Da ne idemo u offtopic, samo da kratko odgovorim. Igram u 1080p, naravno smanjujem detalje u novijim igrama. Sinu za sad u COD4, Spajdermenu, i sl. igrama ne smeta.
Meni WoT radi bez problema. Naravno,volim i ja da odigram na max detaljima,ali sa troje dece i gomilom obaveza, to nije prioritet! Doci ce i ona na red nekad...
On topic sad, znaci mislite da se isplati zamena ova dva cpu-a? Samo me je to interesovalo.
Odlicno probacu i ja voltazu da vidim kad budem za kompom, nego nije li malo visoka ova temperatura od 85c ili je fake kao sto kazete. Ako to nije prava temp. kako da povecam klok malo fsb mi je skoro do limita oko 420 a mnozilac je 7.5, jel ima nacina da dodjem do 3.4ghz? Ne razumem se bas u oc puno pa pitam...
Na koliko tereba da se poddize fsb? Pitam jer ako ga uzmem, a imam nazalost 4 GB 667 memorije,necu moci preko 420 fsb-a zbog memorije.
Terao sam doduse ovu i na 1000 mhz, ali samo kad su ubodena 2 GB (2x1).
I kod mene je jedno jezgro toplije skoro 10 stepeni u odnosu na ostala.
Sto se tice BSOD-a, i ja sam ih imao, doduse kod mene su bili vezani za memoriju, na njoj pise da traze napon od 2.1V, a posle snimanja modovanog BIOS-a, on je memoriju vratio na 1.8V sto je uzrokovalo nestabilnosti. Doduse 2.1V mi je mnogo za moj ukus, tako da sam je bacio na 2V na kojima je i radila poslednje 4 godine i od tada nema BSOD-ova i nestabilnosti.
ok dakle... malo sam googlao i igrao se i ispalo je ovo:
fsb=oko 454
cpu= 3.42Ghz
Samo sam digao nb na 1.4v i stavio ram na oko 1100mhz umesto 1333 (kaze cika google da ako dignem nb voltazu imam veci fsb domet). Samo me malo brine to sto mi je fsb sad na 1819 umesto 1600mhz fsb:ram je 3:4 a negde sam procitao da treba da je 1:1 ili kako?
ima tu jos mnoogo podesavanja koje nisam dirao a u opisu u biosu kaze da pomazu pri oc-u, neka od njih su: nb gtl voltage reference, cpu gtl voltage reference, cpu spread spectrum, transaction booster. Za sve njih pise da menjanje od def. vrednosti daje vise oc prostora ali nisam nista tu dirao jel znate sta tu mozda moze da se uradi, posebno me interesuje ovaj transaction booster (jer prosto rec boost u mojoj glavi zvuci dobro..)
edit: nasao sam sve sta je sta, digao sam NB i CPU GTL v. ref., fsb na 460mhz, ram je 1213mhz a cpu je 3450 ultra mega giga herza !!! (realno sa skrnavom plocom sa 2.5 na skoro 3.5ghz oc je prilicno ok rezultat) radi prime95 jeste da gori sve al sta me briga...
hahaha ma nema nista od tog ludog oc-a, nije stabilno ni malo, realno 3,2ghz za svaki dan, jeste malo bottleneck za neke stvari ali sta je tu je... dok ne dodje neki i5 k, sluzice i ovaj. (malo sam se igrao jer je ploca pokvarena svakako pa nemam sta da izgubim)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari