Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

i pegi skocili apetiti,totalno si ga poremetio. :)

Prodaš taj GA i za 10-15e+ uzmeš neku solidnu OC-ušu.. to bar nije problem :)
... a onda sledi ulaganje u novi kuler jer LC Power CC-94, nikako nije dovoljan za te frekvencije... :) Razmišljao sam, nije da nisam, ali mislim da se ne isplati.

Pogledaj kakav je ovaj LC i skontaćeš da TX2 nije toliko bedan. :) Hladi nešto bolje od boxa, ali je tiši mnogo. U svakom slučaju za preko 3.5GHz (koliko bih terao sa nekom drugom pločom) se mora podići napon i automatski je veće zagrevanje koje ne znam koliko bi ovaj kuler podneo.

Ja sam moj E5440 probao noćas na 3.7GHz i Prime95 brend test je pukao posle 4 sata. Moraću jos malo da podignem napon na memoriji i NB. Memorija mi je u tom trenutku radila sa 1.96V moracu da probam sa 2.0V

Naj izbor je GA-EP45-UD3P
Ali nažalost, em se teško nalaze, em drže cenu. Uostalom, kao nove koštale su boga oca. Npr, merkao sam:
aukcija

mislim da su UD3P i UD3R sa malo novijom tehnologijom/izradom za razliku od ostalih iz (E)P45 serije.

shteta jedino shto nemaju malko vishe faza, jer ovih 6 umeju malo da zasviraju kad se nachepe na max :D

Nema to veze, tehnologija je tada bila ta. To su DDR2 ploče. Jednostavno, kvalitetno su odrađene i odlično uklopljene. Maximumi su im preko 500MHz (!). To naravno vuče i adekvatne prateće komponente, a koje takođe nisu uopšte jeftine, čak ni kao polovne, naprotiv.
Teško da će onoga ko se bavi extremnim o/c-om da nešto dotiče malo cviljenja iz zavojnica :D

Znam. Itekako zavisi od procesora. Ali, ako se ne varam, na overclock.net neko i jeste postigao debelo preko 500 baš sa xeonom, ili beše Q6600. Svejedno, kvad je u pitanju.
Edit: sa oba. Sa q6600 čak i više, ali to je postovano na jednom drugom forumu. I tamo mnogo više cene dobre ploče, plaćaju ih i preko 100$.

Poslednja izmena:
Nema to veze, tehnologija je tada bila ta. To su DDR2 ploče. Jednostavno, kvalitetno su odrađene i odlično uklopljene. Maximumi su im preko 500MHz (!). To naravno vuče i adekvatne prateće komponente, a koje takođe nisu uopšte jeftine, čak ni kao polovne, naprotiv.
Teško da će onoga ko se bavi extremnim o/c-om da nešto dotiče malo cviljenja iz zavojnica :D

najbolje da nema veze :D

DS serija i slichne (pa i DQ6 i Extreme) su radjene po Ultra Durable 2 tehnologiji, mnogo su sharenije na oko :D, nemaju LLC i nisu bash toliko dobre za kvad FSB OC.
UD serija su Ultra Durable 3 kao da su drugi brand, lepshi dizajn, kvalitetnije komponente, postojanje LLC-a, i naravno, ubedljivo najbojli FSB overklok sa kvadom u klasi.
i ako malo bolje se pogleda, od te serije njihovih plocha, pa nastavkom na X58 i P55 ploche, gigabajt je pravio fantastichne ploche....e sad, posle shto su malko podbacili, to je druga pricha :D

kad sam rekao cviljenje na max-u mislio sam na linx/prime torturu pri, npr, 4+ghz cherechenju ;)

Ubedljivo najveći problem sa GA je bio da rade, tj. da su žive. Dolazile su do kupaca mrtve "aut of d boks", ili umirale za kratko vreme, ili crkavale nekako baš kad ne treba, a problema sa rma bilo je koliko hoćeš. Ove što su radile do sada trebalo bi da rade i ubuduće :d
Btw, sudeći po iskustvima drugih, ova serija gotovo da nije imala fsb wall. Jer skoro 600MHz koliko su neki postizali, rekao bih da je i sama granica tehnologije procesora, memorija i uopšte svih ostalih pratećih komponenti.

Poslednja izmena:
nisam imao nikada takvih problema sa gigabajtom.

shto se tiche fsb-a, najfascinantniji kombo shto sam imao sadrzao je ep45 ud3p i neki xeon kvad E0, ne mogu tachno da se setim koji model, al mislim da je bio e5430.
na 500FSB (4GHz) je radilo ful stabilno i to sa maximalno undervoltovanom MCH i FSB term na, ako me secanje sluzi, 1.1V samo...neoborivo je bilo tako, ledeno do mlake naponska i NB.

ostale su trazile oko ~1.35v za NB.

pa da ne bih jurio striktno ep45 ud3r ili P zbog fsb-a, zato sam i dao 10-15e vishe za cpu sa najvecim multijem, kome ce i neka p35 dq6 biti dovoljna za ono zbog chega sam se i prikljuchio temi :D

Čekaj, kad je bio taj Gigashit - pre stiNkera i bez njega ili sam ja nešto pogrešno shvatio? :)

Hajde da ne poplašimo ljude. Ideja je da pokrpe svoje G31 gubave plojke jeftinim quad-ovima dok AMD ili Intel ne izbace nešto novo, jeftino i kršteno, a ne tu da phase-dlačimo :p 2-4 faze gore-dole, možeš misliti :D

P. S. Ni ja se ne sećam niti jedinog problema sa GA u svojoj skromnoj HW karijeri; ne bih se zakleo u par možda i priznatijih proizvođača onog vremena though..

Sta mislite o Xeon E5335 za 2500din, i koliki su mu odprilike OC dometi ?

to mu dodje kao neki ojadjeni q6600 sa 333 fsb-om.
mozda max 2500-2600mhz

ne bih dao za njega ni 2000din pored ovih 45nm zverki za malo vishe para.

OK. hvala
Znaci da vijam neki E54xx

flešnuo sam modovani bios sa sajta koji je više puta linkovan i dobio poruku bios checksum error što bi značilo da flešovanje nije uspelo?
- uglavnom ponudio mi je opciju da load-uje def. podešavanja i sve normalno radi, samo što sam morao posle da oc cpu i podešavam brzinu ventilatora i tajminge na memorijama
- hoće li e5450 raditi ili ne u mom slučaju?

odradi prvo updejt biosa tvoje ploche iz windowsa, jerbo verovatno ti je neki budjavi bios sada, a ovaj editovani je poslednji, i obichno su razlichito "teshki", pa onaj bios flesher odbija da fleshuje.

odradi prvo updejt biosa tvoje ploche iz windowsa, jerbo verovatno ti je neki budjavi bios sada, a ovaj editovani je poslednji, i obichno su razlichito "teshki", pa onaj bios flesher odbija da fleshuje.

bios je najnoviji, ponovio sam postupak i opet dobio poruku cmos checksum error

Hteo je da ti kaže da prvo probaš da flešuješ regularnu NEmodifikovanu stariju verziju biosa, onda poslednju regularnu-oficijelnu, pa tek onda modovanu.
Proveri i bateriju za CMOS. Eventualno je promeni.
Još bih ti savetovao, ako si spretan, da sam moduješ svoj BIOS. Opcionalno :)

Poslednja izmena:
vozd je stigao :D

Prilozi

• 20141204_134912_resize.jpg
    20141204_134912_resize.jpg
    251.7 KB · Pregleda: 170
Nazad
Vrh Dno