Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Ja sam skapirao da coveku treba "za juce" zato mu predlozih domacu varijantu, ali ako vreme nije bitno neka naruci sa AE-a.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Postoji li neka značajna razlika između e5440 i e5430, osim frekvencije na kojoj rade?

Na Aliju 5430 može da se uzme za 7-8$, a 5440 za 16-17$, isplati li se razlika u ceni?

Ima jeftinije.Ja porucio i stiglo.Kada dodjem kuci,postavicu link.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Postoji li neka značajna razlika između e5440 i e5430, osim frekvencije na kojoj rade?

Na Aliju 5430 može da se uzme za 7-8$, a 5440 za 16-17$, isplati li se razlika u ceni?

E5440 ima mnozilac 8.5, a e5430 mnozilac 8. 6.25% veca frekvencija i vise moze da se overklokuje. A posto je razlika u ceni 100% onda nije bas isplativo.

Drugari neko na e5450 pikao mozda CSGO? Interesuje ortaka koliko moze da dobije fps sa ok grafom i OCovanim Xeonom? :)

Sent from my A0001 using Tapatalk

Zavisi kojom grafom? Procesor je i vise nego jak za tu igricu. Bitna je samo grafika.

Hvala za link, al ne verujem da ću čekati akciju, ne znači mi toliko ta razlika u performansama. :)

Gtx 750ti na primer... :) Pa i ja cenim da je sa oc od 4.00Ghz ono 200+fps...

Vidim da lik sa tom grafikom tera u 150+ FPS-a sa sve max podesavanjima. Tako da kontam da ce na LOW podesavanjima izvuci i vise od 200 frejmova. Mada ne vidim poentu izvlaciti vise od 200+ frejmova na monitoru od 60Hz. Teoretski monitor od 60Hz moze da prikaze najvise 60FPS-a, tj. sliak u sekundi. U teoriji je to malo drugacije, ali ja mislim da izmedju 100 i 200 nema razlike na takvom monitoru.

Tnx na feedbacku! :)

Momci nasao sam stiker, isekao socket, sve namestio ali imam mali problem. Cpu-z mi pokazuje da proc ima samo 2 jezgra i da radi na 266fsb tj na 2,4ghz, nisam ubacivao microcodove ali mi se cini da sam negde procitao da ne treba da se ubacuje ako cpu-z vidi SSE4.1,EM64T,VT-x instrukcije i ako vidi stteping, inace imam asus commando a ovo aida brlja nesto pa pise asus p5b, ne znam da li je problem u tim microcodovima ili u necemu drugom.
e5450.PNG

Momci nasao sam stiker, isekao socket, sve namestio ali imam mali problem. Cpu-z mi pokazuje da proc ima samo 2 jezgra i da radi na 266fsb tj na 2,4ghz, nisam ubacivao microcodove ali mi se cini da sam negde procitao da ne treba da se ubacuje ako cpu-z vidi SSE4.1,EM64T,VT-x instrukcije i ako vidi stteping, inace imam asus commando a ovo aida brlja nesto pa pise asus p5b, ne znam da li je problem u tim microcodovima ili u necemu drugom.
Pogledajte prilog 224261
Probaj mikrokodove druze, to je 5min posla. :)

Evo upravo sam stavio bios na fles pa javljam za 5 min sta sam uradio, ako struja nestane zapalicu eps.

Problem je delimicno resen proc sad radi na 333fsb ali i dalje cpu-z pokazuje 2 jezgra i ima 6mb kesa, a u msconfigu mogu max 2 jezgra da namestim da rade, ima neko neki predlog?

Čudno, kao da je pola procesora ,,mrtvo" obzirom na konstrukciju C2Q procesora (slepljena 2 C2D). Imaš li ikakvu mogućnost da procesor isprobaš na još nekoj ploči?

Sent from my HM 1S using Tapatalk

Koju ploču do 25€ Asus ili Gigabyte preporučujete za OC Xeona X5460

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Problem je delimicno resen proc sad radi na 333fsb ali i dalje cpu-z pokazuje 2 jezgra i ima 6mb kesa, a u msconfigu mogu max 2 jezgra da namestim da rade, ima neko neki predlog?

A kako ga vidi BIOS?
Prvo razgraniči gde je problem nastao > na nivou hardvera ili softvera. To će ti provera BIOS POST-a reći.
Ako je HW: možda nije lepo legao, možda nisi dobro isekao soket, loš stiker ili loše namešten... krajnji slučaj je da dva jezgra ne rade (još nisam video kod Intela te generacije)
SW: ako je dobro uflešovan BIOS, urađen CCMOS, beše neki slučaj da OS pobrljavi i bukvalno moraš da mu kažeš da uključi ostala jezgra, prelistaj malo temu.

A kako ga vidi BIOS?
Prvo razgraniči gde je problem nastao > na nivou hardvera ili softvera. To će ti provera BIOS POST-a reći.
Ako je HW: možda nije lepo legao, možda nisi dobro isekao soket, loš stiker ili loše namešten... krajnji slučaj je da dva jezgra ne rade (još nisam video kod Intela te generacije)
SW: ako je dobro uflešovan BIOS, urađen CCMOS, beše neki slučaj da OS pobrljavi i bukvalno moraš da mu kažeš da uključi ostala jezgra, prelistaj malo temu.

Nisam sinoc imao vremena da ustanovim da li je problem u HW ili SW, sad cu pokusati da vidim da li ga bios vidi lepo, a proc nije bas najbolje legao u socket mislim da je to zbog stikera jer kad je u soketu ja stavim prst na jedan cosak a drugi se podigne. A bios sam flesovao dok je xeon bio u kompu da nije zbog toga i dok je brisao bios jedan deo kao da je preskocio i kasnije kad je ubacivao novi isti deo je preskocio mozda je i to problem bio?

Nisam sinoc imao vremena da ustanovim da li je problem u HW ili SW, sad cu pokusati da vidim da li ga bios vidi lepo, a proc nije bas najbolje legao u socket mislim da je to zbog stikera jer kad je u soketu ja stavim prst na jedan cosak a drugi se podigne. A bios sam flesovao dok je xeon bio u kompu da nije zbog toga i dok je brisao bios jedan deo kao da je preskocio i kasnije kad je ubacivao novi isti deo je preskocio mozda je i to problem bio?
Batice lepo sve u ruke od pocetka da seces i da odradis kako valja. Ne znam kako mozes da ostavis procesor koji nije lepo leg'o u socketu.
Otvori i kreni redom, da li je sticker ok legao (yt pa proveris), ako ustanovis da je to okej onda probaj da vidis da li si lepo stavio u socket, gde koci. Tek kad je sve beskprekorno stavi cooler i ispituj bios.
Nije naivno uopste, neki lik je s**** pinove od maticne kad je radio mod. (Da je jedan..)

160+ const je odlican fps za te potrebe, svakako za koji kes je ovaj build. Predobro. :)

Batice lepo sve u ruke od pocetka da seces i da odradis kako valja. Ne znam kako mozes da ostavis procesor koji nije lepo leg'o u socketu.
Otvori i kreni redom, da li je sticker ok legao (yt pa proveris), ako ustanovis da je to okej onda probaj da vidis da li si lepo stavio u socket, gde koci. Tek kad je sve beskprekorno stavi cooler i ispituj bios.
Nije naivno uopste, neki lik je s**** pinove od maticne kad je radio mod. (Da je jedan..)

Pazi socket sam sekao Kuhinjskim nozem, znaci svaka mi casto kako sam ga isekao to ni neurohirurg ne bi mogao bolje, *** nisam mogao da nadjem skalpel ali je super ispalo. A to sto se proc malo klati je vrv to stikera, nista strasno kad se zatvori soket sve je super. A u medjuvremenu sam instalirao drugi sistem i da samo je u tome bio problem, za sad sve super sistem vidi normalno procesor ali vrv ce biti jos problema, sa mnom uvek neki problemi. Hvala svima na pomocu pogotovo bokiju, kad sam video da bios prepoznaje proc normalno resenje je bilo jednostavno.

Vrh Dno