Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

uzmi 45nm , sa 1333 fsb , 4 jezgra , 12mb l2 keša , sa manjim TDP , i što većim množiocem .

dakle , seriju e (x ima veću potrošnju) , modele e54xx (45nm) , i to modele e5430 , e5440 ili e5450

uzmi 45nm , sa 1333 fsb , 4 jezgra , 12mb l2 keša , sa manjim TDP , i što većim množiocem .

dakle , seriju e (x ima veću potrošnju) , modele e54xx (45nm) , i to modele e5430 , e5440 ili e5450

+1

Da bi mod imao smisao "uloženo-dobijeno", samo jedan od tri navedena modela.

A šta fali onim L verzijama. Osakaćene su za nešto ili je nešto drugo u pitanju. Imaju lepu (malu) potrošnju.

isto. samo L5430 , zbog množioca . ako uzmeš slabije, nema leba od overkloka.

1 kratko pitanje, posto 775 kulera vise nema novih nasao sam samo ova skythe mugen i ninja, koji od ta 2 je bolji?

Poslednja izmena:
Ma pao je skythe mugen, smesne su temperature sad XD, samo sad cujem hdd previse :d. The bigger the better po meni

Nego kolike temperature chipset moze da izdrzi? nb trenutno radi na 1867mhz dok je 1600mhz default.. przi na dodir, ali bas przi, a u aida64 pise non stop 32c..

Poslednja izmena:
Uzeo x5450, i flashovao bios sa kokanovog linka, i pichi ko blesav :-D Nisam stigao da slikam da postavim. :) Hvala svima na pomoci :) CPU sam platio 5000, a sticker 200 :)

Al' se ova tema razbuktala od poslednjeg puta kada sam gledao :)
Screen shot: E5345 na 3.15GHz, FSB 1800 memorija na 900 (450x2)
ploca: EP35-DS3

Capture3.PNG

Da ne bude samo screen shot, videh da su se par strana nazad ljudi raspitivali za DDR3 kombinaciju,grejanje NB-a i coolere:

DDR3 radi bez problema i to na 1600, ploca EP43T-UD3L, mislim da sam postovao screenshotove ranije.
Jedini problem je sto sa novijim memorijama ne radi. Prvo sam probao sa memorijom iz kucne masine (Kingston HyperX Beast 2x8GB DDR3-2400) i nije radila.
Mislio sam da je problem u modulima od 8GB, narucim istu ovakvu ali 2x4GB kit i ope nece. Pozajmim od drugara Blue varijantu i sve radi. Vratim ovaj "Beast"
nazad i zamenim za Blue. Opet nece. Ukapiram da iako memorija ima isti naziv da se razlikuje. Nesto su u medju vremenu updejtovali. Tako da na kraju drugaru
dam novu u zamenu za njegovu matoru :) Evo vec par meseci radi sve bez problema 24/7.

Za grejanje NB, greje se ko besan narocito sa X varijantama procesora.
Coolera novih ima, COOLER MASTER Hyper 412S na primer ima kacenje za 775 i radi odlicno.
Idle temperatura procesora 34 trenutno sa ovim cooler-om.

@galileo

Svi se manje-više vrte oko istih cifri.. Grejanje, odnosno hlađenje NB-a može lako da se reši, ali ne treba preterivati sa OC-om. Po meni, samo da se OC-ovan CPU upegla sa grafom do neke lepe mere, i to je to. Čim se pređe sportska granica, čitaj ulog - skup CPU, napucana 775 ploča i memara, više ovaj mod nema šta da traži pored platformi novije generacije. Nekoliko puta sam ponovio tokom teme - jeftina P35 ploča i OC-abilan DRAM i vozi!

Pega, imas li mozda neko rezenje?
Modovao sam bios asus p5pkl-vm/s, ploca bi trebalo da je oem, e5450 radi bez problema ali e5405 nece da butuje tj. ploca se pali, vidi cpu ulazi u bios ali kad dodje na boot samo blinka kursor i ne mrda. Procesor radi na Gigabyte ga-pe35-ds3.
Hvala unapred.

Pega, imas li mozda neko rezenje?
Modovao sam bios asus p5pkl-vm/s, ploca bi trebalo da je oem, e5450 radi bez problema ali e5405 nece da butuje tj. ploca se pali, vidi cpu ulazi u bios ali kad dodje na boot samo blinka kursor i ne mrda. Procesor radi na Gigabyte ga-pe35-ds3.
Hvala unapred.

Ta ploča je poznata po "faulty" BIOS-u - vidim da se provlači po Net-u loša priča u vezi sa njom, nevezano za Xeon mod.

Ja bih sam sredio 1003 BIOS od P5PKL-VM mikrokodovima za Xeon i video kako se ponaša.. ili da ideš na varijantu već odrađenog Xeon BIOS-a kod Kokanove obojene braće: https://docs.google.com/file/d/0B3CZPsdu5cSnc3luMTN1a1FjVE0/edit

Poslednja izmena:
Ta ploča je poznata po "faulty" BIOS-u - vidim da se provlači po Net-u loša priča u vezi sa njom, nevezano za Xeon mod.

Ja bih sam sredio 1003 BIOS od P5PKL-VM mikrokodovima za Xeon i video kako se ponaša..

Ma jesam modovao i taj bios ali nece da flesije iz asus ez flesa kaze bios id se ne poklapa. Ima li neka druga alatka za fles biosa? Probao sam iz dosa isto prijavljuje.

Pozdrav narode.

Prodjoh sad kroz ovu temu (na Peginu preporuku, nakon sto sam uzeo neki kompletic od njega) i poprilicno me je zainteresovao ovaj biznis krpljenja starijih 775 ploca. Posto masinu gradim prvenstveno zbog simulacije letenja DCS, a samog motora na kom radi potrebna mi je brza frekvencija procesora. Inicijalno sam planirao uzeti E8400 koji bi bez problema digao na 4GHz, sto mi je i neka zelja da postignem za potrebe igranja ove "igre". Elem, danas kada sam to Pegi pomenuo, rekao mi je za ovu temu i u medjuvremenu sam nasao Xeon E5450 SLANQ za neke 4000din sa sve stickerom i zanima me da li bi mogao taj procesor u kombinaciji sa ovom plocom (Asus P5KC) da dignem na tih zeljenih 4Ghz? Na ploci je Excelram 2x2Gb DDR3 1333 memorija, graficka koja bi isla u komplet je Gainward GTX260GS. Iscitao sam i uverio se da sve radi i da je sve lepo i bajno, ali maksimalan klok koliko vidim ovde je do nekih 3.6GHz, a ja bi ipak da to dignem na malko veci nivo. Vidim da su Gigabiti P35 bolji od ove ploce za ovu rabotu, no nisam imao Xeonisanje na umu kada sam resio da uzmem ovu plocu. E8400 bez brige mogu naci za 2500din... a +5fps mi prilikom letenja dosta znaci. Sta da radim?

Edit: nisam pomenuo kuler, pa evo ga... http://www.ebay.com/itm/HP-DC7700-Socket-940-CPU-Heatsink-418803-001-USED-/230729480062

Poslednja izmena:
OK, raspitacu se jos sa ostalim letacima kako ih sluze cetvorojezgarni procesori na nizim frekvencijama, za ove dvojezgarne, ako hocu iole da lepo sve izgleda, ne treba da pocinjem bez 3.7/8GHz...

A sta sa onim E5472, njemu je difolt FSB na 1600, pa kontam da kada bi s njim mogao to postici? Ili se pak varam?

Pravo pitanje je na cemu ta igra bolje radi?
Na Intelovim 4Ghz dual core ili na recimo 3,4Ghz quad core. ;)

Zvuk koristi jedno jezgro dok ostalo koristi drugo, tu sam informaciju upravo dobio. Znaci sama igra konkretno ne koristi 4 jezgra. Ono gde bi mogao profitirati jeste da u potpunosti oslobodim 2 jezgra od svih procesa i ostavim ih rezervisano samo za DCS, mada je to sad prica za neku drugu temu, samo ne znam da li samoj igri vise pase slobodno jezgro ili sirova brzina...

Raspitao sam se na forumima DCS zajednice, zasad je bolje da uzmem 8400, o ovome mogu razmisljati kada uvedu EDGE, ako uvedu. Hvala u svakom slucaju, caskacemo mi jos, verujem. :)

jel bi mogao e5440 na MSI MS-7395? ne radi nesto sajt da proverim... i koja bi grafa odgovarala uz njega,da ne bude bottlenecka...?

super,hvala :) na koliki clock bi mogao da pucam,s obzirom da je matoro napajanje cooler master 500w...?

Uz iole pristojnu memoriju 3.4~3.6GHz. Ranije u temi sam naveo da E5440 u kombinaciji sa HD6850 (grafika na default vrednostima) baca nešto preko 20k poena u 3dmark06. Ta ista kombinacija drži nešto preko 30fps na 1920x1080 na high podešavanjima u Unigine-u proseku. Sve preko toga je extra, ako su bolji primerci komponenti, mada ta Neo3 P35 može da razočara..

Vrh Dno