Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

sad josh plochu dobru naci, eventualno ako bude ddr2 onda i ram.

uzeh malopre i asus p5q deluxe na pcberzi za 5500din....valjda radi :D

chekam josh neki ddr2 drugar da mi donese...

4x1Gb geil ultra 800mhz cl4...evo dizem sistem sa nekim dualcem, flehs biosa, pa aaako stignem vecheras, ako ne, od sutra malko neki shotici...ako je cpu ok :D

Da malo potkrepimo temu.. :)

Test platforma:

CPU: E5420 E0 (laka konjica; novčani ulog nešto ispod 20e na domaćem terenu)
H2O: Full Old-School Custom Loop (Aquacomputer Cuplex XT + Heatkiller GPU-X2 58X0 + Eheim HPPS Plus 12V + EK 150 Advanced + Monsoon + 120mm RAD; novčani ulog oko 60e cirka, ne više)
MOBO: GA-EP45-DQ6-ica (sa 12 fazica; novčani ulog ravno 35e kad podvučem štraftu)
DRAM: GeIL Black Dragon 2x2GB 1066 5-5-5-15 (dobro poznata memarica; novčani ulog toliko minimalan, da me je blam da kažem koliko me je izašla)
VGA: Gigabyte HD 5850 (referentna; novčani ulog 4k din.)
PSU: LC-Power Metatron Ozeanos LC8650 V2.2 80+ (korektno napajanje; novčani ulog 25e)

Dakle, ukupno nekih 190e - da li sam opalio?! :)

U planu je Full Custom Case, CAD, water ili laserjet, CNC, coating, blah-blah. Prebaciću se na vreme u odgovarajuću temu.

Rečeno jezikom kolege, "čerečenje" ove lake konjice tek sledi; ideja je da se prebaci 3.5GHz, odnosno što više približi cifri od 3.75GHz..

Pics:

Laka konjica.JPG GA-EP45-DQ6-ica.JPG Fazice.JPG Memarica.JPG

U prilogu je GA-EP45-DQ6 Xeon BIOS, koji provereno radi. Proces modovanja nepromenjen već skoro godinu dana :)

Prilozi

• ep45dq6.zip
    588.4 KB · Pregleda: 23
Poslednja izmena:
Uuuu pa to ce biti proofiii :)
Ako vec ide sve tako full,sto ne uze i jaceg xeona? Cisto da izvuces max maxova za 775...

Postovanje forumasi,imam plocu GA-P41-ES3G.U njoj je stari e6300.Koji bi xeon isao uz nju i naravno da li bi radio modovani bios ?
Grafika je Vapor-X Toxic Radeon 4870 1024MB GDDR5.Imam samo 2gb ddr2 i naravno,koce igrice extra.

Radio bi, naravno.
Najbolje je ici na Xeon E5450.

Dodaj jos rama. Graficku menjaj, DX10 je koci za nove naslove.

Ono sto je meni bitno.Treba mi brzina u surfingu,gledanje hd filmova.

Prvo ram dokupi onda. Tebi je primarni problem što imaš malo memorije. Posle toga juri navedeni Xeon.

Ram moram da menjam skroz.To mi je neka pomocna masina koju ponekad pustim u rad.Imam 2x1gb trancend memorije.Morao bi da menjam oba slota.
Samo mi je bitno zaubuduce da znam da ce raditi modovani bios za xeon_a.
Uzgred,kako se on flesuje i gde ga mogu skinuti ?

Dodaj jos rama. Graficku menjaj, DX10 je koci za nove naslove.

izvinjavam se za off

Dodao bih da vlasnici 3xxx i 4xxx karti batale korišćenje modovanih drajvera baziranih na novim katalistima kao i one legasi oficijelne. Poslenji drajveri koji valjaju za serije 3 i 4 su iz 2011 godine i ogromne su razlike u brzini a sve radi kako treba. Windows 7 je obavezan pošto na osmici stari drajveri ne rade kako treba. Takođe postoji i problem sa bekportovanjem DX funkcija sa win8 na win7 o čemu je pisano OVDE. Koga zanima priča o drajverima za legacy karte može da se udubi u temu na guru3d forumu a, koga ne zanima evo linkova ka drajverima, napomena je da Win7 32bit drajvera nema:

Kevsamiga1974 - 11.12 Hybrid Universal R13 - Updated link (Vista/7 x64) - meni ovaj na 4870X2 radi posao carski u odnosu na krljavi legacy 13.6 i neke modifikovane. Tema je OVDE ako vas više zanima.

dellon123 - ATI Catalyst 12.11 Beta 11 Modded driver For Legacy GPU - nisam bio zadovoljan ali single card korisnici se kunu u dellonove drajvere. Tema je OVDE, gde mozete pročitati upustvo za instalaciju kao i da vidite više o drajveru.

Poslednja izmena:
iSpirit, dobrošao u temu! Provrti je malo nazad, početak, pa posle neka 12-13. stranica. Sve je objašnjeno do detalja. Što se tiče Xeon-a, uzmi šta god ti dopadne ruke iz E54X0 serije. 4GB DRAM-a se podrazumevaju Pozz
Hvala Pega,kucao sam ja ovde vezano za asrock p45r2000wifi.Ovu GA plocu imam sto godina i core2duo 6300 me ubi na njoj.Cini mi se da je bilo koji dual core ili pentium jaci od njega.Sto se grafe tice...sve grafe mi imaju driver preko windows update_a....e sada,da li je to ok ? Ako nije,koji driver za moju 4870 trebam da skinem,naravno za win7?

prvo dodaj još 2 GB RAM, igrice će ti kočiti zbog malo rama sve da staviš i grafu od 500 €
- 2008 je izašao far cry 2 ta igra mi je seckala dok sam imao 2 GB RAM-a, dodavanjem još 2 i seckanje je nestalo kao rukom odnešeno...
- znači pre 6 godina smo već imali igrice kojima je trebalo > 2 GB RAM-a za udobno iskustvo igranja a kamoli danas

prvo dodaj još 2 GB RAM, igrice će ti kočiti zbog malo rama sve da staviš i grafu od 500 €
- 2008 je izašao far cry 2 ta igra mi je seckala dok sam imao 2 GB RAM-a, dodavanjem još 2 i seckanje je nestalo kao rukom odnešeno...
- znači pre 6 godina smo već imali igrice kojima je trebalo > 2 GB RAM-a za udobno iskustvo igranja a kamoli danas
Mator sam ja konj za igrice,jednu odigram s vremena na vreme,kad imam vremena,a vremena u ovo nevreme sve manje :)
Znam da je 4gb minimum u danasnje vreme.Samo bi da malcice ubrzam masinu,da mogu brze da surfujem,dizem sistem,gledam bluray filmove..i takoc.

Mator sam ja konj za igrice,jednu odigram s vremena na vreme,kad imam vremena,a vremena u ovo nevreme sve manje :)
Znam da je 4gb minimum u danasnje vreme.Samo bi da malcice ubrzam masinu,da mogu brze da surfujem,dizem sistem,gledam bluray filmove..i takoc.
I za surf ti je ram bitan dosta, sestra skoro imala 2gb,kocio komp cim se otvori 4-5 tabova na hromu. Dodao sam joj samo jos 1gb,radi kao podmazano sad, tacno ima lufta koliko joj treba.
Nadji jos 2gb za do 1500din... Mene pre par meseci ukenjao nov transcend 2gb neotvoren, za 1000din :-D

Gde nadjete to za te pare?Ja blejim po KP stalno i nista ne pronalazim tako jeftino.

Sa Alija, pricali smo o tome par strana unazad.

Au nema me 5 dana i napisete 75strana na ovu temu, juju sta sam sve propustio.. Ja nikako da nadjem procesor zabo sam :( a bitno da q5p3 lezi sama place u drugoj sobi :)

E jedno off pitanje ima neko na zajam ili da proda neku hyper x komponentu?! Htedoh da posaljem slicke na konkurs :)

Ja se izvinjavam za off,koji sada driver da instaliram za moju 4870 ?
Nisam skontao.

Pošto igre ne igraš onda 13.9 legacy sa AMD sajta

Evo ti link

@iSpirit81: E6300 je bio dobar procesor, ali ipak dosta star i niska mu je radna frekvenca.
Ako te možda posreći za pristojne novce, možeš i da potražiš neki prilično brži C2D, naprimer: Core 2 Duo E8600. Ili nešto slično. Drastično se oseti razlika.

Ma ne,imam e8400 u drugoj masini.Tu vec razmisljam o prelasku na 1150 platformu,a na ovoj GA plojki bi' turio neki xeon.

Vrh Dno