno iznenadjenje. e sad,jedino mi ostaje da im trazim da se odreknu postarine,jer nisam dobio na vreme pismo. ali to cemo ipak ostaviti,za neku bolju drzavu. :)

Poslednja izmena:
A na osnovu cega si se zalio?

digla se,verovao ili ne. cak me je to i iznenadilo. navikao sam da budem kasiran od strane tih drzavnih firmi i da sve ostane na "seen". drugim rechima,boli ih patak. medjutim,ovi izgleda imaju dobrog direktora. i on se javio,reagovao. pozivitno iznenadjenje. e sad,jedino mi ostaje da im trazim da se odreknu postarine,jer nisam dobio na vreme pismo. ali to cemo ipak ostaviti,za neku bolju drzavu. :)

Ma, opušteno. Bitno da je rešeno i da će proc da legne gde treba. Hajde, čekamo utiske i rezultate. Pozz

A na osnovu cega si se zalio?

pa,kad prodavac posalje paket putem drzavnog post-ekspresa,ima dve opcije za isporuku kupcu,sto ga salterski radnik uvek pita.da bude isporuceno u roku od 19 casova ili u roku od 12 casova. prva varijanta je jeftinija,ispada postarina oko 200 din,druga varijanta nesto skuplja. meni to uvek stize odmah sledeci dan,ali ovaj put ne...poslato je u cetvrtak oko 14 casova iz Panceva,ocekivao sam da stigne u petak. nije stiglo ni u ponedeljak,a danas je utorak. paket je tek jutros stigao u ovu nasu postu,vracen iz Dimitrovgrada.
sve u svemu,zalio sam se jer ja i dalje placam tu istu postarinu,kao da sam ga dobio u roku od 19h,iako sam cekao zapravo puna tri dana. znaci,nisam ispostovan.

ne biras da ti stigne u roku od 12 ili 19 sati, nego do 12:00h ili 19:00h. nevezano za tvoj problem :)

evo,stigo.
i vec imam dva problema. kao prvo,temperatura u idle mu je 60c. dok sam merio Cinebench R15,otisla u 85c. moracu da proverim da li je lepo nalegao hladnjak. drugi problem,nece nikako da se overkloka.
sredim sva podesavanja,usnimam,izadjem iz biosa,restartjem ga,on vraca svaki put mnozilac na fabricku 8.5 vrednost. fsb je default 333,cim probam,makar i 334,nece. vraca ga na default. sve druge opcije u biosu rade,ukljucujuci memoriju i sve zivo. jedino taj fsb i mnozilac nece da zapamti. ne znam sto.

yu.JPG

ne bi smele na idle da budu preko 35 stepeni,ma koji kuler da imas... vidi da li si lepo namestio to.

cime meris temp? jel si podesio tjmax? a klok ne bih ni pokusavao, na takvoj ploci ti je dosta i stock... ionako nemas graficku koja bi ispratila procesor.

Kolega,nesto nije u redu.Stari E5300 je bio 35c idle.A mozda se ovaj vise greje ipak? Namestio sam kuler opet i sad ima malene razlike.Kad upalim racunar i udjem u bios,pokazuje 37c.Kad udjem u Windows,merim sa ovaj OpenHardwareMonitor i pokazuje gledaj koliko...I najgore je sad sto ne mogu kontrolisati ventilator,ova ploca ga sama regulise...cpu fan program radi samo delimicno...2600rpm max i nece vise od toga,pokazuje 100% brzinu...
intelC2Dstock_pspc.jpgPogledajte prilog ii.bmp

onda ti je ukljucena konstanta voltaza i zakucan je na max kloku... zato i tolika temperatura.
kada ukljucis speed step,i kada se klok i voltaza budu spustali na idle, bice ti i temp 35 stepeni

^Kolega, nisi ispratio temu od početka :) A i ko bi posle ovoliko vremena i postova. Aida64 se pokazala kao dobro merenje i možeš verovati software-u. Kod većine drugih programa moraš manuelno da podesiš, tzv. Tjmax vrednost za svoj procesor, a to je u tvom slučaju 85, kako gore kolega navodi.

OC nemoj očekivati od te ploče, jer je vrlo skromna u smislu chipset-a, naponske sekcije, BIOS podešavanja. Ako dostigneš 3.4~3.6, budi maksimalno zadovoljan učinkom. Srećno u daljem radu!

^Kolega, nisi ispratio temu od početka :) A i ko bi posle ovoliko vremena i postova. Aida64 se pokazala kao dobro merenje i možeš verovati software-u. Kod većine drugih programa moraš manuelno da podesiš, tzv. Tjmax vrednost za svoj procesor, a to je u tvom slučaju 85, kako gore kolega navodi.

OC nemoj očekivati od te ploče, jer je vrlo skromna u smislu chipset-a, naponske sekcije, BIOS podešavanja. Ako dostigneš 3.4~3.6, budi maksimalno zadovoljan učinkom. Srećno u daljem radu!

fala kolezi Pegi,srecno i tebi! pa ne mogu sve citati,samo sam pocetak i zadnjih nekoliko strana...
btw, ja sam i hteo 3.5ghz,ali nece uopste. a i skontao sam problem. moja ploca podrzava max fsb 1333mhz. ovaj procesor upravo na toliko i radi,tako da je to maksimum. hvala na pomoci svima! :)

Poslednja izmena:
Svakako vidi da promenis cooler ako nema bakarno dno. (fabricki od E5300 nema)

a sta mislis o tome da stavim parce aluminijumske folije izmedju hladnjaka i procesora,a svud izmedju pastu?

Vrh Dno