duksa88 je napisao(la):
dotichni esr metar sam probao na na tri komponent testera, i na svima se pokazao odlichno.
Ako je za informaciju Ibisis ,deo koji odrzava HP merne instrumente, je kupio od mene dva komada.
Koje vi stavljate kad vam elna nije dobra?
Ma bre sta je sa onim sto ste izgresili presli smo preko toga.
Pa niko da kaze jeste *****ao sam se.
Diskosija gubi smisao ako se skache sa teme na temu.
Opet sam pogresio u tautologiji i niko nije primetio.
Ajde da vidimo taj PushPul sa jednim fetom ili taj proboj dielektrika pri 400V na 1.5 cm
Kako vas bre nije sramota bar neko da se pokrije usima vi biste se svadjali tri dana.
nema veze samo da se pricha.
Pa svaka nova elna je bolja od polovnog kineza .
Ako vam nije dobra vi stavite iskrine one aksijalne pa ce ploca da izgleda ko lampas.
Kompijuteri uopse nisu kritichni toliko sto se elektrolita tiche.
Poneki u napajanju(kod jnc-a svi)
Daleko vise ima kavarova u recimo televizorima, gde su elne super radile.
Ajd ovako
1.proboj dielektrika
2.ferit
3.elna
4.Dijak
5.Push Pul
6.Ferit
Objasni te gore pomenuto inache dzaba pricha.
Da vidimo sta je tachno.
Ne zbog moje ili vase sujete ,meni bi bilo drago da svi nesto naucimo.
Prvenstveno bih voleo da ja nesto nauchim novo jer forumom smatram mesto za razmenu znanja i iskustava a ne mesto gde bi se neko svadjao cisto da ubije vreme.
Ako sam grub na recima sorry svima nista licno samo profesionalno.
Ne zelim nikoga da omalovazavam niti vredjam
NIkola
Covece, ko si i sta si???? :wave:
Tvoje elektromehanicharsko znanje je tvoja stvar.
Druga stvar (vrlo vazna
😉 ) je da si ti covek koji veruje samo nekim svojim "autoritetima", a drugi, koje usput ne poznajes, su mozda tvoje "musterije" koji se slabo razumeju u "struju"
Ja cu uvek da pokusam da objasnim nesto(naravno ako znam), ali bih to rado ucinio samo onima koji zele (ali stvarno
😀 ) to da cuju (BTW procitaju).
A Ti se lepo vrati unazad (eto napravismo offtopic 5 strana :type: ) pa pazljivo procitaj SVE postove a narocito SVOJE.
Mogu da razumem da je neko premoren, ali svaki dan (i za praznike :d pa od posla), ali ne razumem sto insistiras na strucnim nazivima "kompijuter" i sl..
Kad procitas postove , ponovi pitanja za sve sto nije jasno, cini mi se da ne znas sta (i ko) su:
1.Hapel
2.ESR
3.Siemens
4.Semikron
5.Dale
6.Ko je i gde spominjao push-pull sa 1( :smackbum: ) tranzistorom, brate :S:
7.Da nije mozda ono "steta da se baci :cigar: " u pitanju