I na kraju covek mi posalje x5450.....plan je E5450 na Asus P5B Deluxe..
I na kraju covek mi posalje x5450...![]()
Kako beše, odakle si poručio? Pozz
Držim ovaj moj od početka na defaultu i probam sad sa 380x9, butovao na keca. Memorija radi na 760, to me baš iznenađuje.
A koji stepping traziti? Pretpostavljam da ima razlike kao i kod AMDa.Na defaultu ce sve raditi bez problema. A za taj novac idi na E5430 ili E5440.![]()
Kolega, jesi dizao napon, i na koliko ako jesi?
Evo biosa za Gigabyte G41M-Combo rev 2.0 (postoji i 1.3, 1.4 da se ne zeznete) koji sam licno modovao posto novija verzija sa neta FB modovana brljavi u browserima kad koristi DDR3 na 1333mhz kroz oc i ima starije kodove iz 2008, bukvalno secka u frejmovima skrolovanje na kompleksnim sajtovima, ubaceni najnoviji kodovi iz 2010god za sve 775 i 771 45nm i 65nm ,nema podrsku za stare Pentium 4 procesore..!!!FLESUJETE NA SOPSTVENI RIZIK!!!, kod mene radi super sve instrukcije su tu.![]()
Hajde da se i ja prijavim u ovoj temi. Pre oko mesec dana sam podnovio računar grafičkom karticom Radeon 7850 (zbog kvara stare 8800GT), pa sam ubrzo rešio da pojačam i procesor kako bi novi mogao da isprati karticu. Pre dvadesetak dana stari Pentium Dual Core E5200 (koji me je sedam godina verno služio, klokovan na cca 3,3 GHz) zamenio sam procesorom Xeon E5440. Imao sam nekih problema u početku, ali sam sam kriv za to, naime iskrivio sam nekako nekoliko pinova pri montaži, pa računar nije hteo da se butuje, čak ni da se čuje "bip" signal. Ispravio sam pinove i računar je butovao. Ali zatim sam imao novi problem - zbog prejako prišrafljenog kulera ponovo procesor nije davao znake života, pa sam i to sredio tako što sam našao optimalnu zategnutost - da kuler bude pričvršćen, ali i da procesor radi (iz mnogo pokušaja). Dakle, sredio sam probleme (usput prolivši mnogo znoja na nervnoj bazi i izgubivši gomilu živaca i mnogo vremena) i računar je proradio i, evo, radi prilično dobro sve vreme. Radio je ovih nedelja na stock brzini od 2,83 GHz, a pre par dana sam ga i kloknuo na 3,2 pa na 3,4 GHz i, uz malu korekciju voltaže, radi odlično i na tom kloku.
Dolazimo polako do mog problema, ili "problema". S obzirom da je procesor odmah prepoznat od sistema i da je naizgled proradio sasvim kako treba (ako ne računamo one početne muke), nisam ni obraćao pažnju da li je sve prisutno, tj. da li je ceo set mikrokodova ubačen u BIOS. Video sam da sve šljaka i rekao sebi - to je to! Međutim, sada gledam iz programa poput CPU-Z ili HWiNFO64 i vidim da nisu podržane sve instrukcije koje ovaj procesor treba da poseduje (npr. SSE4.1).
Eto i mog pitanja - koliko su ove instrukcije bitne za prosečno korisničko iskustvo? Gde ću da primetim da li ih procesor ima ili ne? I bez njih imam ooogroman skok u performansama sa ovom konfiguracijom u odnosu na prošlu. U igrama imam odlične performanse, a sve ostalo je ionako već radilo odlično i na starom procesoru, pa tako i na novom. Dakle, da li da se uopšte upuštam u avanturu modifikovanja i flešovanja BIOS-a zarad dobijanja ovih instrukcija? Da li vredi muke i rizika (možda i nema velikog rizika, ali stvarno sam se bio istraumirao oko onoga kad nije hteo da radi procesor, pa sada ne bih mnogo da čačkam kad mi sve funkcioniše).
Ploča je MSI P43 Neo-F.
Ne treba da se upustas u avanturu modifikovanja, kada vec postoji sredjen BIOS za tvoju plocu.
Skines odavde mikrokodovan BIOS, odradis update i to je to. http://genius239239.myweb.hinet.net/771/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari