Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

u slučaju da se ne šališ, ne radi to ni u snu.

A zasto bi stavljao foliju i gomilu paste? XD
Ionako su xeoni deblji,ne bi mogao ni kuler da zakacis

Ja uvek moram da prvo nesto zabrljam, pa onda da se vadim......ako, bar mi nije dosadno......
Dakle, sa namerom da ubacim Xeon E5440 na Acer MG43M maticnu, krenuo sam da flashujem BIOS. Clan foruma tuxserbia mi je poslao modifikovan bios za najnoviju verziju P02.A2. Ja sam sa Acer sajta skinuo taj update BIOS-a, raspakovao ga, ubacio modifikovanu verziju, ali nikako nisam mogao da pokrenem flash64.bat fajl koji odradjuje flashovanje.
E sad, nastupa moja lucidna malenkost koja nece da ceka i pita pametnije i iskusnije, vec radi po svome.
Skinuo sam BIOS P01.B3, koji je takodje novija verzija od P01.B2L koji je bio na mojoj ploci, raspakovao ga i bez problema startovao WFB fajl koji je kod ove verzije izvrsni i odradio flashovanje, sistem se automatski restartovao, bipnuo jednom (tako valjda treba kad BIOS prepozna hardware) i krenuo da dize Win10. Usred podizanja sistema izbacio je komentar "Your PC run into a problem and needs to restart. We will restart for you" i krene u restart kada pokrene System recovery i nudi mi standardne opcije za recovery i reset sistema.
Naravno, pitanje glasi: "***, sta da radim? U cemu je problem? U Winu ili BIOS-u?"
Hvala unapred za svaki pametan savet i pomoc.

Poslednja izmena:
ono sto bih ja uradio:

ubaci taj dvd sa tim istim windowsom,bootuj dvd,nek ti ucita sistem i uradi sve one recovery opcije. ako ti uopste digne sistem sa tog dvd-ja. ako ne digne sistem,nadji novi bios. ili vrati stari. znas.

Po dogovoru, odgovoram ovde.
Win pojma nemam, eventualno da vratiš na podrazumevane vrednosti u BIOS-u, pa da, nakon još jednog restarta, podesiš kako je bilo.

Možeš li da okačiš neku sliku iz tog BIOS-a? Da vidimo šta ima od funkcija.

Mada bih ja napravio startni USB, uz pomoć ovoga

http://www.bootdisk.com/pendrive.htm

raspakovao najnoviji BIOS sa Acer sajta na isti USB i odradio posao iz DOS-a.

Čekaj ostale članove, neko je već radio kroz Windows.

Hajde me samo uputi kako da napravim taj startni USB i da flashujem BIOS iz DOS-a.

Odradio mi je Windows repair.....radio je skoro ceo sat i sam se popravio. Nemam pojma ni zasto nije hteo da se podigne ni kako se oporavio ali ocigledno taj njegov repair mehanizam funkcionise. U svakom slucaju sada imam P01.B3 BIOS fabricku verziju i ne diram nista, cekam da mi stigne Xeon. Da li mozes u ovaj BIOS da ubacis mikrokodove pa da ga onda ponovo flashujem tako modifikovanog. Sta mislis o tome?

znaci radilo je,super. i kod mene uvek upali. takodje i u cmd kad se ukuca "chkdsk" komanda,moze da spase glavu i ceo sistem.

Odradjeno. Ovog puta sve proslo glatko, sve radi. Sad je sve spremno, samo da stigne Xeon I da ga ubacim....valjda ce sve da radi. Javim kada stigne.

imam ovu P5G41T-M LX2/GB/LPT plocu jer moze neki od ovih xeona da radi na njoj?

Poslednja izmena:
hvala za link, samo treba da se flesne bios i zabode proc? ne treba da se reinstalira os? trenutno je neki e5700 na njoj.
kakva su iskustva ovih procesora sa aliexpresa ili kupiti ovde ?

Poslednja izmena:
Da, slobodno flesnes BIOS dok ti je tu stari procesor. Nema potrebe da se reinstalira OS, kao i inace kada se menja procesor.

Uzmi kako ti vise cenovno odgovara. Mada vidim da su se i cene na KP konacno normalizovale. (E5440)

flesovanje proslo uspesno jos samo da nadjem neki cpu.

da, i ja sam flesovao,dok mi je unutra jos uvek bio slican cpu,e5300. sve je proslo bez frke hvala bogu,a os mora da se reinstalira jedino kad maticnu menjas. :) nevezano za tvoje pitanje,provalio sam da mi je pukao jedan od onih 4 "srafa",sto drze ceo kuler pritisnut uz plocu. zato mi i idle temperature 42 stepena,za koji dan cu uzeti novi kuler,tj. polovan,ali nije obican,nego ili onaj bakarni intelov originalan ili neki third party,ne znam koji je tacno model u pitanju.

Poslednja izmena:
da, i ja sam flesovao,dok mi je unutra jos uvek bio slican cpu,e5300. sve je proslo bez frke hvala bogu,a os mora da se reinstalira jedino kad maticnu menjas. :) nevezano za tvoje pitanje,provalio sam da mi je pukao jedan od onih 4 "srafa",sto drze ceo kuler pritisnut uz plocu. zato mi i idle temperature 42 stepena,za koji dan cu uzeti novi kuler,tj. polovan,ali nije obican,nego ili onaj bakarni intelov originalan ili neki third party,ne znam koji je tacno model u pitanju.

Ma nemo' širiš više dezinformacije ;)

Poslednja izmena:
a os mora da se reinstalira jedino kad maticnu menjas

Ne mora ni tada, ali je veoma pozeljno. Ipak su gremlini cudo.
Kada sam se sa P5Q Pro vratio na H61-DS2, meni npr. Win8.1 radio dva meseca bez ikakvih problema...dok nije pala reinstalacija.

Mora samo kada se menja hard. :d

Poslednja izmena:
ako ćemo mak na konac, ne mora ni tad.

acronis, norton ghost ili clonezilla ...kloniraš, prepišeš, teraj.

elem,ima slucajeva kad sam morao reinstalirati os zbog nove zvucne pci kartice...nije htela raditi. takodje,nije se hteo instalirati jedan noviji ZTE 3g modem,pa sam opet morao...:D

ne dirajte nišliju! on je pošten čovek.

mogao bi doduše, sad konačno da zameni winXP za win 8.1pro (nikako 10, ako se ja pitam)
jer konačno poseduje dovoljno jaku mašinu da to lepo gura.

Poslednja izmena:
Da, slobodno flesnes BIOS dok ti je tu stari procesor. Nema potrebe da se reinstalira OS, kao i inace kada se menja procesor.

Uzmi kako ti vise cenovno odgovara. Mada vidim da su se i cene na KP konacno normalizovale. (E5440)

Ja sam morao da reinstaliram Win 10 kada sam ubacio Xeon. Boot krene i onda na pola puta stane i ne mrda. U međuvremenu mi je crkla ploča, pa sam pozajmio drugu dok se ne snađem, i nije htelo da podigne sistem dok nisam flešovao modovani Bios. Kombinacija je bila G41 i E5450.

Win10 je specijalna kategorija. :d Treba da odraste, jos nije sazreo.

Vrh Dno