Postoji li neka značajna razlika između e5440 i e5430, osim frekvencije na kojoj rade?
Na Aliju 5430 može da se uzme za 7-8$, a 5440 za 16-17$, isplati li se razlika u ceni?
Gtx 750ti na primer...Zavisi kojom grafom? Procesor je i vise nego jak za tu igricu. Bitna je samo grafika.
Gtx 750ti na primer...Pa i ja cenim da je sa oc od 4.00Ghz ono 200+fps...
Sent from my A0001 using Tapatalk
Gtx 750ti na primer...Pa i ja cenim da je sa oc od 4.00Ghz ono 200+fps...
Sent from my A0001 using Tapatalk
Probaj mikrokodove druze, to je 5min posla.Momci nasao sam stiker, isekao socket, sve namestio ali imam mali problem. Cpu-z mi pokazuje da proc ima samo 2 jezgra i da radi na 266fsb tj na 2,4ghz, nisam ubacivao microcodove ali mi se cini da sam negde procitao da ne treba da se ubacuje ako cpu-z vidi SSE4.1,EM64T,VT-x instrukcije i ako vidi stteping, inace imam asus commando a ovo aida brlja nesto pa pise asus p5b, ne znam da li je problem u tim microcodovima ili u necemu drugom.
Pogledajte prilog 224261
Resetovao cmos?Problem je delimicno resen proc sad radi na 333fsb ali i dalje cpu-z pokazuje 2 jezgra i ima 6mb kesa, a u msconfigu mogu max 2 jezgra da namestim da rade, ima neko neki predlog?
Prvu koju nađeš za te pare!Koju ploču do 25€ Asus ili Gigabyte preporučujete za OC Xeona X5460
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Problem je delimicno resen proc sad radi na 333fsb ali i dalje cpu-z pokazuje 2 jezgra i ima 6mb kesa, a u msconfigu mogu max 2 jezgra da namestim da rade, ima neko neki predlog?
A kako ga vidi BIOS?
Prvo razgraniči gde je problem nastao > na nivou hardvera ili softvera. To će ti provera BIOS POST-a reći.
Ako je HW: možda nije lepo legao, možda nisi dobro isekao soket, loš stiker ili loše namešten... krajnji slučaj je da dva jezgra ne rade (još nisam video kod Intela te generacije)
SW: ako je dobro uflešovan BIOS, urađen CCMOS, beše neki slučaj da OS pobrljavi i bukvalno moraš da mu kažeš da uključi ostala jezgra, prelistaj malo temu.
Batice lepo sve u ruke od pocetka da seces i da odradis kako valja. Ne znam kako mozes da ostavis procesor koji nije lepo leg'o u socketu.Nisam sinoc imao vremena da ustanovim da li je problem u HW ili SW, sad cu pokusati da vidim da li ga bios vidi lepo, a proc nije bas najbolje legao u socket mislim da je to zbog stikera jer kad je u soketu ja stavim prst na jedan cosak a drugi se podigne. A bios sam flesovao dok je xeon bio u kompu da nije zbog toga i dok je brisao bios jedan deo kao da je preskocio i kasnije kad je ubacivao novi isti deo je preskocio mozda je i to problem bio?
Zavisi kojom grafom? Procesor je i vise nego jak za tu igricu. Bitna je samo grafika.
Na high ili lowcina? :sNije procesor toliko jak da bi nabio 300 FSB za to treba noviji i5
Moj na 4.4Ghz ide izmedju 160-200FPS-a
Grafa je 980-ti
Batice lepo sve u ruke od pocetka da seces i da odradis kako valja. Ne znam kako mozes da ostavis procesor koji nije lepo leg'o u socketu.
Otvori i kreni redom, da li je sticker ok legao (yt pa proveris), ako ustanovis da je to okej onda probaj da vidis da li si lepo stavio u socket, gde koci. Tek kad je sve beskprekorno stavi cooler i ispituj bios.
Nije naivno uopste, neki lik je s**** pinove od maticne kad je radio mod. (Da je jedan..)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari