Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

+1 BokiPK

E6300 je bio mrak CPU za svoje vreme! 3.5GHz kao od šale na gotovo svakoj krštenoj ploči. Ali da ne off-topičimo :)

Kažem ti, šta god zabodeš od E54X0 Xeon-a, biće skok u nebo. E5420, E5430 ili E5440 su najbolji odnos cene i rezultata. E5450 je već malo "skuplji". Razlike su, međutim, minorne. Videćeš i sam.. Pozz

Hmm...a kako da ga poteram na tih 3.5GHz na toj GA ploci ?
Inace samo i vise nego noob za OC.

Teško da ćeš uspeti da nateraš tu ploču na neki pristojan OC. Mislim da bi puna kapa bila ako bi radila i na FSB400. Vidim po Net-u da se pominje samo u kontekstu FSB-a 333. Zato sam prethodno i pomenuo, što optimalnije rešenje u smislu Xeon-a i vozi :)

e'o, valja li za pochetak? :D

Prilozi

• xeon4400linx.jpg
    xeon4400linx.jpg
    369.4 KB · Pregleda: 204
Svaka cast! Ima li po tvom misljenju prostora za jos?
Sta si koristio od cooling opreme, i jesi li polirao proc?

pa, po mom mishljenju, za evri dej ce najpre biti 4200 sa ~1.35v, mooozda 4300.
neshto mi se chudno plocha ponasha, kao da umire vec na 430-450fsb.
razmishljam da joj flehsnem neki od onih modovanih biosa i da ubacim mikrokodove u taj modovan.
tako da, ovi shto misle da p5q serija moze stabilno fsb da gura visok sa kvadom..... :D
ja sam je ionako uzeo samo zbog 16 faza koje ni da pisnu na onom taktu, plus cela plocha mlaka.

lapovan xeon, lapovan TRUE, techni metal pasta, 2X thermalright ty-141, nisam hteo 143-ojke, mozda u narednih par dana probam sa njima.
antec 900 kucishte, lc power 500w gold, 4x1gb geil ulltra 800mhz cl4.

uspeo sam u onom shto sam zamislio...makar ovako posle brzinskih testova.

Poslednja izmena:
hvala hvala...evo vrti prajm vec neko vreme na 4200 i 1.35v.....ni 70c najtoplije jezgro :D

inache, linx ga mnogo vishe zapali, ali prajm pre obara.
recimo posle par minuta je pukao blend na 4400 na small fft delu.

i da, gde je onaj shto reche da se ovaj cpu nece neshto proslaviti u OC-u :D

da sam poslushao vas, i da sam uzeo one E varijante, sa ovom p5q plochom ne bih dogurao ni 3800.

na 500FSB i sa suludim naponima za NB i fsb termination, nece ni da krene u win ;)
do memorije nije, asinhrono sam je poterao, radi na 1000 cl5

Poslednja izmena:
ahahahaa...ti ili se zezash ili opet zaboravljash zashto sam ja to uzeo :)

krljavi i3 ne bih uzeo pa da mi treba za leba komp :D

@demios
Da li bi mogao podesavanja iz biosa da okacis slike, posto meni nesto ne ide OC, izgleda da me memorija zeza, a to ne znam da namestim. Hvala :)

A inace za druge moj E5450 je C0 primerak, jel u opste da se bakcem sa bilo kakvim OC-om?

sutra, sad sam gotov za u krevet.

evo 3h blenda.

Prilozi

• xeon4200prime.jpg
    xeon4200prime.jpg
    538.4 KB · Pregleda: 146
@demios
Da li bi mogao podesavanja iz biosa da okacis slike, posto meni nesto ne ide OC, izgleda da me memorija zeza, a to ne znam da namestim. Hvala :)

A inace za druge moj E5450 je C0 primerak, jel u opste da se bakcem sa bilo kakvim OC-om?

nisam spec nishta dirao, niti sam provalio da dizanjem napona, sem vcore, se neshto poboljshava mnogo.
samo sam za memoriju stavio 2.1V, a NB i FSB termination mi isto radi ostavio na auto ili rokao u nebesa.
strap stavi na auto ili 333, memoriju za pochetak sinhrono sa magistralom i udri po fsb-u.

rekoh, kod mene vec oko 430-450 pokazuje znake slabljenja...mnozilac ti je 9 pa koliki fsb izvuchesh.

i da, iskljuchi one gluposti koje obaraju takt i napon

E pa to koje su to gluposti :)?
Pozdrav
nisam spec nishta dirao, niti sam provalio da dizanjem napona, sem vcore, se neshto poboljshava mnogo.
samo sam za memoriju stavio 2.1V, a NB i FSB termination mi isto radi ostavio na auto ili rokao u nebesa.
strap stavi na auto ili 333, memoriju za pochetak sinhrono sa magistralom i udri po fsb-u.

rekoh, kod mene vec oko 430-450 pokazuje znake slabljenja...mnozilac ti je 9 pa koliki fsb izvuchesh.

i da, iskljuchi one gluposti koje obaraju takt i napon

gige iz ep45 ud3 serije su postizale lagano sa 1.28-1.32v za nb i sl za termination, za 500fsb, ali eto ja uzeh deluxaru zbog naponske i kontam moze 450fsb...ali....

Pozdravljam sve modere i clockere. Sutra mi stize E5420, ploca je DFI DK P45 T2RS. Sticker imam, zarezi izvadjeni.. Ako biste mogli neki link ka detaljnom uputstvu sta i kako dalje prvenstveno sto se tice biosa i tih microcodova. Posle visednevne agonije trazenja zadnjeg biosa za plocu - za koju oficijelni sajt i tehnicka podrska ne postoje, kao ni svi linkovi na svim forumima sto su 404 Not Found :_ konacno sam pronasao zvanicno zadnji bios i to kod nas u Srbiji zahvaljujuci serviseru pod nickom Pi na sajtu KP. Oznaka biosa je D45PDC29.BIN i nadam se da cu ga uspesno fleshovati, nisam jos posto trazi 32-bit sistem. Dakle pitanje je: koji su sledeci koraci vezano za microcodove, overclock itd..
Zahvaljujem se unapred.

Pozdravljam sve modere i clockere. Sutra mi stize E5420, ploca je DFI DK P45 T2RS. Sticker imam, zarezi izvadjeni.. Ako biste mogli neki link ka detaljnom uputstvu sta i kako dalje prvenstveno sto se tice biosa i tih microcodova. Posle visednevne agonije trazenja zadnjeg biosa za plocu - za koju oficijelni sajt i tehnicka podrska ne postoje, kao ni svi linkovi na svim forumima sto su 404 Not Found :_ konacno sam pronasao zvanicno zadnji bios i to kod nas u Srbiji zahvaljujuci serviseru pod nickom Pi na sajtu KP. Oznaka biosa je D45PDC29.BIN i nadam se da cu ga uspesno fleshovati, nisam jos posto trazi 32-bit sistem. Dakle pitanje je: koji su sledeci koraci vezano za microcodove, overclock itd..
Zahvaljujem se unapred.

Dobrodošao u temu! Ovde ćeš pronaći već pripremljen bios: http://genius239239.myweb.hinet.net/771/

Nisi naveo tačnu oznaku ploče, pa nisam mogao da uradim umesto tebe :) T2RS ima nekoliko verzija.

Srećno! Pozz

Poslednja izmena:
Svaka cast, nadje ga u sekundi. Inace evo update za plocu

dfi.jpg

Moja je T2R, razlike su zanemarljive, mislim da su u broju sata konektora..

Ne bih znao to nikako da ishackujem.. ne pise nista na ploci vezano za oznaku.. Ma samo mi to napakuj nema greshke kod dfi a, guglo sam isti je chipset uglavnom, bios takodje ima advance mod bilo da je elite, plus, turbo u pitanju su finese tipa konektora, layout heatsinka..

Sutra natenane polako, shto kaze babac jutro je pametnije od veceri :) I ja malo dok se edu Kujem
Hvala ti, poz

Lepo pogledaj na samoj ploči njeno ime i prezime, reviziju pod obavezno ako je ima. Skrinšot iz CPUID-a nije previše merodavan. Aida isl daju više infrmacija.
Ako ni posle guglanja ne uspeš da nađeš bios, onda ti preostaje da dampuješ svoj pa da sam ubaciš mikrokodove. Ili neko od drugara spretan sa tim stvarima.
A treba ti ovaj sajt:
http://webap1.dfi.com.tw/DFI-Lanparty/?biosCategorySelector=30LP_DK
Sudeći po ovome, običan TRS i Turbo nose isti BIOS, plus je drugačiji

Poslednja izmena:
kakav si ti genije kad si pronasao bilo sta vezano za dfi, a oficijelni .com/tw sajt :). Sad skidam aidu, pa sledi update

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno