Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Citam ovu stranicu vezano za memorije...Cik nabavite Asus P5QD Turbo.
Imam je od 2009-2010 u komb. sa Q6600,ljudi,samo OCZ Flexi i Neke Corsair Dominator podrzava u sva 4 slota,ostale NEE !!

^Ovo su informacije od koristi u vezi sa 771 modom, jer mnogi hoće da utrpaju 8GB DRAM-a, naravno. Koji su čipovi na Flex II? Možda Powerchip? Za Dominatore znamo da su Micron D9..

P. S. Na linku je lista DDR2 modula (velika većina), pa tu može da se vidi, kombinuje i razmatraju mogućnosti eventualne (do)kupovine DDR2 modula: https://www.dropbox.com/s/f6a3xcr28hozuxk/DDR2 LIST.pdf?dl=0

Poslednja izmena:
Da ne ostanem duzan sto se tice memorije. Prodavac mi je poslao drugi modul od 2GB i ovaj radi. Ispao je covek fer i korektan. U pitanju je Hynix modul isto kao u prvoj turi. Josh cu ovaj moj 2GB Nanya modul sto sam napisao da je pokvaren da probam na AMD ploci posto sam ga probao na jos jednoj Intel i ni na toj nije radio a prodavac kaze da je ispravan 100% i da ga je izvadio iz kompa koji je radio do pre dva-tri dana. A prodavac je ovde sa bencha pa njegova rec sigurno znaci vise od likova sa KP.

Sad, malo sam citao na forumu i gledao oglase. Ima nekoliko slucajeva da neki moduli od 2GB a skoro svi noviji od 4GB DDR2 nece da rade na Intel plocama.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?371263-Pomoć!-Kompatibilnost-ploče-i-Rama
http://forum.benchmark.rs/showthrea...ovi-DDR2-modul-identičnih-oznaka-sa-prehodnim

A vidim da u nekim oglasima prodavci pisu da ne RAM ne radi na Intel platformama, samo na AMD-u. Pun KP ovakvih opisa a juce sam video i ovde oglas da memorija ne radi na Intel platformi.

Evo primer takvog oglasa ovde na benchu:
http://forum.benchmark.rs/showthrea...orije-2-4GB-usb-extenderi-75mm-ventilator-rig

Tako da oprez kad dokupujete DDR2 RAM.

Poslednja izmena:
probacu da iskljucim auto i da stavim manuelne latencije na 6-6-6-18 (sto je i maximum),i da procistim cetvrti slot,pa javim. :)

pozdrav!
ovako imam neke nesuglasice u vezi biosa kojeg sam sam modovao po uputstvu sa:
http://www.delidded.com/how-to-update-cpu-microcode-in-award-or-phoenix-bios/
koriscen je metod 1...
moja ploca je: gigabyt ga-p43t-es3g_v1.3
cpu:xeon e5420 rev. c0...
e sada bios f7 je prepoznao cpu i sve instrukcije rade ali mi ide na zivce pucketanje iz integrisane zvucne pa rekoh ajde da ubacim mikrokodove i noviji bios..
cpu.PNG
iz aide vidimo da je CPUID Revision 00010676h
cpuid.PNG
i sada me buni ovo Microcode Update Revision 60Ch!u orginalnom biosu vidimo da imamo mikrokod za 60c a u modovanom nema 60c vec 60f
orginalbios.PNGmodovanbios.PNG
dakle pitanje je da li je to tako uredu ako jeste da flasujem bios..i da posto na razlicitim mestima razlicito tvrde-dali prilikom flesa biosa treba 'keep dmi data enable ili disable' misljenja su podeljena pa neko ovde sigurno to bolje zna!hvala.

Ovo h u 60Ch samo znači da je heksadecimalan broj.
Za reviziju 60F je ok, novija je, abCdeF, a i godina je 2010-ta

Za DMI, ionako nije loše da nakon ubacivanja novog BIOS-a, odradiš jednu turu vraćanja na podrazumevane vrednosti, tako da....

znaci ostavim ga na default tj enable!?

uspesno odradjeno-hvala najlepsee!

Poslednja izmena:
Super, lakši deo odrađen.

Sad da ispuniš drugi deo pogodbe, da proteraš sve testove što Pega zahteva ;-)

cekam ram..sa ovim elpida 1+1GB na 1066 nisam uspeo ni sa 375 fsb-om tj win je radio i nije pucao u igricama ali linx je pucao odma posle 2s. :)...mada koliko sam iscitao po forumima fsb wall za ovu plocu je 410-420,tako da nista narocito ne ocekujem!

Poslednja izmena:
^
A zvučna moguće da ti pucketa zbog EM interferencija sa nekim drugim hardverom (npr. napajanjem ili grafičkom karticom)... Nije zbog mikrokoda sigurno.

Sent from my HM 1S using Tapatalk

to si apsolutno u pravu!videh to posle par minuta u novom biosu-i dalje pucketa s vremena na vreme-iritantni bedak!!!

Sad sam hteo da te pitam KAKVA bre zvučna?!? Posle videh zavučeno između slikica...

Da, sigurno je neka smetnja, može i neki ventilator da bude, i loš kablić, mora da se proveri, najlakše zamenom pa pponovnim isprobavanjem,...

Integrisana ili dedicated sound card? Ako nije integrisana probaj da joj promeniš slot.

Sent from my HM 1S using Tapatalk

integrisana-ono sto sam primetio je da kvrcne dok koristim mozilu i to najucestalije kada klikcem(jedno dva sata sam bio uskljucio mozilu i za to vreme niti jednom se nije pojavio mrtvi kidac mojih zivaca)..

hmmm DPC Latency Checker kaze da imam problem!disable_vao sm lan potom zvuucnu ali latencije nisu nestale..
latencije.PNG

hmmm DPC Latency Checker kaze da imam problem!disable_vao sm lan potom zvuucnu ali latencije nisu nestale..
Pogledajte prilog 203204
Malo su postovi s brda s dola, pa ne mogu lepo da ispratim - jesi li uradio clean install posle ugradnje procesora? Nije neophodno u 99% slučajeva, ali kod tebe očigledno da. Pre toga "presloži" lepo komponente da budeš 100% siguran da sve stoji na svom mestu.

Meni se nedavno desio čuveni krstić na zvučniku posle opsežne instalacije sto i jednog korisničkog programa za korisnika. Ništa nije pomoglo osim clean Win-a na kraju..

Poruka: Sigurno nije CPU.

Pozz

Sent from my SM-N9002 using Tapatalk

pa nisam,win je vec bio instaliran-sa predhodnim e5410 i gigabyte p31 es3g nisam imao ovih problema isto je bio vec instaliran win ali mi je linux tada pucao dok ga nisam ponovo instalirao a sad je pa obratno...nesto mi se ni temperature u idle ne svidjaju(tjmax je podesen na 85c,hladjenje je tarox tj isti kao avc napoleon) u full loadu su oko 62c opterecen linxom..
xeontemp.PNG

Poslednja izmena:
pitanje je vezano za temu,jer posedujem xeon e5440. dakle,da li je moguce da predjem preko fabrickog fsb limita od 1333mhz,na msi p31 neo maticnoj ploci?

Ma jok..evo bas sada se spremam za neko pecanje. :smoke:

@Pega

Da li na računaru HP Compaq 8000 Elite

-Chipset Intel Q45 Express , može da se odradi ovaj mod , i eventualno proširenje rama na 8 GB ?

Tu je trenutno Intel Core 2 Duo E8500 Processor 3.16-GHz, i 4 GB DDR3

@Pega

-Chipset Intel Q45 Express , može da se odradi ovaj mod , i eventualno proširenje rama na 8 GB ?

Eto, poslao te kolega u ćošak, umesto da lepo kaže da ne radi E5XXX mod na Q45, Q43, Q35, Q33, X48 i X38. Ccc :trust:

Šteta, mora da je došao Elite vrlo povoljno. Pozz

@Pega

Nece raditi sa 5xxx ali ce raditi sa Xeonima 3xxx namenjenim serverima sa jednim socketom, recimo X3363.

Eto, poslao te kolega u ćošak, umesto da lepo kaže da ne radi E5XXX mod na Q45, Q43, Q35, Q33, X48 i X38. Ccc :trust:

Šteta, mora da je došao Elite vrlo povoljno. Pozz

*** da znaš da baš jeste, i to sa HDD od 500GB. Ja sam ubacio samo neku staru grafiku sa HDMI portom, i Asus Xonar DG zbog povezivanja na pojačalo. Ovako radi odlično za ono za šta sam ga namenio (multimedijalna mašina). Ovo sam hteo onako, ni sam ne znam :)

*** da znaš da baš jeste, i to sa HDD od 500GB. Ja sam ubacio samo neku staru grafiku sa HDMI portom, i Asus Xonar DG zbog povezivanja na pojačalo. Ovako radi odlično za ono za šta sam ga namenio (multimedijalna mašina). Ovo sam hteo onako, ni sam ne znam :)
Ha, znao sam :) Pa pazi, E8500 će ti završiti posao itekako, nemoj da se kaješ..

Sent from my SM-N9002 using Tapatalk

Ja bih na to stavio neki hack in tosh - a. A ovamo uzeo neki drugi podržani pa pravio HTPC sa zeončetom.

Inviato dal mio iGlass utilizzando Crapatalk

eto mene opet :)..DPC Latency Checker kaze nema vise problema sada je sve normalno a do tog normalnog se doslo tako sto sam ubacio drugi ram modul koji sam kupio(mushkin Blackline 991995 - 4GB) i sada misleci da su mi elpida moduli koji su radeli na 1066MHz pravili problem za oc sav radostan krenem da oc-jem ali mucak ni sa ovim ramom corak fsb 400Mhz linx puca posle 12 sekundi-po specifikacijama memorija treba da radi na 1600Mhz na 1.5v!?dali je moguce da je ova moja ploca toliki krs ili je do neceg drugo?neka ideja!napon na procesoru stavljen na 1.225v nism isao iznad toga..

Nazad
Vrh Dno