Šta je novo?

Modifikacija napajanja

• Začetnik teme Začetnik teme kibob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko se secam na jnc-u je plachica naopachke pa ta crna tachka nije nastala od praznjenja vec grejanja ili mozda i ja gresim.
evo Crno ja cu da kuliram veliki pozdrav svima necu se vise upustati u ovu diskusiju pa molim da me ne prozivaju vise, ja necu nikog.
sorry ako sam nekog uvredio.
Nikola

duksa88 je napisao(la):
Koliko se secam na jnc-u je plachica naopachke pa ta crna tachka nije nastala od praznjenja vec grejanja ili mozda i ja gresim.
evo Crno ja cu da kuliram veliki pozdrav svima necu se vise upustati u ovu diskusiju pa molim da me ne prozivaju vise, ja necu nikog.
sorry ako sam nekog uvredio.
Nikola

Ipak nije tako..al nema veze....ipak je nastala od praznjenja....ta crna fleka...
al nema veze. Nije bitno. Glup "kvar' ako uopshte moze tako da se nazove jer nishta nije vrisnulo. Samo pali i radi svoj posao...Niko ti nece smetati i provocirati.... :wave:

P.S. Mozda to uopshte nije bio JNC al je bio jako loshe odradjen...

Poslednja izmena:
Crni je napisao(la):
Cemu sad prepucavanje ko ima veci/duzi??? :wall:

Nikola, Vladd: iskulirajte malo :eyebrows: :bottle: :cigar:
Nadjete se lepo jedan dan, odete na pecanje, pa se lepo ispricate i premerite sta vec treba :-devil-:

:wave:

Po treci put, ovo je vec izvinjotina. 😀

Ja pokusavam konstruktivno prepucavanje, a pucam u prazno.
Poenta je da "modovanje", pa jos ozbiljno"" nije ako se promene kondenzatori ili stave "veci" tranzistori, a ko cita cita, ko bi biznis e pa zao mi je, moze ali "posteno".
Na forumu dosta ljudi (momaka, sto ja nisam vise), veruje napisima, i to je snaga ovog foruma. A kad neko blebece, pa bombardovanje sa pravopisom...

Sve u svemu, nema zle namere :cigar: (steta da se baci) :d

Slushaj chiko ja bar ne lupetam o fetovima od 1KW , o praznjenjima kondenzatora kroz vlazan vazduh, push -pul sa jednim fetom, loshim feritima, i kondenzatorima koje niko ziv neugradjuje.
Koji je to tvo cenjeni servis gde su uchili ljudi od po 50 godina.
Gde si ti to radio pa imas vremena za natezanje sa klincima po forumu.
Ajde da cujem.I jos jednim GDE SAM POGRESIO>Osim u tautologiji.
Nikola

Evo jedno pitanje.
JVC HRD 1520
ima svaku drugu liniju.
Sta je kvar?
Skolsko pitanje nema sta.
Ako si ikada nesto popravljao ovo moras da znas.
Ako odgovoris tachno ja cu svima da kazem da sam Glup.
Nikola

Poslednja izmena:
duksa88 je napisao(la):
Slushaj chiko ja bar ne lupetam o fetovima od 1KW , o praznjenjima kondenzatora kroz vlazan vazduh, push -pul sa jednim fetom, loshim feritima, i kondenzatorima koje niko ziv neugradjuje.
Koji je to tvo cenjeni servis gde su uchili ljudi od po 50 godina.
Gde si ti to radio pa imas vremena za natezanje sa klincima po forumu.
Ajde da cujem.I jos jednim GDE SAM POGRESIO>Osim u tautologiji.
Nikola

Idi radi, nemoj da te majstor vidi da se *****avas sa kompijuterom, odbice ti nadnicu :d

Ako znas sta je tautologija placam pivo svima na forumu.
Inace jos uvek radim profi elektroniku, ali to ne bi razumeo kao sto ni sebe ne razumes. :,,:

Mislim da ste svi vi zasluzili pivo (i to po gajbu🙂)!!!

Kako samo imate zivaca???
Vec ste zajedno mogli da nabudzite 10 napajanja, naravno ako se ne pobijete u medjuvremenu! 😀😀😀

Delija je napisao(la):

Vec ste zajedno mogli da nabudzite 10 napajanja, naravno ako se ne pobijete u medjuvremenu! 😀😀😀

Ja nemam, potroseno, decko je em glup em uporan da ne razume, pa j*** koji sam ja Sizif?? :d

Idi na stranicu
http://www.pwrx.com/igbt.asp?catid=50

pa se nauzivaj fetova i IGBT-ova ako znas sta su, nema u sporetima i tv-ima pre nego sto 5 puta insistiras da lupam (BTW reci mami da te dovaspita ako vec ne moze da te douci :smackbum: )
DA TE VIDIM JUNACE DA SE IZVINIS sto drugima ZAMERAS kao 😡

Prilozi

Delija je napisao(la):

Ja lepo predlozih da odu na pecanje,a tamo se ne ide bez bar jedne gajbe 😀

@Vladd: ok, malo ste se isprozivali, zezali jedni druge, neko je u pravu neko nije, neko se mozda negde nesto izleteo (verovatno ubedjen da je u pravu), ali cemu sad to vredjanje?

Ajde dogovorite to pecanje - jedan lep dan u prirodi, mir, tisina, zezanje, druzenje, malo razmene misljenja, iskustva, znanja, po nesto se nauci novo... opusteno, bez nerviranja i svadje :eyebrows:

BTW nemam servis, pa nisam kompetentan da presudim ko je u pravu sto se fetova tice, ali da se svadjate ko babe na pijaci to stoji 😀
NHF ali ako vec ne mozete da iskulirate, prebacite se na PM, jer ovo vec postaje intimno :-devil-:

Poslednja izmena:
Ja nikome nisam rekao da je glup.
To sto sam ja sam svoj gazda i sto godinama radim u svom servisu gde sam jedini zaposleni je moja stvar.
Dotichni gospodin nije odgovorio ni na jedno moje pitanje,
Gde radi , gde je radio, sta je bilo sa JVC-om.
Jedan dan cu da sednem i da ispravim sve sto je pogresno napisano na ovom forumu, kada budem stigao.Sada imam mnogo posla a ovo je postalo na lichnoj bazi vec kada je pochelo da se vredja.
Akocemeo da se falimo

----------------------------------------------------------------------------------
Dear Nikola Radovanaovic,

Good day and sorry for late reply to your email. The price is show as
below:-

40pcs AN8428NGAK x USD7.00/pcs = USD280.00
10pcs L7250E 1.0 x USD2.00/pcs = USD20.00
10pcs L7250E 1.2 x USD2.00/pcs = USD20.00

Remarks: For L7250E 1.0/1.2 if purchase more than 50pcs in one order
selling at USD1.40/pcs.

The HDD chip that we have in stock now:-

HA13627(Fujitsu HDD use)
SH6782B(Maxtor HDD use)
SH6770C(Maxtor HDD use)
AN8411SH(Maxtor/Quantum HDD use)
90G3517(IBM HDD use)
90G2018(IBM HDD use)
100217347(Seagate HDD use)
100256186(Seagate HDD use)
23400269(Seagate HDD use)
L6262 2.4(Western Digital HDD use)
L6262 2.6(Western Digital HDD use)
L6278 1.2(Western Digital HDD use)
L6278AC(Western Digital HDD use)
L6264(Quantum HDD use)
L6279(Quantum HDD use)
Selling at USD2.00/pcs

Thank you.

Best regards,
Mike Lee
STEE
-----------------------------------------------------------------------------------Odavno vise ne radim TV i monitore po servisima
Ali ako bas oce radio sam kod Radeta Tomica na Petlovom Brdu.
I znam dobro sve srvisere od crkve na Banovom brdu tj. Bate, do
Zeleznika i brace Lukic.
I svi oni su bolji majstori od mene iz prostog razloga sto se time bave.
Ja znam o tome onoliko koliko sam imao prilike da nauchim dok sam radio tamo.
Sada se bavim nekim drugim stvarima a ovim postovima pokushavam da utichnm na javno mnjenje da se okrenu protiv pricha o uzrocima crkavanja kompijutera koje dileri izmisljaju.
Ja se nebavim profi Opremom nego profi usligom
www.acelab.co.ru
ove stvari me ne zanimaju ali edukacija je chudo.
Idem da otvorim ovo sto sam skinuo pa se chujemo
Nikola

Tautologija je logichki iskaz koji moze biti tachan iili netachan.
Ispitivanje tautologije se vrshi pomocu istinitosnih tabliza ili diskusilom po slovu.
Jel treba i Modus Polens ili modus tolens da dokazujem?

pa se nauzivaj fetova i IGBT-ova ako znas sta su, nema u sporetima i tv-ima pre nego sto 5 puta insistiras da lupam (BTW reci mami da te dovaspita ako vec ne moze da te douci
-----------------------------------------------------------------------------------
Bas sam video jedan u Chifteku?
Prenecu mami vase pozdrave.

Necu da budem cepidlaka ali tautologija moze da bude samo tacna tj. kada izvrtis sve kombinacije iskaznih slova uvek na kraju izraz treba da bude T.Kontradikcija je suprotno tome.
Posto vidim da se secas nekih delova sigurno se secas i zadataka tipa dokazati da je nesto tautologija pa onda koristis tablicu istinitosti pa dokazes,ili kada treba ispitati pa onda nadjes jedan primer za koji izraz nije tacan i time si opovrgao tautologiju.

p.s.Posto vidim da je tema otisla u offtopic onda cu i ja otici u offtopic:
Ajde da organizujemo kviz izmedju vas dvoje(jedan moj drug ce da ostavlja pitanja),i ako neko ne zna druga osoba mu lupa samar,itd...pobednik je onaj koji bude manje rumeniji 😀 .
p.s.s.Zabranjena je upotreba nedozvoljenih sredstava kao sto je puder 😀 :d

duksa88 je napisao(la):
Tautologija je logichki iskaz koji moze biti tachan iili netachan.

Netacno!
Tautologija je logichki iskaz koji MORA biti tachan!

p.s. Pa mora necemu da sluzi i izraz kontradikcija! 🙂

Opet sam zakasnio!

Dok sam ja kuvao kafu, neko je radio! 😀😀😀

A ja se nakachio da ispravim.
Vidim da ste bili vredni .
Shvatio sam pre par minuta ali nema veze.
Jeste ja sam pogresio.Sorry ovoga puta nije bilo namerno.
Kad smo kod toga mi smo na faksu kod Labana dokazivali chak i aksiome???
No dobro sve to nije bitno.
Bitno je da nema puno veze da li je 12V ili 12.3 Bitno je da je sigurno.
Tj da nece crci.
I sve modifikacijetreba vrsiti u tom smeru.
Svaki ali bukvalno svaki od uredjaja koji se napaja ima neku vrstu stabilizacije.
Ako se secate logika je i uvedena zato da nebi bilo bitno dali je 0.3 ili 0.1 V.
Zna se tachno koliko je nivo za ECL,TTL...
Za napajanje ja najbitnije da nedrzi fet suvise i to je to.Diode su ok , kalemovi su ok, samo je bitno kontrolno kolo sa kontrolnim namotajem i start kolo.

Kad je lose reseno dolazi do pucanja kada je dobroonda radi kako treba.
Evo jednog drastichnog primera.
Na recimo Samsung televizorima pre nego sto su pocheli da stavljaju SMR hibride, glavna fora je bila da nece da se upali sa standbaja po pola sata.
Ti lpeo uzmes zamenis 4 elektrolita i sve radi.
Ali recimo na Contek-u (mislim da je nemachki) odu elektroliti digne napon i probije ekran gore kod cokle.
Samo PUFF.
Tako da je najbolje po meni, uzeti neko napajanje iz nekog Compaqa,Della(Bozicevskih kompijutera) isprebacivati zice i imas napajanje unuci da ti se fale sa njim.
Od njih nema bolje.
Nikola

Delija je napisao(la):
Opet sam zakasnio!

Dok sam ja kuvao kafu, neko je radio! 😀😀😀

Isti slucaj 🙂

Ja na bolovanju pa mi dosadno. 😀

Znao sam da nema piva. 😉

Umesto (poslednji put pozivam :smash: ) da, od mislim, prvi put pokrenutog topica (svasta smo modovali, pobili silne karte i ploce, ljudi budze vodena hladjenja, onaj Tex napravio reverzibilnu elektranu u sobi..), napravimo nesto korisno, da pomogne ko zna (a svi jos uvek ucimo- za elektroniku slaba vajda od iskustva, napreduje dramaticno), NISMO uspeli ni dobru *******ciju da napravimo. 😛arty:
Idem na bench clubbing, udavio sam se od smeha sa munze konza :d :d

duksa88 je napisao(la):
Dotichni gospodin nije odgovorio ni na jedno moje pitanje,
Gde radi , gde je radio, sta je bilo sa JVC-om.
Jedan dan cu da sednem i da ispravim sve sto je pogresno napisano na ovom forumu, kada budem stigao.Sada imam mnogo posla a ovo je postalo na lichnoj bazi vec kada je pochelo da se vredja.

Nikola

Ponovi pitanja na mail [email protected] da ne gusimo :beer:

duksa88 je napisao(la):
Kad smo kod toga mi smo na faksu kod Labana dokazivali chak i aksiome???

Cisto, posto nisi stavio smajlija, kako moze da se dokazuje aksiom???

p.s. Ako je trebao da bude smajli, sorry!

p.s.s. Dosadno mi je, sta da ti kazem! :d

Aksiomi su iskazi koji se NE dokazuju...Oni sami po svojoj logici su dokaz...
Teoreme morash da dokazesh...

Tautologija je uvek tachna...
Kontradikcija je suprotna tautologiji.

Treba vam josh neshto....Koji shtap za pecanje i mreza..😀😀...chiizme i ruzno pache...😀
Mozda koji shal za derbi...pa nek crknu grobari...😀

ja vama ne bi dao ni mixer da mi popravite jer bi to trajalo 2 godine 😀 Kad bi vam dao napajanje da popravite napravili bi ste mi elektranu koja bi radila 2 sekunde 😀 Zivelo ne znanje ! Smrt streberima 😀

Ma bre to su neke shema aksiome kako ih je on nazivao.Nikada necu zaboraviti kada je na predavanju gledao u knigu dok je pisao po tabli i uz osmeh rekao:"evo vidite ovo ni vas profesor ne zna ali vi mora da nauchite."
A ono dodje na pismenom.Cuvene A1,A2,A3 ali to nije bitno.
Bitno je to da sam choveku postavljao konkretna pitanja a on mene vredjao.
No sta da se radi.
Osim tautologije da li sam jos negde pogresio?
Sta bi sa HRD-om?
Gde ti je to Beli bio shegrt?
Nikola

duksa88 je napisao(la):
Ma bre to su neke shema aksiome kako ih je on nazivao.Nikada necu zaboraviti kada je na predavanju gledao u knigu dok je pisao po tabli i uz osmeh rekao:"evo vidite ovo ni vas profesor ne zna ali vi mora da nauchite."
A ono dodje na pismenom.Cuvene A1,A2,A3 ali to nije bitno.
Bitno je to da sam choveku postavljao konkretna pitanja a on mene vredjao.
No sta da se radi.
Osim tautologije da li sam jos negde pogresio?
Sta bi sa HRD-om?
Gde ti je to Beli bio shegrt?
Nikola

Jel to tvoja poslednja. Znaci i za tautologiju lupas. Potpuno offtopic(znas engleski, valjas robu sa inostrancem :d )
Dobio si komponentice od kilovat ( i vise 😉 ). Jel da da postoje. Bjavo, sedi. 😉
Nema izvinjenja
Ucis se na neispravnim stvarima jadnih musterija :smash:

Dobio si mail za pitanja, koji ti govori gde radim, ali ti voooolis forum. :eyebrows:

Sta vise napisati :type: , rat i mir?

Da zakljucimo. Konstatovao si dve stvari: da lupas i da te ja vredjam.

Sto se mog dela tice izvini :wave:

Odoh, dok se ne vratimo modovanju napajanja. I dalje nudim komponente pa ko hoce da lemi :crash:

Poslednja izmena:
Pitanja postavljena na mail dostichnog gospodina kome je izvinjenje prihvaceno, i molm da se vise neponove.
Nigde nisam video da se te komponente ugradjuju u kompijutere.
Tj ima lampa i na migu 29 ali to neznachi da se one stavljaju u kompijutere.
Molim da dalja rasparava ne potecheu smeru aeronautike.
Pitao sam gde sam ja to lupao da zanm za ubuduce.
Pitanja koja sam postavio Vladd-u su
1.Sta bi sa HRD-om?
2.Gde ti je to Beli bio shegrt?
3.Gde si radio tj gde si imao servis?
4.Kako dodje do proboja dielektrika na 400V?
5.Kakava je to Push pull sa jednim tranzistorom?
6.Kako se izvodi start kolo?
16 put.
Nikola

duksa88 je napisao(la):

1.Sta bese HRD? Podseti me ne secam se da sam spomenuo.
2.Ne "onaj" Beli(stariji 15 god od mene), M. Belic(cujem da je i Kraljevu).
3.Institut za fiziku. Do '94 imao svoj servis medicinske opreme (osto pecat za uspomenu)-ugasen zbog yulovaca(preuzeli zdravstvo i doveli svoje ljude).
4.Ni ovo nisem spomenuo.Ali dok "radi" na tranzistorima svicera(ili nem. copera) se pojavljuje pik od 700-1000V (Pokusava se "clamp kolom" dioda + cond da se odsece) koji zbog svoje brze uzlazne ivice moze da "prebaci"(bas pred kisu, visok pritisak i vlaga) na kuciste. Drugi razlo moze staticki elektricitet (na compu moze biti preko 10Kv da "propusti" a 400V da se trenutno isprazni). Ovo je malo verovatna varijanta u realnim zivotu, ali nije nemoguca(kao i da te grom pogodi)
5. Preciziraj koje start kolo. Prosto sa RC clanom na starijim napajanjima, ili ova nova imaju IC koje ima UVLO (under voltage lock out) koji ceka da se na nekom pinu pojavi 12-14V(pre nego sto proradi):tako udradjuju soft start

Nanjusio si "mil" opremu koju sada radim.
Inace je zabavnije raditi lasere, kriostate, paramagnetsku rezonancu,nego tv i vcr...
a tek rad sa ljudima(nadrndanim musterijama) 😡

Treba jos nesto? Podseti me :wave:

duksa88 je napisao(la):
Nikola

Ovo zaboravih. Nisi dobro procitao moj odgovor. Bilo je reci o UC3842 (za rad na mrezi - sretao si ga valja, bilo ga je i napajanjima za video) - strujno programirani cip za "flyback" nacin rada, a on je sa 1 izlazom(za 1 FET). Ja sam tada rekao da za push -pull treba uzeti UC3846(sa 2 izlaza za 2 feta).
Pazljivo citaj, posto i ja to radim, i pazljivo ispravljam slovne i gramaticke greske.

Ali oprosteno ti je posto si premoren :smash: , ali nemoj da si dosadan zbog toga 😉

Ti meni ne moras da odgovaras na moja pitanja 😀 . Ako si ih uopste procitao :wave:

Da sokumentujem iz diskusije sa Mr. Kosmosom

-----------------------------------------------------------------------
Tl 494 je malo stariji i to je PWM sa "simuliranom" strijom. UC je mnogo bolji, on je cisto strujno programiran, i meri struju, ne simulira je. Mada je za 1 tranzistor pa bi mozda bio bolji UC3846 sa push-pull izlazom.
--------------------------------------------------------------

Gore spomenuti UC se odnosi na 3842 spomenut u tredu pre

Eti fali , kako to promeni smisao 😀

Pozdrav
Vlada

duksa88 je napisao(la):
1.Sta bi sa HRD-om?
2.Gde ti je to Beli bio shegrt?
3.Gde si radio tj gde si imao servis?
4.Kako dodje do proboja dielektrika na 400V?
6.Kako se izvodi start kolo?
7. Sta je to "kompijuter" ?

Za cara sokumentujem da je kompijuter isto sto i rachunar?
1. Kao sto si sam rekao da si odavno Sa tim poslom sam zavrsio pre 15 godina.
------------------------------------------
Kako je sada 2004 kad sam zadnji pu proverio ti si napustio tev service
1989. A 2004 si batalio servis medicinske opreme koji je izdrzao chitavih 5 godina.
A obzirom da do 92 druge nije imalo sanse da neko ozbiljno udje u drzavne institucije
onda ma mozda ja gresim.A jesi li batali krajem 93 ili pocetkom 94.

Ali kako to da ne znas da je JVC HRD video rekorder jedan od najprodavanijih ovde.
To bi bilo kao da si me pitao sta je B10.
Sto se tiche elektrolita decko je govorio o elektrolitu posle greca, znas onom velikom?
Nikola

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno